Moda
Laridae nakit

Statement nakit koji možemo nositi svaki dan: lijepe komade od mjedi stvara domaći brend Laridae

  • Predivan nakit koji je istodobno statement, ali i nosiv svaki dan prilično je teško pronaći, no svaki komad brenda Laridae upravo je takav!
  • Nastao iz hobija, Laridae postoji već nekoliko godina, a zanimljivo ime dolazi od latinskog naziva za porodicu ptica, točnije galeba
  • Osnivačica brenda, Dorotea Ratić, kaže kako modeli uvijek nastaju spontano, a na proljeće nas očekuje i nova kolekcija

Inspirativne priče domaćih brendova koji su nastali iz jednostavne ljubavi prema stvaranju uvijek nam privuku pozornost, a jedna od takvih je i ona o brenda nakita Laridae.

Laridae nakit | Autor: PR PR Foto: PR, Laridae Design nakit

Osnivačica brenda, Dorotea Ratić, ispričala nam je kako je od malih nogu umjetnički tip te da je uvijek nešto izrađivala i dekorirala, a uvijek je inspiraciju za nakit pronalazila svuda oko sebe. "Od svih hobija koje sam imala, nakit je nekako ostao konstanta i provlačio se kroz sve etape mog života. Nakit je za mene simbol osobnog izričaja, s nakitom se uvijek možemo poigrati i napraviti vrlo zanimljivu kombinaciju s kojom će odjevni predmet dobiti taj posebni karakter", ispričala je Dorotea.

Laridae nakit | Autor: PR PR Foto: PR, Laridae Design nakit

Ideja za pokretanje brenda nastala je kao logičan produžetak njenog omiljenog hobija i odvažan korak na koji se odlučila, budući da u stvaranju nakita neizmjerno uživa. 

Možda vas zanima Hit naušnice, statement prstenje, profinjene ogrlice... Stradivarius ima odličnu kolekciju nakita u zlatnoj boji Rubrika Moda Moda

Osim dizajna nakita i ime brenda privlači pozornost, a nastalo je kao "posveta prvoj kolekciji nakita koja bila službeno objavljena", rekla nam je Dorotea Ratić. "Bila je to kolekcija s pticama s kojima sam i započela cijelu ovu priču pa sam tražila neko zvučno ime koje će biti pomalo neobično, a opet zanimljivo i lako pamtljivo, tako je nastao naziv Laridae – lat. naziv za porodicu ptica, točnije galeba".

Laridae nakit | Autor: PR PR Foto: PR, Laridae Design nakit

Modeli njenog nakita nastaju spontano, ovisno o tome gdje pronađe inspiraciju pa tako veće kolekcije nastaju jednom godišnje, dok ih prati više mini kolekcija. Dorotea trenutno sprema i novu kolekciju, koja je u procesu izrade, a trebala bi biti objavljena tijekom travnja, tako da ćemo se još samo malo morati strpjeti do novih Laridae komada nakita!

Laridae nakit | Autor: PR PR Foto: PR, Laridae Design nakit

Dorotea Ratić je opisala kako i sama voli nositi efektne komade nakita pa se zato uvijek trudi "izraditi nešto što bi i sama voljela nositi", a otkrila nam je i kako kolekcije često nastaju i u dogovoru s njenim klijentima. "Uvijek komuniciramo preko društvenih mreža u vidu anketa i sličnih alata tako da osluškujem njihove želje i trudim ih se uvijek ispuniti ako je to moguće. Izrada nakita je kompleksna i zahtjeva više etapa izrade, pojedini modeli nakita se laserski izrezuju prema skicama, neki isključivo ručno uz pomoć određenih alata, zatim se ručno nanosi tekstura, poigrava se s reljefima, različitim dodacima, brusi se, lota i da bi se na kraju sve skupa očistilo i ispoliralo". Dorotea u izradi Laridae nakita koristi isključivo sirovi mesing visoke kvalitete koji ne sadrži nikal i slične alergene, kako ni nakit bio u potpunosti siguran za nošenje. Modelima nakita često dodaje i bisere, koraljne perle i slične dodatke te tako unosi dašak boje u pojedini model.

Laridae nakit | Autor: PR PR Foto: PR, Laridae Design nakit

"Mesing sam odabrala kao glavni medij jer podsjeća na svima omiljeno zlato, a puno je povoljniji od zlata i lagano se kombinira s odjevnim predmetima", pojasnila je Dorotea. 

Laridae nakit | Autor: PR PR Foto: PR, Laridae Design nakit

Kad je riječ o najtraženijim modelima, Dorotea je otkrila kako su to "definitivno Coco naušnice, koje sam izradila u već nebrojeno puno različitih kombinacija, od prvog dana su svima „sjele” i uvijek ih svi rado nose, istaknula bih i Zoe Petite model, manja verzija originalnih Zoe naušnica koja je također rađena u nekoliko verzija, ali zadržala se na koraljnim perlama trenutno". Njoj su pak osobno najdraži komadi inspirirani prirodom!

Laridae nakit | Autor: PR PR Foto: PR, Laridae Design nakit

Cijene nakita kreću se od 15 do 50 eura, uvijek ovisno o zahtjevnosti izrade kao i utrošenom materijalu pa tako primjerice, Coco i Zoe naušnice možemo kupiti po cijeni od 25 eura, dok je cijene veće ogrlice ili narukvice od 40 do 50 eura.

Laridae nakit | Autor: PR PR Foto: PR, Laridae Design nakit

Više detalja o brendu i komadi nakita može se pronaći na njihovoj službenoj stranici, kao i na Instagram profilu brenda.

Wire & Tire nakit Možda vas zanima Wire & Tire ručno je rađeni nakit od žice: počelo je s jednim biciklom, a bicikl ogrlice sad su najtraženiji komad Rubrika Moda Moda
Photo: PR

Komentari 0