Moda

Oprah, Madonna... Ove slavne žene posjeduju najskuplje kolekcije nakita na svijetu

  • Nije tajna da žene vole nakit te da rado troše novac na njega. No, s rastom kućnog budžeta, rastu i ''apetiti''
  • Slavne žene svoje bogatstvo rado troše na dizajnerske krpice, ali i na skupocjeni nakit koji nerijetko dostiže vrtoglave iznose, a njihov omiljeni izbor najčešće je dijamantni nakit. Njegova rijetkost, ljepota, skupa privlačnost, pa čak i njegova bogata drevna povijest čine dijamant najpoželjnijim dragim kamenom
  • Donosimo popis slavnih dama koje posjeduju najskupocjenije kolekcije nakita i dijamanata

Dijamant je uistinu najsjajniji i najotporniji dragi kamen koji postoji, a upravo ga to i čini tako poželjnim. Vrijednost dijamantnog nakita varira ovisno o čistoći, veličini, boji, obliku i broju samih dijamanata koji krase pojedini komad nakita. Od pamtivijeka pa sve do današnjeg dana dijamanti su ostali jedan do najtraženijih rudarskih proizvoda u svijetu, a posjedovanje istog smatra se simbolom luksuza i bogatstva. Stoga je potpuno logično zaključiti da najbogatije žene posjeduju i najljepše primjerke dijamantnog nakita

Donosimo listu slavnih žena koje posjeduju najskupocjenije kolekcije nakita i dijamanata.

Oprah Winfrey

Procijenjena vrijednost nakita i dijamanata: 137 milijuna eura

Omiljena voditeljica i producentica Oprah Winfrey postigla je uspjeh o kojem mnogi mogu samo sanjati. Danas slovi za najbogatiju Afroamerikanku 21. stoljeća, a može se pohvaliti i titulom prve samoostvarene sjevernoameričke milijarderke. Iako je odrasla u siromaštvu, danas se može pohvaliti impresivnom zbirkom nakita koja se procjenjuje na 137 milijuna eura. Neki od njezinih najpoznatijih komada nakita uključuju dijamantni prsten od 25 karata, dijamantnu narukvicu od 17 karata i dijamantnu ogrlicu od 50 karata.

Elizabeth Taylor

Procijenjena vrijednost nakita i dijamanata: 169 milijuna eura

Elizabeth Taylor ostat će upamćena kao jedna od najljepših holivudskih glumica koja se udavala čak 8 puta i koja je iznad svega voljela dijamante i dragulje. Glumica koju mnogi pamte po ulogama u filmovima ''National Velvet'' (1944.), ''A Place in the Sun'' (1951.) i ''Cleopatra'' (1963.) tijekom života je posjedovala kolekciju nakita koja se može mjeriti s privatnim riznicima starih kraljevskih obitelji. Posjedovala je više od 2000 komada nakita, uključujući dijamantni prsten od 33 karata, dijamant u obliku kruške od 69 karata i dijamantnu ogrlicu od 98,6 karata. Njezina zbirka nakita je u vrijeme njezine smrti 2011. godine procijenjena na 169 milijuna eura.

 | Autor: FREYWILLE FREYWILLE

Celine Dion

Procijenjena vrijednost nakita i dijamanata: 192 milijuna eura

Kanadska pjevačica Celine Dion prodala je više od 200 milijuna albuma diljem svijeta i jedna je od najprodavanijih umjetnica svih vremena. Najpoznatija je po svojim hitovima ''My Heart Will Go On'' i ''Because You Loved Me''. Osim velike glazbene karijere, hitovi su joj donijeli i zavidnu kolekciju nakita koja uključuje dijamantne ogrlice, prstenje i naušnice. Njezina kolekcija nakita procjenjuje se na 192 milijuna eura.

Barbra Streisand

Procijenjena vrijednost nakita i dijamanata: 201 milijun eura

Američka pjevačica, glumica i redateljica Barbra Streisand jedna je od najuspješnijih umjetnica svih vremena koja je prodala više od 68 milijuna albuma samo u SAD-u. Također je jedna od najbogatijih žena u Hollywoodu s procijenjenom neto vrijednošću od 201 milijun eura. Streisand je poznata po svojoj raskošnoj kolekciji nakita koja uključuje dijamantne ogrlice, prstenje i naušnice. Njezina zbirka procjenjuje se na 201 milijun eura. U intervjuu za Vogue 2009. Streisand je komentirala svoju ljubav prema nakitu: ''Sve ih volim, ali dijamanti su ženini najbolji prijatelji''.

