Moda
Wire & Tire nakit

Wire & Tire ručno je rađeni nakit od žice: počelo je s jednim biciklom, a bicikl ogrlice sad su najtraženiji komad

  • Zanimljivi nakit posebnijeg izgleda uvijek nam privlači pozornost pa je to bio slučaj i s brendom Wire & Tire
  • Domaći obiteljski brend u ponudi ima razne originalne komade nakita od žice, a ljubav prema izradi ži(v)čanog nakita, kako ga nazivaju, raste još od 2014.
  • Jedna od suosnivačica brenda, Andrijana Galić otkrila nam je kako je sve krenulo te što još uskoro možemo očekivati u Wire & Tire ponudi

Nakit od žice svakako je jedan od onih koji ne viđamo često, a posebno kad su u originalnom obliku poput onih domaćeg brenda Wire & Tire! Sve je počelo s malom maketom bicikla koju je još prije dvadesetak godina izradio njihov tata, a dvije sestre došle su na ideju da tu maketu pretvore u zgodan modni detalj, a sve je krenulo još 2014. "Zašto ne bismo provozali biciklić oko svojeg vrata?", pitanje je koje su si postavile, a od tada njihova ljubav prema izradi nakita od žice samo je rasla.

Wire & Tire nakit | Autor: pr pr Foto: PR, Wire &Tire Andrijana Galić

Andrijana Galić, koja je sa sestrom osnivačica brenda Wire & Tire, ispričala nam je i kako nastaju njihovi efektni modeli koji na svakom koraku plijene pažnju. "Volimo originalne komade nakita. Ogrlice s motivom bicikla, izrađene ovako precizno, su stvarno nesvakidašnje i to nas i dalje motivira prilikom izrade. Reakcije su uvijek pozitivne kao i prvog dana."

Wire & Tire nakit | Autor: pr pr Foto: PR, Wire & Tire nakit

"Što se tiče ostalog nakita, tu prevladava jednostavnost, a budući da obožavamo glazbu i biljke, to je više bio slatki spoj dviju ljubavi. Također, privlače nas i geometrijski oblici tako da je kolekcija naušnica proširena i u tom smjeru", rekla nam je Andrijana.

Wire & Tire nakit | Autor: pr pr Foto: PR, Wire & Tire nakit

Wire & Tire nakit | Autor: pr pr Foto: PR, Wire & Tire nakit

Možda vas zanima Sjećaš se Jacquemus kroasan naušnica? Domaći brend Kragrlica ima sličan model, ali u obliku istarskih fuži Rubrika Moda Moda

Wire & Tire nakit | Autor: pr pr Foto: PR, Wire & Tire nakit

U njihovom malom timu, proces ručne izrade pojedinog komada nakita razlikuje se od člana do člana, a glavni materijal koji koriste im je aluminijska žica. "Za dizajniranje je ponekad potrebno dugo vremena, a nekad ideja dođe vrlo brzo. Opet, sama realizacija nije lagana, pa za jednostavnije oblike potrošimo više vremena nego za neke kompliciranije. Nema nekih posebnih procesa izrade poput kalupa, rezanja i slično, već uzmemo kliješta u ruke i kreće, kako mi volimo reći, pletenje žice", ispričala je Andrijana.

Wire & Tire nakit | Autor: pr pr Foto: PR, Wire & Tire nakit

Bicikl ogrlice njihov su najtraženiji komad budući da od prvog dana privlače pozornost i pozitivne reakcije. Andrijana je opisala i zgodan trend koji su pokrenuli s ovim komadom nakita i onima koji ga nose: "podržavaju trend koji smo pokrenuli, 'Tour the World', po uzoru na slavni 'Tour de France' pa nam šalju fotografije svojih biciklića iz svih dijelova svijeta", kaže Andrijana.

Wire & Tire nakit | Autor: pr pr Foto: PR, Wire & Tire nakit

Uz bicikle, Andrijana kaže kako su i naušnice Monstera također veliki favorit među Wire & Tire kupcima. Andrijana napominje kako su se "uvijek trudili ostati prizemljeni što se tiče cijena, bez obzira na silna poskupljenje" te da su cijene prilagođene za sve dobne skupine pa se nitko neće iznenaditi 'paprenim' cijenama prilikom upita.

Wire & Tire nakit | Autor: pr pr Foto: PR, Wire & Tire nakit

Makete bicikala također su zanimljiv dio ponude iz Wire & Tire radionice, kojima je njihov tim proširio namjenu te se mogu naručiti i kao zahvalnice na vjenčanjima, oznake za stolove na vjenčanjima i kao držači fotografija ili vizitki. Za ono što u skoroj budućnosti možemo očekivati od novih modela, Andrijana je otkrila kako su im dizajni naušnica najveća želja, stoga će se proširenje ponude vjerojatno kretati u tom smjeru! Jedva čekamo novi ži(v)čani nakit!

Više informacija o Wire & Tire brendu te dizajnima njihovog nakita može se pronaći na Wire & Tire Instagram profilu.

Možda vas zanima Minerva by Jelena Fogec ručno je rađeni nakit koji nas je oduševio minimalističkim dizajnom Rubrika Moda Moda
Photo: pr

Komentari 0