Moda

S ovim trikom najlonke će ti puno, puno duže trajati

Najlonke su nam vjerni pratitelj u ovo hladno godišnje doba – dok ne nastane prva rupica i počnu se parati. To ćeš odsad lako izbjeći s ovim jednostavnim trikom

Ovo hladnjikavo vrijeme idealno je za nošenje najlonki. Međutim, nema ništa gore od poderane očice - jednom kad se dogodi naš najosjetljiviji odjevni predmet je uništen.Najlonke možeš glatko baciti (jednako s novcem koji si za njih dala). Ali, mora li doći do toga? Imamo dobre vijesti: s jednim jednostavnim trikom lako možeš produžiti vijek trajanja svojih najlonki.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Dakle, trebaš napraviti sljedeće: navlaži najlonke prije prvog nošenja običnom vodom te ih iscijedi. Potom najlonke stavi u plastičnu vrećicu te ostavi preko noći u zamrzivaču. Sljedeći dan ostavi najlonke da se odmrznu na sobnoj temperaturi. Zbog hladnoće će se niti skupiti te postati elastičnije i otpornije. 

Možda vas zanima Testirala sam nepoderive najlonke i evo rezultata... Rubrika Moda Moda

Što još pomaže?

Kod odijevanja pazi da noktima ili nakitom ne napraviš rupicu na materijalu. Osim toga, najlonke moraju biti navučene do kraja na stopala prije nego ih povučeš prema gore. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0