Mariah Carey

Procijenjena vrijednost nakita i dijamanata: 205 milijuna eura

Pjevačica Mariah Carey prodala je više od 200 milijuna ploča diljem svijeta, što je čini jednom od najprodavanijih izvođača svih vremena. Slavna pjevačica je i strastvena zaljubljenica u nakit. Neki od njezinih najpoznatijih komada uključuju dijamantni prsten od 30 karata koji joj je poklonio bivši zaručnik James Packer vrijedan 9,14 milijuna eura i dijamantni prsten od 8 karata u obliku srca koji je nosila kada je primila nagradu Grammy za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu 1991. godine. Njezina kolekcija nakita procjenjuje se na 205 milijuna eura.

 | Autor: FREYWILLE FREYWILLE

Kylie Jenner

Procijenjena vrijednost nakita i dijamanata: 251 milijuna eura

Najmlađa članica obitelji Kardashian-Jenner, Kylie Jenner, najpoznatija je po popularnom reality showu ''Keeping Up with the Kardashians'', no osim karijere u reality showu, iskazala se i u svijetu biznisa. Vlasnica je kozmetičke linije Kylie Cosmetics čija je vrijednost procjenjena na 822,8 milijuna eura. Beauty mogulica rado si priušti vrijedan nakit, a njezina se kolekcija nakita procjenjuje na 251 milijun eura. Neki od njezinih najpoznatijih komada uključuju dijamantni prsten od 1,8 milijuna eura koji joj je poklonio bivši dečko, reper Travis Scott, dijamantnu ogrlicu od 411.000 eura koju joj je poklonila majka Kris Jenner i dijamantnu narukvicu od 457.000 eura koju joj je poklonila sestra Kim Kardashian.

Madonna 

Procijenjena vrijednost nakita i dijamanata: 320 milijuna eura

Madonna se može pohvaliti titulom najprodavanije pjevačice svih vremena (prodala je više od 300 milijuna ploča diljem svijeta). Pjevačica svoj novac rado troši na nakit, a neki od njezinih najpoznatijih komada nakita uključuju gitaru optočenu smaragdom od 24-karatnog zlata vrijednu 2,3 milijuna eura i dijamantnu ogrlicu od 36-karatnog zlata. Njezina kolekcija nakita procjenjuje se na 320 milijuna eura.

Beyonce

Procijenjena vrijednost nakita i dijamanata: 320 milijuna eura

Beyonce Knowles je poznata po svojoj ljubavi prema visokoj modi i ekstravagantnom nakitu koji joj redovito poklanja i njezin suprug, glazbeni producent i reper Jay-Z. Poznata je i po svojoj ljubavi prema štiklama, a u svojoj kolekciji ima i štikle optočene dijamantima i drugim dragim kamenjem. Njezin najpoznatiji par štikli su cipele koje je sama dizajnirala, a izradila slavna draguljarka Lorraine Schwartz. Cipele su izrađene od crnog satena i ukrašene su s više od 2000 dijamanata, a procjenjuje se da samo one vrijede gotovo milijun eura.

 | Autor: FREYWILLE FREYWILLE

Rihanna

Procijenjena vrijednost nakita i dijamanata: 365 milijuna eura

Barbadoška pjevačica je, baš poput svoje starije kolegice Madonne, prodala više od 300 milijuna ploča diljem svijeta, a zajednička im je i ljubav prema nakitu, prvenstveno dijamantima. Neki od njezinih najpoznatijih komada uključuju gitaru optočenu smaragdom od 24-karatnog zlata vrijednu 2,29 milijuna eura i dijamantnu ogrlicu od 36-karatnog zlata. Njezina kolekcija nakita procjenjuje se na 365 milijuna eura.

Uvjerljivo najljepši dijamantni nakit na našem tržištu 

Ukoliko poput ovih slavnih dama poželiš investirati u nakit kojeg krase dijamanti, predlažemo ti da zaviriš u limitiranu kolekciju brenda nakita FREYWILLE. U bogatom spektru predivnog FREYWILLE nakita, naročito se ističu oblici u kojima je kolorističan emajl uokviren čistim 18 karatnim zlatom i dijamantima. Radi se ekskluzivnoj 18kt gold&diamonds ediciji kolekcionarske vrijednosti. Svaki komad nakita ove najluksuznije FREYWILLE edicije je unikat koji nosi poseban serijski broj kako bi se krajnjem vlasniku garantirala potpuna ekskluzivnost.

 | Autor: FREYWILLE FREYWILLE

Posebnost izrade limitirane FREYWILLE 18kt gold&diamonds edicije krije se u finoj obradi i formiranju jedinstvenih 18 karatnih zlatnih okvira na koje se polaže umjetnički oslikan emajl izrađen autentičnom FREYWILLE tehnikom emajliranja. Velika pažnja pridaje se odabiru savršenih dijamanta i njihovom preciznom ručnom pozicioniranju na zlatne okvire pa je svaki komad FREYWILLE nakita iz 18kt gold&diamonds edicije okružen najljepšom svjetlosnom aurom.

 | Autor: FREYWILLE FREYWILLE

FREYWILLE je otkrio i uspješno usavršio inovativnu tehniku fuzije 18-karatnog zlatnog praha s emajlom čime se postiže iznimna postojanost i sjaj svakog komada nakita. Zanimljivo je i to što su FREYWILLE nakit i način njegove izrade zaštićeno kulturno dobro grada Beča. Limitirane FREYWILLE kreacije možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE buticima, a među kojima je i FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2. Za više informacija istražite i FREYWILLE online butik na www.freywille.com ili posjetite Facebook stranicu Freywille Zagreb.

Photo: Shutterstock

Komentari 0