Moda

Odijelo u boji, kaput s uzorkom i statement nakit: poznata dama sa špice ima sve sastojke odličnog stylinga

  • Za razliku od onih vremena u kojima su mnogi na odijela gledali kao na dosadne i poprilično bezlične poslovne komade, odijela su danas zanimljivija no ikada
  • Štoviše, kroz igru krojevima, bojama i uzorcima uspjela su postati odličan alat za izražavanje osobnosti
  • Dokaz koliko fantastično i razigrano mogu izgledati još jednom nam je servirala zagrebačka špica kojom je uvijek besprijekorno dotjerana Paula Veličković prošetala u predivnoj kombinaciji u bojama proljeća

Nekada davno postojala su vremena u kojima je ležerna odjeća bila svedena na samo jedan dan - petak, dok su odijela dominirala ostatkom tjedna. Današnji trendovi doveli su do toga da su sve nejasnije granice između ležernih komada koji su prikladni i u poslovnim prilikama i onih nešto sportskijih kakve inače biramo za slobodno vrijeme, a što znači da odjednom komade kakve smo navikli vidjeti u teretanama ili tijekom uživanja u prirodi više nije ni najmanje neobično vidjeti u uredima. U takvom svijetu, mnogi se pitaju kome uopće više trebaju odijela, no na našu sreću, ona sa stranica modnog atlasa neće nestati tako skoro, kao ni oni koji ih obožavaju nositi. 

Koliko god to nekima bilo nezamislivo, doista postoje ljudi koji se najbolje osjećaju u odijelima i koji ih upravo iz tog razloga rado nose čak i u slobodno vrijeme, a budući da je riječ o istinskim modnim klasicima u kojima svi izgledamo kao milijun dolara, iskreno se nadamo da se to nikada neće promijeniti.

 | Autor: Pixsell/Neva Žganec Pixsell/Neva Žganec

No jedna se stvar kada su odijela u pitanju tijekom posljednjih godina definitivno promijenila. Za razliku od onih vremena u kojima su mnogi na odijela gledali kao na dosadne i poprilično bezlične poslovne komade, odijela su danas zanimljivija no ikada, a kroz igru krojevima, bojama i uzorcima uspjela su postati odličan alat za izražavanje osobnosti. 

Možda vas zanima Odijelo i kravata na cvjetiće, crvene cipele... Nema tko se na špici nije okrenuo za ovim muškarcem Rubrika Moda Moda

Od Paula Smitha koji je još prije nekoliko godina predstavio odijela u vibrantnim nijansama poput kraljevsko ljubičaste, narančaste i neonsko žute, nerijetko uparena s košuljama s cvjetnim printevima za dodatni šarm, do Prade, Guccija, Toma Forda i Calvina Kleina, ali i brojnih high street brendova, odijela u neodoljivim bojama i uzorcima prigrlili su baš svi, a dokaz koliko fantastično mogu izgledati još jednom nam je servirala zagrebačka špica.

Uvijek besprijekorno dotjerana Paula Veličković našu pažnju svojim odjevnim kombinacijama privlači redovito kad god je ulovimo u šetnji gradom, a ovoga nas je puta šarmirala upravo odijelom s prugicama u predivnoj smaragdnoj nijansi koju i inače rado nosi. Uz njega je odabrala kaput s uzorkom u ružičastim nijansama, a veliku je pažnju kao i inače posvetila modnim detaljima. 

 | Autor: Pixsell/Neva Žganec Pixsell/Neva Žganec

Statement ogrlicu na kojoj su dominirale ružičaste nijanse uskladila je s magenta ružem za usne i kaputom, remen od zelene kože savršeno se stopio s odijelom, a svijetlo smeđe čizmice savršeno su pristajale detaljima od kože na torbi cvjetnog uzorka koja je savršeno povezala sve komade u pravu modnu bajku koju vidimo kao savršen primjer stilskog vjesnika proljeća!

Možda vas zanima Kožne hlače, perje i lude platforme: prolaznica nas je podsjetila da godine nemaju veze s dobrim stilom Rubrika Moda Moda
Photo: Pixsell/Neva Žganec

Komentari 0