Moda

Ove dvije djevojke divno nose čizmice na vezanje - ako si se kolebala, možda ih sad i ti poželiš

  • Uske čizmice beskrajno dugih vezica (nije ih lako obuti!) reinterpretacija su ženske obuće iz viktorijanskog vremena
  • Nisu mainstream poput kaubojki, treba malo hrabrosti da ih odjeneš jer su svakako - drukčije!
  • Ove dvije prolaznice dobro su ih uklopile u stajling, a mi smo provjerili ponudu i cijene u trgovinama
Možda vas zanima Evo zašto sam se zaljubila u ovu maskaru i zbog čega me odmah "kupila" Rubrika Beauty Beauty

Ove zime poluvisoke čizmice koje usko prijanjaju uz nogu i beskrajno dugih vezica (koje se vežu katkada i do vrha prstiju) kao novi model kojem se smješka epitet "hit" na tržište je prvenstveno izbacila Zara. Reinterpretacija je to ženskih viktorijanskih čizama koje su se najviše nosile od polovice do kraja 19.stoljeća, katkad se vežući vezicama, katkad kopčajući nizom sitne dugmadi. Prednost je bila što su "damama čvrsto držale gležanj", a mana kao i mnogih modnih komada tog vremena da su dame okrutno stezali i utezali ne bi li izgledale što krhkije i gracilnije. Od torza u korzetima, ništa bolje nisu prolazila ni ženska stopala koja su od djetinjstva trenirana da stanu u usku i tijesnu obuću.

 | Autor: Pixsell/Owen Humphreys Pixsell/Owen Humphreys

No, dosta povijesti. Ovaj model čizama je doista drukčiji i teško će se izgubiti u masi sličnih. Svakako nije mainstream i stoga možda nije postao popularan poput kaubojki ove godine. Nemaju ga svi brendovi i Zara tu prednjači, no ako nemaš ideje kako i na što nositi ove čizmice, ove dvije prolaznice vrlo su ih dobro spojile. Jedna bijele čizme uz traperice i bijelu prozirnu košulju, druga crne uz kožnu jaknu i podrezane cargo hlače. U trgovinama smo pronašli što se nudi, ako se odlučiš vratiti u doba kraljice Victorije, barem izborom čizmica...

Od blok peta do stiletta, kožnih ili končanih vezica, od kože ili tzv. tehničke tkanine i doista raznih boja, pogledaj modele koji su nama privukli pozornost.

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Sve Zara: crne (599,90kn); žute (699,90kn); bijele (449,90kn); crne (449,90kn)

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Sve Asos (roze 330kn); bijele (330); bež (350kn), crne (330kn)

Photo: Pixsell/Owen Humphreys

Komentari 0