Moda
mytheresa

Vodootporne i prekrasne! Ova tri ljetna modela PVC obuće zaludjela su modni svijet

  • Trend ljeta je da stopala trebaju izgledati što golije, čak i u obući
  • Prvo su trend predvodile „nude sandale“ koje na mjestu drže samo izuzetno tanki remenčići
  • Danas dolazimo do modela od gotovo nevidljivog, prozirnog PVC-a

Cipele izrađene od PVC-a nisu uvijek bile toliko popularne. Manolo Blahnik, najomiljeniji i najpoznatiji po lakiranim cipelama Mary-Jane i satenskim salonkama raskošno ukrašenih kristalima, koristio je sintetički materijal u dizajnu cipela rano u svojoj karijeri, 1970-ih.

birkenstock | Autor: Instagram@mytheresa.com Instagram@mytheresa.com "Sjećam se da tada nisu bili baš uspješni", rekao je u nedavnom intervjuu. "Ali sada PVC postaje sve popularniji". Dakle, vrijeme je za hommage vlastitom dizajnu: sandale "Arizona" iz suradnje Manola Blahnika za Birkenstock opremljene su PVC remenima na crnoj ili bijeloj podlozi.

birkenstock | Autor: Instagram@nuriehomey.hub Instagram@nuriehomey.hub

Birkenstockice Manola Blahnika nisu jedine trendi cipele ovog ljeta koje će očuvati stopala suhima tijekom svake ljetne kiše, a evo koja tri high end modela biraju ljepotice diljem svijeta!

Prozirne tenisice

gumene tenisice | Autor: Instgaram@drdennisgros Instgaram@drdennisgros Foto: Instagram @drdennisgros, fora tenisice

Kad je Jonathan Anderson radio na Loeweovoj kolekciji za ljeto 2022., kao i mnogi njegovi kolege, razmišljao je o kraju pandemije. Za njega je to značilo: "trenutak za eksperiment." Rezultat su i tenisice od PVC-a. Pedikura više ne izgleda sjajno? Sakrij stopala u tenisicama. A ako odmah pomisliš na žuljeve, umiriti te može ilustratorica Jenny Walton koja je na upit brojnih pratitelja izvijestila da su joj stopala nakon nekoliko dana u tenisicama još uvijek netaknuta.

Loewe | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Loewe (245 eura)

Visoka peta i PVC

aquazurra | Autor: Mytheresa/s.Oliver Mytheresa/s.Oliver Aquazzura (795 eura)

Seksi verzija Pepeljuginih cipela za ljeto 2022. su PVC cipelice u jarkim ljetnim bojama, od morski plave preko travnato zelene do sunčano žute. Omiljeni su modeli gruzijske marke Match & Match ukrašeni perlicama i dragim kamenjem, kao i ekskluzivna kolekcija Aquazzura, upravo lansirana na Mytheresi, za koju je dizajner Edgardo Osorio inspiraciju crpio iz svoje ljubavi prema ronjenju i koraljnim grebenima Bonairea i Maldiva.

aquazzura | Autor: Mytheresa/s.Oliver Mytheresa/s.Oliver Aquazzura (895 eura)

Jelly sandale

gucci sandale | Autor: Instagram@tamumcpherson Instagram@tamumcpherson

Kontrast zavodljivim štiklama su simpatične gumene kupaće cipele koje podsjećaju na djetinjstvo. U vrijeme osamdesetih i devedesetih nosile su se kao zaštita od morskih ježeva i oštrih rubova školjki i kamenja, a danas ih je iz zaborava vratila modna kuća Gucci. I dalje jedan od kontroverznijih komada obuće, ali iznimno prihvaćen od strane ljubiteljica mode!

gucci | Autor: Gucci Gucci Gucci (420 eura)

Photo: Mytheresa/s.Oliver

Komentari 0