Moda

Stiglo je proljeće! Osvježite svoju frizuru

Proljeće nam je konačno stiglo, sve se oko nas budi i mijenja, a s time raste i naša želja za barem malim promjenama u kosi. S toplijim vremenom i suncem dolazi nam period kada je našoj kosi potrebna malo drugačija, nježnija njega.

Šamponi, koje ste koristili tijekom zimskog perioda, u većini će slučajeva ostati isti, odnosno odgovarajući s obzirom na tip i stanje vaše kose i vlasišta, no maske i njegujuća ulja slobodno zamijenite laganijim varijantama. Naelektrizirana kosa, koja vas je zbog grijanja i promjena temperatura pratila kroz zimu, polako prestaje, no zamijenit će je sunčeve zrake koje vaša bojana kosa i ne voli pretjerano. Uz osnovnu njegu dodajte sprej ili kremu za njegu. Time ćete zaštititi kosu od štetnog djelovanja sunca na mijenjanje boje, odnosno posvjetljivanje i brže ispiranje.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images S proljećem ujedno dolazi i želja za promjenom frizure i boje. To ne predstavlja nužno drastične promjene, neki će ubaciti tek pokoji pramen, odrezati šiške ili zaokružiti izgled asimetričnim rezom. No, nekako ipak postaje pravilo da većina žena s dolaskom sunca mijenja boju kose u svjetlije nijanse i odlučuje se na kraće varijante frizure.

Ako vam je kosa tamnijih nijansi (tamno čokoladno smeđa, crvenkasto smeđa, mahagonij...), a ne želite u potpunosti promijeniti svoju nijansu, poigrajte se nekom bakrenom sekcijom ili nešto svjetlijim pramenovima u stilu glumice Sofije Vergare.

Ombre je i dalje aktualan i vrlo praktičan, kako na tamnim tako i na svijetlim nijansama, kao što možemo vidjeti kod pjevačice Rihanne. Ako spadate u one s dužom kosom, "odradite" u nježnim pastelnim, poput Jaime King, ili nešto upečatljivijim tonovima.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Odlučite li se za promjenu frizure, a dužinu i dalje ne želite mijenjati, poigrajte se šiškama, jer su one vječito u trendu. Birajte u dogovoru s frizerom one koje najbolje odgovaraju uz vaš oblik lica i cjelokupnu frizuru. Momentalno su najtraženije mekano ošišane, (odličan primjer za to su: Alexa Chung, Felicity Jones i Edie Campbell) i možete ih nositi na nekoliko načina.

Uživajte u suncu, mijenjajte se, njegujte svoju kosu i svoj stil. 

Photo: Thinkstock

Komentari 0