Moda

Haljine za krizmu: Donosimo ti lijepe i svečane prijedloge za krizmanice, kume, mame i gošće!

  • Proljeće je uobičajeno doba kad se održava sakrament Svete potvrde, odnosno krizme
  • Za ovaj dan krizmanice i njihove kume posebno razmišljaju i pripremaju što će odjenuti kako bi se njihovi outfiti savršeno uklopili 
  • Ovog proljeća u trendu su pastelne boje, kao i odijela u boji, a mi ti donosimo odlične prijedloge haljina za krizmu, kombinezona za krizmu i drugih modnih komada kojima se mogu inspirirati krizmanice, kume, mame, ali i gošće na krizmi! 

Počela je sezona krizmi, odnosno sakramenta Svete potvrde, kojim krizmanici ulaze u "svijet odraslih" u vjeri. Krizmanici diljem katoličkih župa pripremaju se za ovaj sakrament i taj dan žele izgledati posebno lijepo.

Krizmanice i njihove kume pomno biraju svoje modne kombinacije i haljine za krizmu dosta vremena unaprijed, no znamo da ponekad dođe do nedostatka inspiracije ili neodlučnosti u bezbrojnim izborima svečanih haljina za krizmu koji se nude.

Kako bi se baš svi na krizmi pojavili u najboljem modnom izdanju, pripremili smo predivne prijedloge haljina za krizmu namijenjenih ovoj prigodi. Osim dugačkih i svečanih haljina za krizmu, inspiraciju možeš potražiti i u modelima kombinezona za krizmu ili odijela!

Osim za krizmanice, pripremile smo različite modne prijedloge za krizmu za kume, mame, ali i gošće!

Duge haljiine za krizmu nepogrešiv su izbor

Osim što trebaju obratiti pozornost na određena pravila za haljine za krizmu poput duljine rukava ili izreza, krizmanice mogu odabrati model haljine za krizmu do koljena ili dugačke haljine za krizmu po svom izboru! Nježne pastelne nijanse ili pak one tamnije poput crne, plave ili zelene, odlične su boje haljina za krizmu s kojima se ne može pogriješiti.

Haljina ne bi smjela biti prekratka ili bez rukava, no to se opet lako može riješiti dodavanjem sakoa ili jaknice preko ramena. Haljine za krizmu do koljena uvijek su popularne, a cvjetni uzorak primjerice, lepršavi detalji ili pak čipka dodatno će ju podići.

 | Autor: H&M H&M Haljine za krizmanice

S lijeva na desno: sve H&M: haljina (302 kn); haljina (sad 190 kn); haljina (sad 825 kn)

Odijela u boji i kombinezoni za krizmu svečan su i elegantan krizmeni outfit za kume!

Poslije krizmanika, najvažniju ulogu imaju njihovi kumovi. Budući da su na taj dan i kumovi u središtu pozornosti, njihov je cilj također zablistati, a osim haljina za krizmu, odličan su izbor i jako popularna odijela u boji, kao i kombinezoni za krizmu. Haljine za krizmu ne moraju uvijek biti jedini svečani izbor. Jednako elegantna mogu biti i odijela ili kombinezoni, a predivnih modela ima pregršt u kolekcijama high street brendova!  

 | Autor: Zara/Mango Zara/Mango Odijelo i kombinezoni za krizmu za kume

S lijeva na desno: Zara (349,90 kn); Mango (sako 549,90 kn, hlače 249,90 kn); Zara (249,90 kn)

Možda vas zanima Pitate se što obući za zabavu? Pogledajte najbolje savjete naših stilista Rubrika Moda Moda

Svečanom haljinom za krizmu ili dvodijelnim kompletom i mame će biti savršeno sređene

Kako za krizmanike, ovaj dan ima veliku važnost i za njihove roditelje. Što se tiče odijevanja, pred mamama je također veliki izazov. Moraju biti vrlo elegantne, a odlična rješenja za takav look su svečane haljine za krizmu ili dvodijelni kompleti. Ovakvi outfiti su jako praktični, što im je svakako prednost te su savršeno primjereni prigodi!

 | Autor: Zara Zara Dvodijelni kompleti i haljine za krizmu za mame krizmanika

S lijeva na desno: sve Zara top 159,90 kn, hlače 159,90 kn; sako (549,90 kn), top (249,90 kn), suknja (399,90 kn); haljina (299,90 kn)

I gošće mogu nositi trendi haljine za krizmu, poput košulja-haljina

Uzvanici na krizmi imaju najmanji "pritisak" kad je odijevanje u pitanju, ali i od njih se očekuje da će se pojaviti u lijepom i svečanom izdanju. Izbor za ovu vrstu modne kombinacije iznimno je širok, a jednostavne haljine u vedrim bojama ili u stilu košulje bit će pun pogodak! Haljine za krizmu kad se trebaš pojaviti kao gošća ne moraju biti presvečane, a cijelu kombinaciju možeš upotpuniti šarmantnim modnim dodacima!

 | Autor: Stradivarius Stradivarius Haljine za krizmu za gošće

S lijeva na desno: sve Stradivarius (199,90 kn); (sad 179,90 kn); (249,90 kn)

Rihanna kao kuma na vjenčanju Možda vas zanima 30 puta kad su zvijezde bile samo kume na vjenčanju (i imale super haljine!) Rubrika Stars Stars
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0