Moda

Ovaj originalan nakit trajat će ti godinama i super će se uklopiti u svaki stajling

  • Tražiš nakit koji pršti karakterom i originalnošću i koji će ti trajati dugi niz godina?
  • Vrijeme je da upoznaš nakit s potpisom brenda FREYWILLE
  • Već više od 30 godina FREYWILLE postavlja nove standarde u dizajniranju nakita te kreira jedinstvene, klasične kolekcije nakita koje plijene pažnju svojom posebnošću

Kada biramo nakit, većina nas pazi da se taj nakit izdvaja od ostalog, da nije svakidašnji i već viđen. Upravo to i jest svrha nakita - da začini i upotpuni stajling, da nas izdvoji u masi i učini da se osjećamo posebno. Takav komad nakita nemoguće je pronaći u high street trgovinama koje se baziraju na brzomijenjajućoj modi. Poseban nakit drži nešto jaču cijenu, ali s razlogom. Jedinstveni komadi nakita svojevrsna su investicija, prvenstveno zbog toga što su bezvremenski, ne prate strogo trendove i uvijek će biti lijep dodatak svakom stajlingu, što znači da ih možemo nositi godinama, pa čak i desetljećima, a to je ono čemu mnoge žene teže prilikom odabira nakita za sebe ili njima drage ljude.

 | Autor: Ante Odak (@ante_photography) Ante Odak (@ante_photography) Model: Elena Dizdar

Upravo zato smo se bacili u potragu za nakitom koji objedinjuje sve ove važne čimbenike, a ta potraga nas je odvela do brenda FREYWILLE koji je sve samo ne uobičajen i već viđen. Ovaj je brend poseban po mnogočemu, a prvenstveno po svom radu koji se temelji na dva sveprisutna elementa: ljubavi prema umjetnosti i strasti za dizajnom. Mnoge od FREYWILLE kolekcija odaju počast poznatim umjetnicima, druge se temelje na humanističkoj filozofiji i inspirirane su nematerijalnim i filozofskim vrijednostima, a komadi nakita nose snažne osjećaje radosti življenja, a umjetnički dizajn, jedinstven kolorit i snažne poruke.

 | Autor: Ante Odak (@ante_photography) Ante Odak (@ante_photography) Model: Elena Dizdar

Svaki komad prekrasnog FREYWILLE nakita koji se izrađuje u Beču proizveden je od najfinijeg emajla koji se pravilnim rukovanjem i obradom kreativnog FREYWILLE tima pretvara u bezvremenske komade nakita. FREYWILLE je svoju jedinstvenu tehniku pečenja emajla doveo do savršenstva - rezultat su sjajne, blistave boje i poseban zlatni sjaj koji je postao zaštitni znak brenda.

Posebno nas je oduševila najnovija FREYWILLE kolekcija Hommage à Sophie Taeuber-Arp, Dada Dance osmišljena u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejem, a koja za cilj ima podsjetiti sve nas da ne zaboravimo na sve muzejske i kulturne institucije u Hrvatskoj stradale u razornim potresima u ožujku 2019. i prosincu 2020.godine, a od kojih su mnoge privremeno zatvorene i čekaju na sanaciju oštećenja. 

 | Autor: Ante Odak (@ante_photography) Ante Odak (@ante_photography) Model: Elena Dizdar

Kolekcija je snimljena u gornjogradskoj palači Amadeo koja poput uspavane ljepotice čeka početak obnove, a FREYWILLE i lijepu Elenu Dizdar na nezaboravnu šetnju kroz napuštene prostorije muzeja poveo je Martin Glavinić, stručni suradnik za marketing i odnose s javnošću Hrvatskog prirodoslovnog muzeja. U Martinovim pričama oživjele su sve zbirke, ali i duhovi prvih hrvatskih muzealaca Spiridiona Brusine, Gjure Pilara i Dragutina Gorjanovića-Krambergera, utemeljitelja raznovrsnih prirodoslovnih disciplina i posebnih muzejskih specijalističkih odjela – prirodopisnih odjela Narodnog muzeja. U FREYWILLE kolekciji nakita Dada Dance oživjela je Sophie Taeuber-Arp, jedna od najznačajnijih predstavnica apstrakcije u švicarskom slikarstvu. Zajedno sa suprugom H. Arpom sudjelovala je u osnivanju avangardne skupine Dada u Zürichu (1916). Njezina umjetnička djela mogu se pronaći u mnogim poznatim muzejima i galerijama diljem svijeta, a među njima se posebno ističe drvena glava njenog supruga "Dada" koja je izložena u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku.

 | Autor: Ante Odak (@ante_photography) Ante Odak (@ante_photography) Model: Elena Dizdar

FREYWILLE nadahnuće za svoju novu kolekciju Hommage à Sophie Taeuber-Arp, Dada Dance, pronalazi u njezinom slikarskom remek-djelu iz 1932. godine, a koje nosi naziv Quatre espaces à cercles rouges roulants. Apstraktan geometrijski dizajn je lansiran kao dva seta: Dada Dance Day i Dada Dance Evening. Set Day oživljava izvorne boje i oblike kojima se Taeuber-Arp izražava u svom likovnom djelu. Čine ga upečatljivi komadi nakita koji privlače pažnju snažnim bojama oslikanim na površini pečenog emajla. Radi se o čarobnoj harmoniji smaragdno zelene, jarke crvene, tajnovite crne, kraljevske plave i bogate zlatne boje, a koja će odlično pristajati svim poklonicima avangarde, te svim hrabrim i odvažnim damama. Set Evening je savršen za minimalističke i profinjene kombinacije. Umiruje geometrijskim blokovima nježnih nijansi sive, svjetloplave te zemljanim tonovima, ali uz dinamičan zaokret ostvaren kroz igru s potezima tajanstvene crne i raskošne zlatne boje.

 | Autor: Ante Odak (@ante_photography) Ante Odak (@ante_photography) Model: Elena Dizdar

FREYWILLE kolekciju Hommage à Sophie Taeuber-Arp možeš razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE  buticima, a među kojima je i onaj u Zagrebu,  na adresi Preradovićeva 2.  Za više informacija istraži i FREYWILLE online butik na www.freywille.com ili posjeti Facebook stranicu Freywille Zagreb.

Photo: Ante Odak (@ante_photography)

Komentari 0