Moda

Povratak otpisanih! Vraća li se ovaj nekoć omiljeni modni komad u naše ormare?

  • Od indijanskih poglavica, preko europskih dvorjana do poznatih glumica na crvenim tepisima ... bogata je povijest pojavljivanja ovog modnog komada
  • Riječ je o ponču, praktičnom i udobnom odjevnom predmetu koji se ponovno polako vraća na modnu scenu
  • Trenutačno su posebno popularni komadi u sivoj boji, a u aktualnoj ponudi zastupljena su dva upečatljiva modela

Početkom dvijetisućitih ovaj je modni komad bio toliko popularan da se zvijezde nisu u njemu libile prošetati ni crvenim tepisima, no s vremenom je njegova popularnost blijedila pa se poturao po našim ormarima sve dok nije našao mjesto na samom dnu. Riječ je o ponču!

Možda vas zanima Ovo je 5 trenutno najpoželjnijih modela prošivenih jakni, jedan posebno plijeni pažnju Rubrika Moda Moda

Prema definiciji, to je odjevni predmet izrađen od jednoga komada kože ili tkanine s prorezom kroz koji se provlači glava. Premda je najpoznatiji kao odjevni predmet južnoameričkih Indijanaca, u prošlosti je bio široko rasprostranjen te se smatra jedim od prvotnih oblika gornje odjeće.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

U aktualnim kolekcijama zastupljena su dva modela, takozvani klasični pončo koji se odijeva preko glave te pončo koji se poput šala prebacuje preko ramena. Ženski pončo s visokim ovratnikom upečatljiv je komad pletiva, a trenutno su najzastupljeniji primjerci u sivoj boji. Naravno, to ne znači da je to i jedina nijansa, štoviše, navedeni modeli dostupni su i u crnoj te bež boji.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Mohito (189 kuna), Reserved (179,90 kuna), C&A (oko 189 kuna)

Možda vas zanima Hoće li ovo biti najpopularniji model suknje ove jeseni? Dućani su puni prelijepih komada Rubrika Moda Moda

S druge strane, model koji se nosi prebačen preko ramena odlikuje se različitim uzorcima, a uz monokromatske modele s resama tu su i oni s akcentima izvedenima u drugoj boji. A upravo su fotografije ovog komada preplavile društvene mreže i prometnule ga u idealan jesenski komad.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: C&A (oko 150 kuna), Sinsay (69,90 kuna), Orsay (169,90 kuna)

Budući da su novim kolekcijama high street brendova zavladali udobni i praktični komadi, poput trenirki i predimenzioniranih komada pletiva, ne čudi povratak ponča na police najpopularnijih dućana s odjećom. Hoće li mjesto ponovno pronaći i u tvom ormaru?

Možda vas zanima Kopiramo! Modni detalj koji Francuskinje tako dobro nose za postizanje šik izgleda Rubrika Moda Moda
Photo: Instagam

Komentari 0