Moda

Od staroga novo – 5 modnih klasika koje ćemo od 2020. godine sasvim drugačije nositi

  • Neki omiljeni komadi odjeće ili modni dodaci nose se već desetljećima
  • Međutim, svevremenski modni dodaci doživjet će ove godine pravu modnu metamorfozu
  • Pogledaj kako će se u 2020. nositi ovih pet modnih klasika

Volimo klasike! Svejedno je li to mala crna haljina ili sako – ako nemamo neke bolje ideje ili želimo igrati na sigurno, takvi temeljni komadi odjeće spase nam dan. Dakle, nije ni čudo da svoju garderobu želimo vremenom napuniti svim modnim evergrinima.

Dok se neki modni komadi do danas gotovo nisu promijenili (može li se klasični baloner zamisliti nekako drugačije?), danas se neki nose drugačije nego prije. Osobito su u području modnih dodataka neki svevremenski favoriti doživjeli pravu metamorfozu…

Svilena marama

Dragocjena svilena marama tvrtke „Hermes“ odavno je kult i što se više približimo takvom rupcu, srce nam brže tuče. Vjerojatno je tako bilo i našim majkama, ali i bakama. Ruku na srce, rijetko koja od nas ima kod kuće zbirku skupih svilenih modela iz francuske modne kuće. Ali, vjerojatno imamo pokoju jeftiniju alternativu. Mnoge generacije nosile su svilene marame kao modni dodatak – omotavali ih oko vrata ili ih ležerno prebacili preko ramena.

Zbog toga su fashionisti počeli tražiti alternative za fine svilene marame – i pronašli ih. Danas se jedva još nose kao šal, a puno češće kao modni dodatak torbicama. Marame krase ručke naših omiljenih torbica te su simpatična stilska nadogradnja. Svilene marame također su savršene kao modni dodatak za kosu ili zamjena za lančić.

Biserni nakit

Biseri pokazuju bogatstvo, ljubav, a ponekad i suze – kao u mitologiji. Omiljeni su godinama te se zbog toga s pravom ubrajaju u apsolutne klasike među nakitom. Međutim, savršeno okrugli i glatki biseri pobrinut će se da prije izgledamo poput bakice – a ne „IT-djevojke“.

Mlade tvrtke koje proizvode nakit – poput tvrtki „Bruna“ ili „Anni Lu“ – su zbog toga dale biserima novi izgled te ih vratile na velika vrata. Sada su popularni asimetrični barokni ili slatkovodni biseri u kombinaciji s filigranskim zlatnim nakitom u vintage-stilu. Rezultat: nakit iz snova na kojem bi nam sigurno zavidjele i naše bake.

 

Možda vas zanima Model haljine zbog kojeg ćemo ovoga ljeta pomalo biti poput Snjeguljice Rubrika Life&style Life&style

Cipele s visokom petom i okruglim vrhom

Cipele s okruglim vrhom, okruglim otvorom za nožne prste i malo povišenom petom nekada su spadale u osnovnu opremu svake žene. Danas to i nije baš slučaj – jedino ako baš želiš izgledati staro. Osobito ako je boja cipela i pete u istoj boji, izgled stare škole je savršen. Međutim, to ne znači da ih ove godine treba totalno zaboraviti…

Čarobna riječ u ovom slučaju glasi: statement! Zahvaljujući pleksiglasu, vinilu, perlama i nitnama – ove cipele stare škole postaju magnet za zavidne poglede. Što su napadnije, to bolje – i to je bitno za ove cipele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

details @louboutinworld 💛

A post shared by sania claus demina (@saniaclausdemina) on

Male torbe

Nekada se nije izlazilo iz kuće bez torbice. Jednostavno ih se stavilo ispod lakta te su se nosile cijeli dan od mjesta A do mjesta B. Britanska kraljica i dan danas ne ide nikuda bez svoje torbice, a ni mi ne želimo propustiti nadograđene verzije omiljenog klasika.

Danas se postoji doista golem izbor stilskog accessoiresa – od mikro-torbica do raznih ukrašenih komada – ideja je doista bezbroj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This one is taken but I’m always looking for a good piece 🕵️‍♀️ 🖼

A post shared by Olivia Palermo (@oliviapalermo) on

Možda vas zanima Haljine do 200 kuna koje ćemo jedva čekati obući ovo ljeto Rubrika Moda Moda

Kožni remen

Nekada je remen imao samo jednu svrhu – držati hlače. Danas spada među najomiljenije modne dodatke te gotovo svakom izgledu daje točku na I.

Dakle, budi kreativna – na primjer, umjesto da koristiš kopču, remen možeš jednostavno zavezati u čvor. Igraj se, pusti mašti na volju…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Light up the details 🪐 @bottegaveneta Anzeige

A post shared by Caroline Daur (@carodaur) on

Photo: Instagram/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • SandraPusica99

    Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ... prikaži još!