Moda

Novi trend za proljeće: ''Seks i grad'' cipele opet su in

Carrie Bradshaw u televizijsku povijest ušla je kao ljubiteljica mode i dobrog stila. Njena modna pravila, čini se, slijedimo i desetljećima poslije...

Zna se tko je najveća ljubiteljica cipela iz povijesti TV serija. Bez dvojbe, Carrie Bradshaw - prvo lice ''Seks i grada''. Po njenim modnim pravilima igramo i desetljećima kasnije, a još uvijek uzdišemo za nekim komadima koje je nosila u seriji. U 2019.-oj godini u modu se vraća njena omiljena vrsta cipela - natikače u svim oblicima! Otvorene, zatvorene, kitten heel ili, pak, s debelom petom - slobodno birajmo.   | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest Svjetski poznati dizajneri već su prošle godine polako krenuli s modelima natikača s petom, ali ove godine trend će stvarno uzeti maha. Dovoljan je jedan pogled na virtualne izloge... Brojne velike kuće, poput Miu Miu, predstavili su klasične modele s pokojim detaljem i malim modnim zaokretom, a sve je u znaku kitten heela koji ove modele čini izrazito nosivima. O, da, i Carrie je voljela kitten heel!  | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Net a porter: Miu Miu (oko 4000 kn), By Far (oko 3200 kn) S druge strane, u praćenju ''Seks i grad'' primjera neke su kuće otišle i korak dalje te uvele prozirne vinil dijelove na ove zgodne natikače. Zaljubili smo se u model Nicholasa Kirkwooda koji, osim prozirnog dijela, ima i deblju petu koja garantira stabilnost. Nadalje, da sve ne ostane na crnom i bijelom, neke kuće poput Stelle Mccartney predstavile su i modele u jarkim bojama. Carrie bi bila ponosna! Ipak, da predugo ne sanjarimo pobrinule su se high-street kuće koje će, očito, ovaj model učiniti dostupnim svima. Prvi modeli već su počeli pristizati.   | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Net a porter: Rejina Pro (oko 3300 kn), Nicholas Kirkwood (oko 4800 kn)

On-line trgovine poput ASOS-a prve su krenule u korak s ovim trendom, a klasični crni modeli s vinilom mogu se naći za svega 200-tinjak kuna. Što se tiče cipela koje su nam nadohvat ruke, natikače smo škicnuli u Zarinoj kolekciji. Crveni vinil model odmah je uselio na liste brojnih trendseterica, a i mi ćemo u lov na ovaj komad. Cijena je također 200 kn!  | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Zara (199,90 kn), ASOS (oko 210 kn) Za slučaj da još uvijek nisi dovoljno odvažna za otvorene cipele prije ljeta, u ponudi su i poluzatvoreni modeli. Crna boja i dalje prevladava, ali za oko nam je zapeo kožni model u lila boji koji neodoljivo podsjeća na devedesete. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Zara (299,90 kn), Zara (299,90 kn) Baš kao i u visokoj modi, i high street ima svoju ponudu s debelom petom. Na centimetrima se nije štedjelo pa se toplo nadamo da su modeli, uistinu cjenovno povoljni, i udobni za nošenje.   | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: ASOS (oko 150 kn), Zara (149,90 kn) S obzirom da su ovo tek prvi trzaji ovog trenda, radujemo se modelima koji će na police stići u idućim mjesecima. Do ljeta ćemo svi hodati u Carrie cipelama, u to nema dvojbe!

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0