Moda

Ovaj retro uzorak vratio se u modu, a Olja Vori nosi ga u otkačenom stajlingu

  • Postoje odjevni predmeti koji su modni klasik, a tako je i s nekim uzorcima, pepita je jedan od njih
  • S odličnim pepita kaputom poigrala se i naša poznata fashionistica sa špice složivši ultramodernu kombinaciju s jednim od najstarijih kariranih uzoraka
  • Iako ga već dvije sezone viđamo u high street dućanima, ove je zime baš in; možda je vrijeme da nabaviš svoj komad, a pomoći ćemo ti našim izborom pepita odjeće

Polako smo se navikli na vraćanje retro uzoraka koje su voljele naše mame ili bake, a nekada omiljeni trendovi iz prošlosti, ponovno kucaju na vrata našeg ormara. Ništa drugačije nije niti kada je pepita uzorak u pitanju. Iako je riječ o uzorku koji je karakterističan za četrdesete godine prošlog stoljeća, Coco Chanel te visoku modu, sad nam se vratio na ulice.

Ulična moda Možda vas zanima Sezona šljokica je počela: prolaznica je odjenula blještavu minicu i pokazala noge Rubrika Moda Moda

Houndstooth ili pseći zub, kako ovu prastaru varijantu tartana (potječe još iz prvog stoljeća), zovu na Otoku vratio se prošle sezone u modu, a u zimi 2021./2022. još se više ističe. Ako si odlučila za ovo hladno doba godine kupiti samo jedan komad odjeće: jedan par cipela, jedan kaput ili jednu torbu, neka bude pepita uzorka. Svatko tko kuži modu, malo "psećeg zuba" će uvrstiti u outfit. 

Danas ga možemo vidjeti na prolaznici sa špice i uvijek nam privuče pozornost. Posebice je karakterističan za jesenske i zimske dane, jer kaputi u pepita uzorku naglašavaju svaku kombinaciju, a pokazala nam je to i lijepa Olja Vori, supruga bivšeg rukometaša Igora Vorija.

 | Autor: Pixsell/Emica Elvedji Pixsell/Emica Elvedji

U zanimljivoj kombinaciji sportske trenirke i kaputa pepita uzorka prolaznica se poigrala teksturama i iskombinirala ovaj zanimljiv outfit na bijele kožne gležnjače. Cjelokupni dojam podignula je krem krznenom torbom i flat kapom od sjajne kože. Crno-bijela zanimljiva kombinacija kockica koje su varijacija klasičnog kariranog uzorka odlično podiže monokromatsku kombinaciju i daje onaj dojam razigranosti, kako se ne bismo uspavali u jednoličnom tonu.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

Primjeri: Zara (549,90 kn), Mohito (299,90 kn), Stradivarius (279,90 kn)

 | Autor: Pixsell/Emica Elvedji Pixsell/Emica Elvedji

Najlonke s uzorkom su veliki hit. Odabrale su ih brojne prolaznice i nisu pogriješile

Pepita uzorak već nekoliko godina pokušava se probiti na modnu scenu, no unatoč tome nije postao masovni trend. Stoga i dalje izgleda zanimljivo i posebno kad ga vidimo na ulicama. Budući da je riječ o poprilično elegantnom dezenu koji se nekad usko vezao za elegantnije i poslovne kombinacije, u današnjem svijetu sjajno se uklopio u aktualnu ležerniju modu te ga možemo pronaći u apsolutno svim varijantama.

U nastavku smo izdvojili nekoliko drugih sjajnih modnih komada koji su nam ukrali pažnju, a sigurni smo da bi ti neki od njih mogli poslužiti za inspiraciju.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

Primjeri: Mohito (229,90 kn), Mango (209,90 kn), Reserved (259,90 kn)

Možda vas zanima Vogue je proglasio najbolje odjevene žene u 2021. - ovih 12 je na listi Rubrika Moda Moda
Photo: Pixsell/Emica Elvedji

Komentari 0