Moda

Tko je Virginie Viard, žena koja će naslijediti Karla Lagerfelda

  • Nakon jučerašnje smrti 85 - godišnjeg Karla Lagerfelda otkriveno je ime njegove nasljednice
  • Ulogu kreativne direktorice modne kuće Chanel preuzet će Karlova dugogodišnja ''desna ruka'' Virginie Viard

Nakon što je jučer objavljeno da je preminuo dizajner Karl Lagerfeld (85), modni znalci su s nestrpljenjem iščekivali objavu njegovog nasljednika ili nasljednice. Na to nisu dugo morali čekati jer je ubrzo stiglo i priopćenje iz modne kuće Chanel, čiji je kreativni direktor bio Karl. Odluka je pala na Virginie Viard. Virginie je bila dugogodišnja ''desna ruka'' velikom dizajneru, a u službenom priopćenju francuske modne kuće pisalo je: ''Virginie Viard, najbliža suradnica Karla Lagerfelda više od 30 godina, postala je direktorica Chanelovog kreativnog modnog studija te će se pobrinuti da ostavština Gabrielle Chanel i Karla Lagerfelda živi i dalje.''

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Kaia Gerber, Karl Lagerfeld, Virginie Viard

Možda vas zanima Preminuo je 'Kralj mode' Karl Lagerfeld, evo po čemu ćemo ga najviše pamtiti Rubrika Stars Stars

Uvijek uz njega

Virginie se prvi put priključila ovoj luksuznoj modnoj kući 1987. godine kao stažistica, četiri godine nakon Karla te je uz njega ostala više od tri desetljeća. Kao direktorica studija Chanel, Virginie je godišnje nadgledala osam Chanelovih revija, a o tome kolika je bila njezina i Karlova povezanost govori to da ju je redovito pozivao da mu se pridruži na kraju revije kad se išao nakloniti publici. A sama je na pistu izašla nakon posljednje revije prije nekoliko tjedana u Parizu kada je iz Chanela rečeno da je Karl umoran. Također, bila je uz Karla i 1992. godine kada je na pet godina napustio Chanel i bio kreativni direktor modne kuće Chloé.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Virinie i Karl na Chanelovoj reviji u listopadu 2018. godine

'Nastojim mu ugoditi'

Modni velikan je jednom prilikom opisao njihov odnos kao ''bitan i udvostručen stvarnim prijateljstvom i ljubavlju''. A Virginie je 2017. godine izjavila: ''Stvaram kolekcije na temelju Karlovih skica. Koordiniram timove, povezujem se s dobavljačima i biram tkanine. Onda, naravno, s Karlom radim probe. Čim primim njegove skice, cijeli proces počinje. Pokušavam mu ugoditi, a isto tako ga pokušavam iznenaditi''.

Možda vas zanima 10 Lagerfeldovih modnih momenata koje svijet nikad neće zaboraviti Rubrika Moda Moda

Nakon vijesti o novoj nasljednici, Virgine je dobila poruke podrške, a jedan korisnik je na Twitteru napisao da ako itko poznaje Chanel, onda je to Virginie Viard. 

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Virginie Viard nakon posljednje revije u siječnu 2019. godine u Parizu

 

 

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0