Moda 01. ožujka 2016.

Printevi za cure kojima je dosta cvjetića u proljeće!

arhiva.
1/28

Svakog proljeća high street brendove i dizajnere uhvati cvjetna groznica, a za sve djevojke koje bi ove sezone možda htjele nositi nešto malo drugačije, donosimo prijedloge!

"Sestrinski" uzorak cvjetićima, definitivno su točkice u svim bojama i oblicima. Sve prolazi, samo su točkice vječne, a o popularnosti ovog uzorka govori i činjenica da su ove sezone, gotovo sto godina od njihovog prvog pojavljivanja, bile veliki trend na mnogim modnim pistama. Točkice su se prvi puta pojavile na kupaćem kostimu Miss Amerike 1926. godine, a onda je dvije godine poslije Walt Disney u točkastu haljinicu mašnicom obukao Minnie Mouse i ostalo je povijest... Pravu su popularnost doživjele pedesetih kada je u svojoj New Look kolekciji, Christian Dior „istočkao“ haljine punog kruga. 

 | Autor: arhiva arhiva

Sljedeće na redu uzoraka su prugice. Mornarske su najpoznatije. Klasične mornarske majice s prugama nastale su 1820. godine iz vrlo praktičnog razloga. Pruge na majici služile su da bi se mornari, koji bi za kakve oluje pali s palube u more, lakše uočili u oceanu. Pruge su se s palube preselile i na nešto sofisticiranija mjesta. Danas se pojavljuju u svim bojama, veličinama i debljinama, a obožavaju ih trendseterice svih vrsta. Mogu biti upečatljive, ali i decentne za glamurozna izadnja. 

 | Autor: arhiva arhiva

Geometrijski uzorci uvijek su cool rješenje za svaku koja voli upečatljivu garderobu, a ne želi da s nje vrište uzorci. Uz optičke iluzije i snažne siluete, ovakvi se komadi ne zaboravljaju. Savršene mini haljine iz nedavnih kolekcija Byblos Milano, energično šareni, voluminozni komadi Dsquared2 ili neobične interpretacije krugova i kvadrata Fausta Puglisija, definitivno treba zapamtiti! 

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Osim ovih "klasičnih", potražite i printeve koji nisu baš uobičajeni, a takve ćete najčešće pronaći u online shopovima. 

 | Autor: arhiva arhiva

U galeriji pogledajte komade koje smo izabrali, gdje ih možete pronaći i koliko koštaju!

 

Komentari 0