Moda

Probala sam istu veličinu traperica u 5 popularnih trgovina - i sve su različite?!

Svako probavanje traperica me iznova uspijeva iznenaditi i iznervirati. Zašto? Zato što mi se svaki put čini da mi treba druga veličina - pa sam odlučila istražiti ima li stvarno istine u tome...

Priznaj, koliko puta si kupovala trapke u popularnim high-street trgovinama i po navici uzela svoj broj? Jer logično je da ti tvoj konfekcijski broj pristaje... A kad ono, šok i nevjerica - traperice su ili premale ili prevelike ili imaju neobjašnjivo uske nogavice, a ekstra široke u struku itd. Ali to je tvoj broj, zašto odjednom takva razlika?!

Da se razumijemo, jasno mi je da svaki brend ima svoje veličine, odnosno da će se možda razlikovati u milimetrima, ali nikako ne toliko da ne možeš zakopčati svoj uobičajeni broj. Kako bi provjerila ili potvrdila svoju teoriju o nejednakim veličinama u popularnim high-street trgovinama odlučila sam ih sve odjednom - isprobati! Odabrala sam pet poznatih high-street trgovina i na licu mjesta pronašla model koji mi se zaista sviđa i koji bi (da sam u pravoj potrazi) stvarno i odabrala za sebe. Moj konfekcijski broj traperica je europski 38, odnosno M(edium) - prema tome, sve sam ih isprobala u toj "istoj" veličini.

Bershka

Bershka je na glasu kao trgovina s ekstra malim, ili kako ih moje prijateljice vole nazivati, "dječjim" konfekcijskim brojevima. Često čujem kako se cure žale i izbjegavaju ovu super cool high-street trgovinu, zato što ne stanu ni u najveće njihove veličine. Priznajem, nikad u životu nisam probala ni kupila traperice u Bershki pa prema tome nemam pojma kako će meni pristajati i hoću li uopće stati u svoj konfekcijski broj. S obzirom na priče o Bershki, pripremila sam se na debakl s veličinom i sramotu fotke koju ću morati objaviti... Međutim, traperice broj 38 iz Bershke meni su odgovarale savršeno! Odabrala sam neki klasični skinny model koji većina cura ima u ormaru, a od struka do gležnjeva odgovarale su mi potpuno dobro. Nisam sigurna jesam li samo imala sreće ili je Bershka moja novootkrivena jeans meka. 

 | Autor: miss7 miss7

H&M

Ovo je tipični primjer problema s neujednačenim veličinama. Pod a) u H&M-u se uvijek iznerviram jer 15 minuta pokušavam dokučiti koja je koja veličina. Naime, neke njihove hlače i traperice dolaze u veličini u inčima, koja me totalno zbunjuje. Prema njihovom službenom size chartu, veličina 29 (inča) odgovara europskoj veličini M, odnosno konfekcijskom broju 38. Kao što je jasno sa slike, u hlače nisam stala, štoviše nisam sigurna ni da bi stala u broj veće... Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da su mi ove hlače dobro pristajale u nogavicama i po dužini, ali nikako u struku (obično mi je situacija obrnuta). Da sam kojim slučajem, ove ili slične traperice, primjerice naručivala online, odnosno kupovala "na pamet", vodeći se idejom da je moj konfekcijski broj uvijek 38 - jako bi se razočarala. 

 | Autor: miss7 miss7

Mango

Neću te lagat, žena se baš može osjećat dobro kad proba svoju veličinu traperica i skuži da su joj velike... Imam nekoliko hlača iz Manga, ali niti jedne traperice. Čak se ni ne sjećam da sam ikada u Mangu tražila i probavala trapke. Međutim, njihov konfekcijski broj 38 mi je - velik! Preširoke su u struku, ali i duž cijele dužine nogavica. Međutim, odmah mi je kroz glavu prošlo sljedeće: "Da, ok, veličina 38 mi je prevelika, ali u 36 nema šanse da stanem!". Što znači da u Mangu realno niti ne mogu pronaći traperice za sebe, zar ne? Jako čudno. I tužno.

 | Autor: miss7 miss7

Stradivarius

Ok, Stradivarius, sviđaš mi se! Iz prve sam pronašla traperice koje mi se sviđaju i zgrabila svoju veličinu. Ne znam što reći osim da je konfekcijski broj stvarno univerzalan jer su mi dobro pristajale iz prve. Doduše, primijetila sam da imaju neobično kratke nogavice pa mi nije jasno kako cure koje su više od mene (170, ako te zanima) uopće pronađu hlače... Onda opet, vlada trend cropped hlača pa možda i trebaju biti kratke? 

 | Autor: miss7 miss7

Možda vas zanima Jesam li se ja udebljala ili je Zara smanjila brojeve?! Rubrika Moda Moda

Zara

Kao što svaka mama ima svoje najdraže dijete (iako to nikad ne priznaje), tako i ja imam svog favorita - Zaru. Jednako tako, Zara je obično trgovina koja me najviše izludi svojim neujednačenim veličinama i brojevima. Majice i topove bi komotno mogla uzeti i u XS veličini, ali zato u hlače M jedva stanem. Zato što Zaru jako dobro poznajem, već sam unaprijed mogla pretpostaviti da mi skinny traperice s crtom, u veličini 38 vrlo vjerojatno neće pristajati. Međutim - prevarila sam se, jer su se upravo ove traperice pokazale kao možda i najuniverzalniji broj 38. Jednako dobro su mi stajale i u nogavicama, ali i na struku, koji je na ovom modelu nešto viši. Dužinom idealne, Zarine traperice su me ovog puta pobijedile, ali najgore od svega je to što znam da bi vrlo vjerojatno baš one prve na polici do njih ispale kompletno druga priča... Sa Zarom je stvar shoppinga, u pravom smislu riječi, metoda pokušaja i pogreške.

 | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0