Moda

Ovo je najtrendi odjevni komad koji trenutačno nose apsolutno svi jer je preudoban

Dok ulazimo u sezonu jesen/zima 2023./2024., postoji jedan komad odjeće koji je osvojio modni svijet i ne pokazuje znakove da će uskoro pasti u zaborav - radi se o hoodieju. Ovaj svestrani i udobni odjevni predmet prešao je s ulica na modne piste, a high street web trgovine prepune su cool opcija koje će svakome omogućiti kreiranje najudobnijih i chic modnih kombinacija tijekom hladnijih mjeseci.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia / JW Anderson

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia / Miu Miu

Ove sezone su razni modni dizajneri iznova dizajnirali klasičnu majicu s kapuljačom, podižući ju na nove razine sofisticiranosti i stila. Renomirane modne kuće kao što su JW Anderson i Miu Miu predstavili su hoodieje u svojim kolekcijama, dokazujući da udobnost i luksuz itekako mogu ići ruku pod ruku. Od lockdowna, kada su hoodieji bili jedina stvar koju smo svi željeli nositi, oni trenutno doživljavaju nešto poput stilske renesanse. Privlačnost majice s kapuljačom proširila se izvan piste, u prve redove modnih revija, gdje su slavne osobe, influenceri i modni entuzijasti objeručke prihvatili ovaj trend. Time su jasno dali do znanja da ovo nije običan komad odjeće.

Možda vas zanima 7 trendi modnih dodataka koje ćemo s veseljem nositi ove jeseni Rubrika Native sadržaj Native sadržaj

High street hoodieji

Srećom, ne treba nam dizajnerski budžet da bismo nosili ovaj trend. High street web shopovi prihvatili su hoodieje, nudeći niz pristupačnih opcija koje odražavaju bit stilova nošenih na modnim pistama. Postoji nešto za svaki ukus. Bez obzira na to voliš li minimalistički izgled ili hrabar logotip, neutralne boje za slojevite kombinacije tijekom jeseni i zime ili nešto upečatljivije, pronaći ćeš ih ovdje. Ovih 15 hoodieja iz najpopularnijih high street web shopova nam je već zapelo za oko:

Tamno sivi hoodie s natpisom

 | Autor: H&M H&M Foto: H&M (29,99 €)

Hoodie ispranog izgleda s našivenim natpisom 

 | Autor: Stradivarius Stradivarius Foto: Stradivarius (25,99 €)

Hoodie s ukrasnim šavovima

 | Autor: Reserved Reserved Foto: Reserved (22,99 €)

Freepath hoodie

 | Autor: Pull&Bear Pull&Bear Foto: Pull & Bear (25,99 €)

Bijeli hoodie s natpisom

 | Autor: H&M H&M Foto: H&M (29,99 €)

Možda vas zanima U Stradivariusovom 'prerađenom' odijelu s traperom želimo provesti jesen! Genijalno je Rubrika Moda Moda

Hoodie od trapera

 | Autor: Zara Zara Foto: ZARA (35,95 €)

Hoodie s patentnim zatvaračem u raznim bojama 

 | Autor: H&M H&M Foto: H&M (22,99 €)

Hoodie s natpisom "California"

 | Autor: Pull&Bear Pull&Bear Foto: Pull & Bear (25,99 €)

Oversized scuba hoodie

 | Autor: H&M H&M Foto: H&M (39,99 €)

Prugasti hoodie

 | Autor: Reserved Reserved Foto: Reserved (29,99 €)

Oversized isprani hoodie

 | Autor: H&M H&M Foto: H&M (39,99 €)

Hoodie u boji cigle

 | Autor: Zara Zara Foto: ZARA (17,95 €)

Cropped hoodie s natpisom

 | Autor: Pull&Bear Pull&Bear Foto: Pull & Bear (25,99 €)

Prošiveni hoodie

 | Autor: Reserved Reserved Foto: Reserved (35,99 €)

Možda vas zanima Francuska dizajnerica osmislila je naočale koje su komad nakita. Oduševit će čak i one koji ih mrze nositi Rubrika Moda Moda

Cropped hoodie ispranog izgleda

 | Autor: Stradivarius Stradivarius Foto: Stradivarius (19,99 €)

Kako stilizirati svoj hoodie?

Ljepota hoodieja leži u njihovoj svestranosti. Mogu se podići za elegantniji look, a mogu se nositi i u potpunosti ležernom izdanju, ovisno o prilici. Može se kombinirati s krojenim hlačama i štiklama za šik večernji look ili možemo odabrati ležeran look i nositi hoodie uz traperice i tenisice. Ne moraš se bojati eksperimentirati s dodacima kao što su ogrlice ili remenje kako bi svoj look učinila još upečatljivijim. Također, odlično izgleda i uz suknju, a influenceri posebno vole slojevito nošenje hoodieja preko košulje ili ispod kožne jakne ili blejzera. Hoodieji s patentnim zatvaračem također su praktičan izbor za one dane kada poželimo nositi raskopčani look s kapuljačom.

Hoodie je definitivno nadišao svoje skromno podrijetlo i postao najmoderniji i najudobniji komad odjeće u svijetu mode za jesen/zimu 2023./2024. Bilo da odlučimo investirati u dizajnerski komad ili se odlučimo za pristupačnu high street verziju, hoodie je nezaobilazan dodatak našem ormaru ove sezone. Udobnost je nešto što nikada nećemo odbiti, a ako smo k tome u trendu kako temperature budu padale to je samo dobrodošli bonus.

Možda vas zanima Massimo Dutti u novoj kolekciji ima torbe koji neodoljivo podsjećaju na Bottega Veneta modele Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @emilisindlev

Komentari 0