Moda

Složila sam cijeli zimski look za manje od 800 kn!

Novi je izazov postavljen: miss7 novinarka Kristina zadala si je obnoviti kompletnu zimsku odjeću, sa svim važnim komadima, kaputom, čizmama, torbicom itd. za 800 kuna. Kako je uspjela???

Jedi za manje, putuj za manje, šminkaj se za manje i naravno, šopingiraj za manje. Posebno aktualan stav na početku svake sezone kad nas sve vuče da obnovimo zimsku, ljetnu, jesensku itd. odjeću. A kad je riječ o zimskoj sezoni i izazov je veći jer svaki je pojedini komad skuplji, čizme sigurno koštaju više od japanki, a kaput od ljetne jaknice. Dakle, za čizme ću u prosjeku dati od 500 do 800 kuna... Kako osmisliti cijeli stajling za taj novac? Ali, iskreno, nisam se uplašila. U šoping centrima je toliko high street trgovina koje uvijek imaju neku vrstu sniženja, međusezonsko sniženje ili neke specijalne ponude. U moj je slučaju za kaputić iz Tally Weijla – zbog Black Friday akcije bio stvarno jako snižene cijene. Taj amerikanizirani trend sniženja odjeće već u studenom mi je jedan od dražih američkih običaja, uz Božić koji se slavi već dva mjeseca unaprijed.

Misliš da nisam našla? Jesam, kao što sam i obećala! Traperice, i to skinny traperice visokog struka od elastina s pošpricanim elementima – H&M, 149 kuna. I moram priznati, noge mi super izgledaju u tome, samo ne volim taj “tajičasti” osjećaj na nogama. Ali, za nekoga tko voli uske hlače ove traperice su pun pogodak. I odlično naglašavaju struk i izdužuju figuru. Dosta seksi!

 | Autor: miss7 miss7

Radi balansa sam za gornji dio odabrala vesticu bijele boje (Sinsay, 69 kn), s tipičnim zimskim uzorkom pletenice. I doista izgleda fantastično, nosit ću je i inače sasvim sigurno, a i jako je mekana. Kako ne bi sve ostalo beživotno, odabrala sam intenzivnu boju kaputa. Kao što sam rekla, zbog akcije Black Friday, ovaj kaputić je snižen 30%, i zadnja cijena mu je 279 kn (Tally Weijl).
A kao osoba koja najradije bira pomalo SM kožne čizme s debelom petom odabire cipele pristupačnije cifre? Jednostavno ode u Bershku i također na mid season sniženju nađe gležnjače puderaste boje čiji uzorak imitira baršun. Čizme sada na mid season sniženju koštaju 160 kuna, i stvarno su udobne, te dobro stoje. Imala sam sreće pa sam našla svoj broj. Nama nogatima uvijek ostane 41.

Možda vas zanima Obukla sam se kao Beyoncé, za manje novca Rubrika Moda Moda

I za kraj, mala torbica četvrtastog  oblika s pozlaćenim lancem. Dvoumila sam se između nje (Mango, 129 kn) i baš prave bijele dnevne torbe koja je i veća (Mango, 149), ali bih tada premašila budžet za deset kuna i podbacila u izazovu. To naravno, nikako nisam željela.

Možda vas zanima Pogodi koja haljina košta 969, a koja 169 kn? Rubrika Moda Moda

I za kraj, ukupni dojmovi: prošlo je to doba kada se zimski kaput kupovato na više rata ili si za par trendi gležnjača od imitacije kože morala izdvojiti 500-tinjak kuna. Danas se u high street lancima dobre kožne čizme mogu naći do 500 kuna, a ove trendi sezonske cipelice već do 200 kn. A što bih osobno nosila od odjeće koju sam kupila? Crveni kaput mi iznenađujuće dobro stoji jer je lijepa boja. Hlače su super, pa ću uzeti ove i isti model u crnoj boji (jer eto, crnih traperica imam samo pet u ormaru…). Vestica je super, nemam ništa posebno za dodati, dok je torba možda malo previše klasično ženstvena, a gležnjače previše komercijalnog dizajna za mene. Ipak, šokantno su udobne, pa možda ipak one postanu dio moje zimske garderobe. Da unesu nemir među 10 pari mojih crnih gležnjača i čizmica.

Računica: 

Kaput Tally Weijl, 279 kn

Traperice H&M, 149 kn

Vesta Sinsay, 69 kn

Čizmice Bershka, 160 kn

Torba Mango, 129 kn

Ukupno: 786 kn

Photo: miss7

Komentari 0