Moda

Složili smo dva odlična stajlinga koja će obožavati svi koji vole aktivan boravak u prirodi

  • Kako bismo ti ukazali na važnost održivog načina života, pogotovo u vidu odjeće koju kupuješ i nosiš, u narednim redcima nastojat ćemo ti približiti održivu modu i potaknuti te da kupuješ komade od recikliranih materijala i iz ekološki prihvatljivih tekstilnih pogona
  • S ciljem osviještavanja potrebe za očuvanjem našeg planeta, u suradnji sa Sport Visionom osmislili smo sportske stajlinge za žene i muškarce inspirirane jednim od elemenata Zemlje: vatrom, vodom, zemljom i zrakom
  • Danas ti donosimo stajlinge inspirirane zrakom, s potpisom branda The North Face koji se može pohvaliti politikom održivosti od početka do kraja!

Kako klimatske promjene postaju sve prisutnija stvarnost, postalo je očito da nešto treba promijeniti u načinu na koji proizvodimo i konzumiramo svoju odjeću. Brza moda i odjeća koja je loše napravljena i dizajnirana da se odmah zamijeni, više ne dolaze u obzir. Mnogi su se potrošači prebacili na kupnju ekološki osvještenije odjeće, ali velika je odgovornost i na tvrtkama da iskorače.

Upravo je The North Face jedan od rijetkih brandova koji su prigrlili tu odgovornost i koji promišljaju o svakom svom poslovnom koraku iz perpektive eco friendly branda koji ne zagušuje planet i uči druge kako da brinu o njemu. Odličan primjer takve politike poslovanja je lansiranje potpuno održive kolekcije s potpisom ovog branda.

Kako bismo te motivirali da i sama kreneš tim putem te da počneš birati za sebe odjeću i obuća koja ne samo da je izrađena od recikliranih materijala, već se u potpunosti može reciklirati, izdvojili smo dva stajlinga (jedan za žene i jedan za muškarce), od glave do pete s potpisom branda The North Face, koje možeš pronaći u Sport Vision i The North Face Arena Centar trgovinama. Možeš ih nositi za ležerne prilike ili za vježbanje, kako god tebi više odgovara!

Stajling za nju

Ako pitaš nas, svaka žena u svom ormaru mora imati dobre tajice. Pritom mislimo na kvalitetne tajice kroz koje se neće nazirati donje rublje, a koje su istovremeno dovoljno elastične da u njima možemo nesputano uživati u svim aktivnostima. Nipošto ne smiju stiskati u predjelu struka, a poželjno je i da izgledaju kao nove i nakon godina nošenja. The North Face tajice W Flex Mid Rise su sve to i još puno više! Sviđa nam se i cijena, stoga imaš našu toplu preporuku za njih.

 | Autor: The North Face tajice W Flex Mid Rise, 27,81 €The North Face majica kratkih rukava, 44,99 €The North Face Vectiv Exploris Futurelight tenisice, 108,61 €The North Face torba Never Stop, 59,65 €; The North Face šilterica Recycled 66 Classic, 31,99 € - sve dostupno u Sport Vision i The North Face Arena Centar trgovinama

Tajice uskladi s crnim tenisicama The North Face Vectiv Exploris Futurelight i plavom The North Face majicom kratkih rukava koja je sprijeda vrlo jednostavna, ali zato odostraga ima efektan print koji plijeni pažnju te će sasvim sigurno ''razbiti'' stajling. The North Face torba Never Stop odličan je dodatak outfitu ako si uvijek u pokretu i nosiš puno stvari, a obzirom da stižu topliji dani, od sunca se zaštiti pomoću The North Face šilterice Recycled 66 Classic. Šilterica je dostupna u nekoliko boja, a nama se svidjela pastelna ljubičasta.

