Moda

Ovo je trenutno najtraženiji modni brend na svijetu, uspio je nadmašiti velikog rivala

  • Balenciaga je držala veliku popularnost prvi dio godine, ali Gucci je nadmašio potražnju
  • Suradnja s Harryjem Stylesom i Adidasom lansirala je Gucci na prvo mjesto najtraženijeg modnog brenda
  • Talijanski brend Diesel se vratio na velika vrata s trenutno najtraženijim modelom torbice u svijetu mode

Talijanska luksuzna marka Gucci nadmašila je španjolskog rivala Balenciagu te je proglašena najpopularnijim modnim brendom na planetu u drugom kvartalu godine, sudeći prema najnovijem Lyst Indexu.

gucci | Autor: Instagram@gucci Instagram@gucci

Indeks, koji je izradila platforma za modno pretraživanje Lyst, ispituje više od osam milijuna artikala i ocjenjuje ih prema broju spominjanja na društvenim mrežama, pretraživanja, pregleda stranica, interakcija i prodaje u aplikaciji Lyst.

Gucci Decor kolekcija Možda vas zanima Objekt želje! Gucci Décor kolekcija za dom kao da je napravljena za Bridgerton Rubrika Life&style Life&style

Gucci je bio na vrhu u tromjesečju u kojem je marka u vlasništvu Keringa predstavila svoju kolekciju “Cosmogonie” Resort ‘23 u Pugliji u Italiji, ali i suradnju s Harryjem Stylesomte kolekciju Gucci x Adidas. Pretraživanje talijanskog brenda poraslo je za 286 posto u 48 sati nakon pokretanja suradnje s Adidasom u lipnju, a suradnja s Harryjem koji se nametnuo kao prava modna ikona nove generacije je također ispala pun pogodak.

Harry Styles | Autor: Instagram@harrystyles Instagram@harrystyles

Balenciaga, koja je u prošlom tromjesečju bila na vrhu Lyst Indexa, gurnuta je natrag na drugo mjesto, a tome su presudile suradnje s Yeezyjem i Gapom koje nisu polučile uspjeh kakvom se Balenciaga nadala.

Talijanska Prada popela se na treće mjesto uz iznimno traženu kolekciju muške odjeće SS23 u Milanu kada se brend udružio s Cassisusom Hirstom na ograničenom izdanju tenisica. Sljedećih 17 najpopularnijih brendova bili su Valentino, Louis Vuitton, Dior, Miu Miu, Fendi, Diesel, Burberry, Versace, Nike, Adidas, Loewe, Dolce & Gabbana, Saint Laurent, Bottega Veneta, Moncler, Off White i Jacquemus.

diesel | Autor: Instagram@diesel Instagram@diesel

Raščlanjujući po proizvodima, kultni brend Diesel je doživio ogroman uspon nakon duže godina stagniranja. Naime, njihova torba Diesel 1DR bila je najpopularniji ženski artikl, a slijede je tenisice Adidas x Gucci Gazelle, naked haljina Jean Paul Gaultier x Lotta Volkova, mala torba na rame Balenciaga Le Cagole i kargo hlače Jaded London Tech.

U muškoj odjeći, tenisice Adidas Originals x Wales Bonner Samba zauzele su prvo mjesto, a slijede ih Birkenstock Boston klompe od brušene kože, Yeezy Gap dizajner Balenciaga Dove hoodie, Gucci 1953 Horsebit natikače i Levi's 469 široke traper hlače.

mytheresa Možda vas zanima Vodootporne i prekrasne! Ova tri ljetna modela PVC obuće zaludjela su modni svijet Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @gucci

Komentari 0