Moda

Pametna kupovina! 6 modela gležnjača koje će se nositi puno dulje od jedne zime

  • Pametna kupovina najisplativija je kupovina, a ova nas je misao nagnala da sastavimo narednu listu
  • Na njoj se našlo šest modela obuće idealne za jesensko, ali i zimsko razdoblje pred nama
  • A koji su se to modeli uz one s povišenim potplatom i kvadratnom petom našli na popisu, otkrij u nastavku

Svima nam je već jasno kako 2020. nije kao bilo koja godina, a aktualna pandemija značajno je utjecala i na svijet mode. Fokus je s pomodnih jednosezonskih artikala usmjeren na klasične komade koji uspješno odolijevaju svim promjenama trendova. To, naravno, znači i da kada poželiš kupiti novi par obuće, trebala bi se zapitati da li je to doista nešto što ti treba i što ćeš redovito nositi ili je kupovina samo rezultat trenutnog hira.

Ne vrijedi kupiti nešto ako ćeš to ostaviti da leži zaboravljeno u stražnjem dijelu tvog ormara. Stoga ti u nastavku otkrivamo šest modela kratkih čizama i gležnjača koje ćeš najbolje iskoristiti u ovoj, ali i nadolazećim godinama.

Možda vas zanima Veliki povratak: ovaj trend udobnih i praktičnih čizama vraća se na velika vrata Rubrika Moda Moda

1. Povišen potplat

Listu otvaraju praktične čizme s povišenim potplatom čiji je dizajn inspiriran izgledom klasičnih gumenih čizama. Riječ je o iznimno udobnom modelu koji sjajno štiti od različitih vremenskih nedaća. Ne čudi stoga što su se našle na listi želja mnogih ljubiteljica mode.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Zara (599,90 kuna), Stradivarius (299,90 kuna), Mango (699,90 kuna)

2. Vezice

Ako tražiš praktične modele obuće koji će u sebi ipak imati dozu ženstvenosti i elegancije, neka tvoj odabir budu oni na vezivanje. Pritom, vezice mogu biti koristan alat koji će osigurati stabilnost noge ili jednostavno dekorativni moment.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Zara (599,90 kuna), Mango (449,90 kuna), Pull&Bear (279,90 kuna)

3. Brušena koža

Govoreći o materijalima, brušena koža je apsolunti favorit mnogih dama kada je jesenska (i zimska) obuća u pitanju. Uz pravilno održavanje, primjerci izvedeni od ovog materijala mogli bi potrajati sezonama.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Mohito (449, 00 kuna), C&A (oko 260 kuna), Pull&bear ( 149,90 kuna)

Možda vas zanima Ako uz čizme nosiš midi haljinu, dobro je znati ovo modno pravilo Rubrika Moda Moda

4. Krokodilski uzorak

S druge strane, ako govorimo o uzorcima, cipele s krokodilskim uzorkom posljednjih su sezona postale neizostavan komad u ormarima vodećih trendseterica. Nema razloga sumnjati da će njihova slava uskoro izbljediti.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: H&M (oko 260 kuna), Orsay ( 299,90 kuna), Mohito (329,00 kuna)

5. Kvadratna peta

Među udobnim i praktičnim, a s druge strane elegantnim i ženstvenim modelima kratkih čizama posebno se ističu one s kvadratnom petom. Riječ je o modelu kako sjajno pristaje uz različite odjevne komade, od predimenzionirnih traperica do pencil suknji.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Stradivarius (229,90 kuna), Reserved (199,90 kuna), Mango (549,90 kuna)

6. Bijela

Za kraj, ako se pri kupnji cipela vodiš njihovom bojom, onda znaj kako je pravo vrijeme da se u tvojoj kolekciji nađu jedne izvedene u bijelim nijansama. Hladniji mjeseci nisu više rezervirani samo za tamne boje!

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Reserved (349,90 kuna), Bershka (229,90 kuna), Zara (599,90 kuna)

Možda vas zanima Bojana Gregorić Vejzović nosi uistinu fantastične čizme kao stvorene za jesen. Pronašle smo slične Rubrika Moda Moda
Photo: Pinterest

Komentari 0