Stajling za njega

Kada su muškarci u pitanju, osmislili smo praktičan stajling koji će se svidjeti većini. Stajlingom dominira crna boja koju smo razbili detaljima, a bazu čine donji dio The North Face trenirke Denali i The North Face prsluk Denali. Donji dio trenirke je napravljen od 100% recikliranog materijala i savršeno upotpunjuje izgled legendarne Denali jakne. Vodonepropusni materijal pobrinut će se da ostaneš suh bez obzira na vremenske uvjete kojima si izložen tijekom svih tvojih svakodnevnih aktivnosti. Prsluk je također napravljen od 100% recikliranih materijala s vodonepropusnom tehnologijom i patent zakopčavanjem

 | Autor: The North Face hlače Denali, 84,46 €; The North Face prsluk Denali, 139,99 €; The North Face šešir Recycled 66 Brimmer, 36,99 €; The North Face tenisice Vectiv Infinite, 179,99 €; The Nort Face ruksak Commuter Pack Roll Top, 119,99 €sve dostupno u Sport Vision i The North Face Arena Centar trgovinama

The North Face šešir Recycled 66 Brimmer odličan je dodatak stajlingu ako voliš aktivnosti u prirodi poput planinarenja, pecanja, vožnje bicikla ili najobičnije šetnje, jer će te zaštititi od štetnih UV zraka. Uz ovu kombinaciju odlično se slažu tenisice The North Face tenisice Vectiv Infinite s narančastim detaljima koje smo uparili s narančastim The North Face ruksakom Commuter Pack Roll Topu koji možeš potrpati sve što ti treba za aktivan boravak u prirodi. Osim što su efektne, tenisice su i vrlo udobne zahvaljujući OrthoLite X55 ulošku koji pruža udobnost pri svakom koraku. Gornji dio tenisice je otporan na trošenje i vrlo izdržljiv, a ploča dvostruke gustoće podnožja pomaže održati stabilnost i olakšava pogon unaprijed.

Kako The North Face brine o planetu?

U The North Faceu priroda je u središtu svega što rade i neprestano inoviraju svoje postupke kako bi bili što održiviji. Svake sekunde, ekvivalent kamiona za smeće punog tkanine bude spaljen. Drugim riječima, 87% materijala korištenih za izradu odjeće pretvara se u otpad. Dakle, čak i ako imaš džemper koji je izrađen od recikliranih materijala (što je očito dobra stvar), ako završi u smeću nakon što ti više ne treba, onda nije baš dobar za okoliš.

Prošle je godine The North Face najavio da će 2022. predstaviti svoju prvu potpuno održivu kolekciju i to je definitivno uspjelo. Ova kolekcija promišlja način na koji se odjeća izrađuje i ne zadovoljava se samo korištenjem recikliranih materijala. Iako se odjeća još uvijek izrađuje od recikliranih tkanina, što je još važnije, kada se predmet više ne koristi, može se reciklirati u cijelosti.

Kao što kaže stara poslovica - "Ništa nije izgubljeno, ništa nije stvoreno, sve se transformira" - The North Face ovo uzima k srcu. Stoga se dijelovi iz ove kolekcije mogu vratiti nakon što više ne budu upotrebljivi, a zatim će se reciklirati u potpuno nove proizvode. Ovo je temeljni princip cirkularnosti: jedna kontinuirana petlja, gdje materijali korišteni za proizvodnju odjeće ostaju dio ciklusa, pretvaraju se u nove artikle i tako dalje. Sve to, bez žrtvovanja udobnosti i performansi po kojima je The North Face poznat.

Sport Vision te poziva da učiniš pozitivnu promjenu i počneš brinuti za jedini planet koji imamo. Budi dio EcoVision promjene - pokušaj smanjiti količinu otpada, recikliraj, kupuj pametno, ograniči potrošnju energije i gdje god možeš idi pješice. Pridruži se pozitivnom trendu brige o planetu i biraj ekološki osviještene brendove kao što su Nike, The North Face, adidasChampion i New Balance koje možeš pronaći u svim Sport Vision, Buzz, The North face i Champion trgovinama.

Photo: Instagram @thenorthface

Komentari 0