Moda

Ovom će jeseni vladati novi modni trend: secirali smo što sve čini 'soccer mom' estetiku

  • Neki od najvažnijih svjetskih događaja ovoga ljeta vrte se oko sporta pa ne iznenađuje što je moda inspiraciju potražila u mamama koje točno znaju kada se događa koje natjecanje i niti jedno ne propuštaju
  • Štoviše, na ista redovito dolaze u dotjeranim, ali ležernim izdanjima dostojnima onih princeze Diane koja je sa svojim svakodnevnim kombinacijama glavna inspiracija sve popularnijeg modnog trenda
  • Neki od najpopularnijih komada ponovno su kratke biciklističke hlačice, oversized trenirke, tenisice i praktične velike torbe u koje stane baš sve što nam je potrebno

Sigurni smo da već na sam spomen sintagme 'soccer mom' svatko od nas ima ideju što ona u modnom kontekstu znači i na kakve se komade odnosi. Prije dvadesetak godina, to su vjerojatno bile capri hlače i balerinke te sportske majice s natpisima i kapuljačama, dok u 2024. ovaj sve popularniji modni trend spaja našu ljubav prema opuštenim i udobnim sportskim siluetama s klasičnim komadima, a zbog čega ga mnogi modni stručnjaci smatraju nešto sportskijom iteracijom 'rich mom' trenda. 

@madisonesemarjian track shorts and polo shirts 💗 a very sporty ootd #sportyoutfits #trackshorts #poloshirts #summertrends #pinterestoutfitinspo @Edikted ♬ Please Please Please - Sabrina Carpenter

S Olimpijskim igrama u Parizu iza nas i US Openom pred nama, jasno je da se neki od najvažnijih svjetskih događaja ovoga ljeta vrte oko sporta, pa ne iznenađuje što je moda inspiraciju potražila u mamama koje točno znaju kada se događa koje natjecanje (i uredno to imaju zapisano u svojim kalendarima i planerima) i koje ista dolaze pratiti u dotjeranim, ali ležernim izdanjima dostojnima onih princeze Diane. 

Možda vas zanima Pidžamaste setove i dalje želimo nositi kad god nam to prilika dopušta: pronašli smo brend koji nudi najposebnije Rubrika Moda Moda

Budući da se sve više komada iz 90-ih vraća u modu, ne iznenađuje nas ni to što su upravo svakodnevne odjevne kombinacije princeze Diane glavna inspiracija pa su tako ponovno neki od najpopularnijih komada kratke biciklističke hlačice, oversized trenirke, tenisice i praktične velike torbe u koje stane baš sve što nam je potrebno.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Kratke hlače za teretanu, dresovi, trenirke i tenisice možda nam se čine kao da pripadaju ormarima naših očeva, no stilizirani s klasičnim komadima kao što su kardigani i veste od kašmira, tvore ležerne, ali vrlo chic kombinacije. Sporty & Rich majice, adidasove kratke nogometne hlače, New Balance tenisice i simpatične haljine za vježbanje komadi su s kojima ne možemo pogriješiti, a pročešljali smo i društvene mreže i pronašli nekoliko inspirativnih lookova za sve one koji vole vidjeti kako teorija izgleda u praksi.

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram @styledsara

Prugasti džemper i bijele biciklističke hlačice visokog struka ne samo da su jedna od najlakših formula za isprobavanje ove estetike, već i jedna od najšarmantnijih. Velika je vjerojatnost da sve potrebne komade za ovaj look već imamo u ormaru, a kombinacija je savršena za sve one dane kada imamo hrpu stvari za obaviti i kada smo u stisci s vremenom.

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram @aaricanichole

Styling koji je u svakom mogućem pogledu u potpunosti u skladu sa svim što ovaj modni trend propovijeda sastavljen je od oversized nogometnog dresa kakvog lako možemo pronaći u gotovo svakom second hand shopu, ali i u mnoštvu sportskih trgovina, tenisica te sportske suknjice koju će obožavati svi oni kojima su ženstveniji komadi draži od klasičnih sportskih hlačica. 

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram @sashita_bonita

Postoji razlog zašto se obožavateljice mode ne mogu zasititi nogometnih hlačica - udobne su, svestrane i super ih je lako stilizirati s nešto elegantnijim komadima. Sviđa nam se look dizajnerice Alexandre Sheehan koja ih je uparila s košuljom i ribarskim sandalama. 

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram @bellaagolden

Ako još uvijek postoji netko tko u ormaru nema sportsku haljinicu, ovaj styling dovoljno govori zašto bi je trebao nabaviti. Možemo ih  nositi s velikim džemperima, a odlično izgledaju i samostalno, uparene s bucket šeširićima i omiljenim tenisicama.

 | Autor: Instagram Instagram Foto: Instagram @samiakanaan

Trenirke su ključni komadi u životu ovog modnog trenda. Zamišljamo ih kao standardne ležerne hlače, a stiliziramo ih s basic majicama kratkih rukava, polo majicama ili pak elegantnim topovima za nešto nježniji i ženstveniji štih.

Možda vas zanima Sutra stižu nove Nike Air Force 1. Inspirirane su Olimpijskim igrama, točnije podzemljem Pariza! Rubrika Moda Moda
Photo: Profimedia

Komentari 0