Moda
1/46

Opsesija poznata kao '50 nijansi sive'

Knjiga i film '50 nijansi sive' zaludili su svijet! Sivu boju je nemoguće izbjeći bez obzira radi li se o erotskim romanima, kozmetici, asesoarima ili konkretnim odjevnim komadima.

Knjiga '50 nijansi sive', dosad prodana u preko 100 milijuna primjeraka i prevedena na 52 jezika, doživjela je svoju dugoočekivanu filmsku ekranizaciju. Priča je to o bogatom biznismenu Christianu Greyu (kojeg će utjeloviti Jamie Dornan) i studentici Anastasiji Steele (Dakota Johnson) koju on uvodi u svijet BDSM seksualnosti. Serijal E.L. James, originalno fanfiction jednako popularne 'Sumrak' sage, golica maštu ljudi diljem svijeta, pa dizajneri, modne kuće i beauty kompanije nisu izuzetak.

 | Autor: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

Dakako, popularnost romana rezultirala je pravim boomom erotske literature, pa je tako hrvatska uspješnica Marije Horvat 'Tri boje' zbog velikog interesa u ponovnoj prodaji na Mondo.hr i na kioscima po cijeni od 49,90 kn. Priča o Mirti koja skupljajući krhotine svog života upoznaje zelenookog Patrika odlučuje igrati na sve ili ništa doživjela je izdanje sva tri dijela u jednoj knjizi.

 | Autor:

Opsesija s '50 nijansi sive' je tolika da možete kupiti seksualne igračke, make up setove, donje rublje, lakove za nokte koji redom nose sugestivne nazive koji neodoljivo podsjećaju na glavne junake iz filma. Siva boja nije odabrana slučajno, jer ona predstavlja sigurnost, stabilnost, ali i kontrolu, mentalnu nadmoć i tajnovitost što su ujedno i glavne teme ove serijala.

 | Autor:

I dok neki kažu kako knjiga pogrešno opisuje muško-ženske odnose, drugi u njoj vide tek zabavu, ali jedno je sigurno – siva boja se nametnula kao trend koji obožavamo. Stoga svakako izvadi sivi lak i nabavi sivo sjenilo za oči, jer je ova boja, u svim svojim nijansama jedan od vodećih trendova sezone.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: None

Komentari 0