Moda

Promjene na Instagramu: Čije objave više ne možete komentirati?

Instagram zvijezde više neće dobivati neželjene i uvredljive komentare...

Instagram je uveo neka nova ograničenja, koja će potpuno promijeniti odnos 'običnih' ljudi i celebrityja na društvenoj mreži. Promjena, kojoj je cilj minimalizirati nasilje na Internetu, tiče se komentiranja objava, a radi se o odabiru zabranjenih riječi, koje ne želite vidjeti na svom profilu. Tu mogućnost najprije su dobili računi s najviše komentara, a to su oni od celebrityja i nekih drugih Instagram zvijezda. Slavni su već počeli raditi na tome, a o svemu su nas obavijestili upravo na svojim Instagramima i drugim društvenim mrežama.

Kylie Jenner je tako zabranila sve komentare na svojim objavama. Zvijezdi društvenih medija, s više od 70 milijuna sljedbenika najviše su zasmetali komentari koji su uključivali skraćenicu "lb" (like back), a možete vidjeti i zašto:

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Chrissy Teigen je,pak, to prvo iskoristila na malo očekivaniji način, zabranivši neke od najuvredljivijih riječi, a čitav proces objavila je na Twitteru. Zanimljivo je što se na listu nepoželjnih komentara našla i riječ "trump".

No sada je, izgleda, i Chrissy krenula Kylienim stopama i potpuno blokirala komentare na svojim objavama. Ovaj potez za nju ima dosta smisla, jer se već dosta puta suočavala s negativnim komentarima na račun izgleda, kao i sa cyberbullyingom, pa je to bilo lakše od izlistavanja svih riječi kojima su je do sad nazivali.

Šuška se i da Je Taylor Swift iskoristila mogućnost prilagođavanja komentara. Pjevačica, koja broji preko 87 milijuna sljedbenika na Instagramu, dobila je brojne emotikone sa zmijama u komentarima svojih objava od kad ju je Kim Kardashian razotkrila na Snapchatu. A kada su, nakon uvođenja ograničenja, korisnici pokušali 'zalijepiti' zmiju, dobili bi obavijest da moraju promijeniti komentar prije objavljivanja. No za razliku od Kylie i Chrissy, Taylor nije javno priznala kako je mijenjala svoje postavke.

Bit će zanimljivo vidjeti i što će druge zvijezde zabraniti u svojim komentarima, a čini se kako neki od najslavnijih Instagram korisnika, poput Kim Kardashian, Selene Gomez i Justina Biebera, još uvijek nisu ništa mijenjali.

Photo: Getty Images

Komentari 0