Moda

Prva potpredsjednica SAD-a uistinu izgleda elegantno u odijelu, a niti jedan detalj outfita nije slučajan

  • Kamala Harris piše američku povijest, a pri tom se svojim modnim izborom potrudila da njezina poruka bude što jasnija
  • Prva žena na poziciji potpredsjednice SAD-a za svoj prvi govor izabrala je bijelo odijelo i bijelu pussy bow košulju
  • Od izbora modnog brenda, preko boje odijela do detalja na košulji, svaki dio Kamalinog elegantnog outfita imao je neku poruku

Kamala Harris upisala se u američku političku povijest kao prva žena na poziciji potpredsjednice SAD-a, a za svoj prvi govor u državi Delaware na pozornicu se popela u bijelom odijelu s potpisom Caroline Herrere. Elegantno izdanje, Kamala je upotpunila satenskom bijelom pussy bow košuljom. Modni znalci smatraju kako ovaj izbor nikako nije bio slučajan već je dodatno naglasio ono što je Kamal istaknula u svom govoru - da je prva, ali sigurno ne i posljednja žena na toj funkciji. 

Možda vas zanima Upoznaj Jill Biden: Obožava smicalice, prosidbu je odbila nekoliko puta i ne namjerava se odreći vlastitog posla Rubrika Stars Stars
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VICE PRESIDENT AUNTIE 🇺🇸

A post shared by Meena Harris (@meena) on

Za početak, američki brend sa sjedištem u New Yorku Carolina Herrera omiljen je i bivšim prvim dama uključujući Jackie Kennedy, Lauru Bush, Michelle Obama i Melaniju Trump. No, osim ovog modnog odavanja počasti bivšim prvim damama, izborom bijele boje Kamala je ukazala na povijesnu borbu za ljudska prava - onoj posebno rezervirane za žene. 

Bijela boja za žensku solidarnost

Naime, bijela boja smatra se simbolom pokreta sufražetkinja odnosno simbolom ženske solidarnosti, a početkom 20. stoljeća na važnim događajima nosile su je mnoge aktivistice. Bijelo odijelo nosila je Alexandria Ocasio-Cortez dok je polagala zakletvu kao najmlađa žena u povijesti Kongresa u SAD-u. 

'‘Nosila sam danas bijelo u čast ženama koje su dolazile prije mene i ženama koje tek dolaze’’, izjavila je svojedobno Alexandria stranim medijima. 

Na ovu boju odlučile su se i mnoge američke zakonodavke na obraćanju State of Union 2019, imajući tako na umu i tihi prosvjed protiv politike Trumpove administracije.

Bijelo odijelo za vrijeme svoje predsjedničke utrke nerijetko je bio i izbor Hillary Clinton koja je na ovaj način pridonijela njegovom profiliranju u simbol modernog feminizma. 

Poruka i za predsjednika na odlasku

Pussy bow košulja koju je Kamala obukla ispod odijela također se smatra svojevrsnom porukom Trumpu. Naime, vrlo sličnu košulju nosila je Melania nakon što su procurile snimke u aferi Access Hollywood, na kojima se čuje kako se američki predsjednik hvali seksualnim zlostavljanjem: "Niti ne čekam, kad si zvijezda, dopuste ti to. Možeš učiniti bilo što, uhvatiti ih za p..ku". Kako se u engleskom slengu p..ka naziva pussy, Kamalin izbor pussy bow bluze mnogi smatraju direktnom porukom predsjedniku na odlasku. Kamal je pussy bow košulju nosila i na saslušanju Amy Coney Barrett, Trumpove kandidatkinje za sutkinju Vrhovnog suda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Congratulations Vice President-Elect Kamala Harris! 🇺🇸🇺🇸🇺🇸 When I wrote WHEN PENNY MET POTUS in 2013, I hoped the next president we elected would be a woman and I wrote an ending to reflect that. When the book was published in the summer of 2016, I thought we were on the verge of that happening. It didn’t happen. And it was a crushing disappointment. It still stings. But yesterday you made history. First woman. First woman of color. So many firsts. But as you said, you won’t be the last. Many things inspired me to write WHEN PENNY MET POTUS, but first and foremost was my daughter. So once again, I dedicate this book to her, and to all of our girls watching history unfold. As Hillary Clinton once said during a difficult and courageous moment, “to all the little girls watching, never doubt that you are valuable and powerful and deserving of every chance and opportunity in the world.” 🇺🇸❤️🇺🇸🤍🇺🇸💙 #WhenPennyMetPOTUS #childrenspicturebook #kidlit #vicepresident #veep #kamalaharris #hillaryclinton #toallthelittlegirlswatching #hershirtsaysgirlswillsavetheworld @kamalaharris @hillaryclinton @capstonepub

A post shared by Rachel Ruiz (@rachelruizbooks) on

Profinjen i elegantan modni izbor novoizabrane potpredsjednice SAD-a mnogi su pohvalili na društvenim mrežama, a među njima bilo je i onih koji su prepoznali simboliku njezinog odijevanja. Kamalin izbor posebno se svidio povjesničarki mode i spisateljici Shelby Ivey Christie koja je na svom Twitteru istaknula da se u zajednici Afroamerikanaca "jednobojno odijevanje smatra obilježjem proslave" pa je tako Kamal prema njoj pokazala i priznanje svom kulturnom nasljeđu

Photo: Shutterstock/instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    možda bude i buduca predsjednica