Moda
haljine u stilu 60-ih

Povratnički trend haljina u stilu 60-ih godina, ovog je proljeća dobio osvježenu varijantu

  • Modni trendovi koji su obilježili prošla desetljeća uvijek se u nekom trenutku ponovno vraćaju na scenu u novom i osvježenom obliku
  • Ovog ćemo proljeća tako nositi chic kratke haljinice u stilu 60-ih
  • Mini duljina, okrugli ovratnik i kroj bez rukava karakteristike su koje najčešće viđamo i u novim verzijama ovog modela koji dolazi u opcijama od debljeg pamuka, lana i satena!

U modnoj svijetu uvijek postoji neki povratnički trend koji se nakon nekog vremena izbivanja ponovno vraća u modu. Posljednjih sezona to su najviše bili trendovi iz 90-ih i 2000-tih, no u dizajnerskim kolekcijama za proljeće/ljeto 2024. prepoznat je još jedan trend u osvježenom izdanju, a koji je vrhunac svoje popularnosti imao tijekom 1960-ih. 

haljine u stilu 60-ih | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia, Gucci proljeće/ljeto 2024.

Riječ je o mini haljinama ravnog kroja, čije su se modernizirane siluete našle u kolekcijama modnih kuća kao što su Gucci, Sandy Liang, Tory Burch i Theory. Model ovakvih haljina karakterističan je po već spomenutom ravnom kroju, najčešće s kratkim rukavima ili bez rukava te okruglog ili lađa izreza. Često su ih krasili i razni grafički printevi, ali i profinjenije jednobojne verzije, a ovakve modele haljine voljele su nositi i Jackie Kennedy, Brigitte Bardot i Jane Birkin.

C&A haljina Možda vas zanima Dva modela, isti uzorak - koju cvjetnu haljinu iz C&A biramo za proljeće? Rubrika Moda Moda

U Guccijevoj verziji ove retro mini haljine ipak imaju duboki V izrez, zanimljive uzorke, kao i svjetlucave ukrase, dok su modeli iz Theoryja u minimalističkom stilu i savršeno skrojeni u svojoj jednostavnosti.

Uzorak u nešto drugačijem obliku i to cvjetni, moderniziran je u modelima brenda Sandy Liang, s trodimenzionalnim cvjetnim ukrasima, kao i mašnama.

haljine u stilu 60-ih | Autor: profimedia profimedia Foto: Profimedia, Sandy Liang proljeće/ljeto 2024.

Povratak ovakvih mini haljina nikako ne znači kraj popularnost midi i maksi duljina, već samo proširenje naših mogućnosti za stiliziranje chic proljetnih outfita! Modernizirani modeli kratkih haljina u ovom stilu dolaze u verzijama od raznih materijala, od udobnog pamuka i debljeg tvida do nježnog satena i prozračnog lana te ih stoga možemo prilagoditi svim vremenskim prilikama.

Ove stylish modele možemo nositi baš kao i modne ikone 60-ih uz balerinke, ali i će sjajno izgledati i uz povratnički trend iz 90-ih, kitten potpetice!

Izdvajamo devet stylish modela mini haljina u stilu 60-ih!

haljine u stilu 60-ih | Autor: Zara Zara Foto: Zara, mini haljina s remenom (29,95 eura) haljine u stilu 60-ih | Autor: Zalando Zalando Foto: Zalando, Mango mini haljina (55,99 eura) haljine u stilu 60-ih | Autor: Reformation Reformation Foto: Reformation, Willene haljina (315,00 eura) haljine u stilu 60-ih | Autor: Reformation Reformation Foto: Reformation, lanena haljina Phillipa (225,00 eura) haljine u stilu 60-ih | Autor: H&M H&M Foto: H&M, haljina od buklea (sad 20,99 eura) haljine u stilu 60-ih | Autor: shopbop.com shopbop.com Foto: shopbop.com, Theory mini haljina (333,72 eura) haljine u stilu 60-ih | Autor: Nordstrom Nordstrom Foto: Nordstrom, Effie haljina od buklea (145,09 eura) haljine u stilu 60-ih | Autor: Mango Mango Foto: Mango, satenska haljina s pojasom (59,99 eura) haljine u stilu 60-ih | Autor: Revolve Revolve Foto: Revolve, Norma Kamali mini haljina (151,00 eura)

Diane von Furstenberg x Target kolekcija Možda vas zanima Velika Diane von Fürstenberg napravila je kolekciju za poznati lanac trgovina, sigurni smo da će planuti! Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @rocioosorno

Komentari 0