Moda

Nova kolekcija poznatog dizajnera dolazi u nastavcima. Alduk nam donosi čak tri nove kolekcije

  • Hrvatski dizajner Ivan Alduk donosi nam tri nove kolekcije za proljetno/ljetnu sezonu
  • Prva kolekcija donosi raskošne toalete koje su Ivan i njegov tim radili po svom guštu
  • Druga je kolekcija namijenjena mlađoj generaciji, odnosno milenijalcima i generaciji Z dok treća kolekcija donosi haljine i kombinezone za nešto starije klijentice

Ivan Alduk, poznati hrvatski dizajner već preko 15 godina gradi prepoznatljivu estetiku svog brenda Alduk koji u svakoj novoj sezoni donosi razvoj, promjenu i kreativna iznenađenja. To potvrđuje i činjenica da je Ivan prošle godine, uz svoju bridal i ready to wear liniju, pokrenuo i luksuznu liniju večernjih toaleta inspiriranih visokom modom. Sada nam, u novoj, proljetno/ljetnoj sezoni, ALDUK donosi svoje tri kolekcije koje su nam prezentirane kroz modni editorijal fotografkinje Sanje Jagatić. Zaštitno lice ovog editorijala je nagrađivana Klara Blažević, a beauty dio potpisuju stručnjaci Marcela studia.

- Promjene u modi su nužne, čak i presudne za razvoj brenda. Ostati relevantan, ali uvijek na svojoj visini koju godinama gradim s  timom je postulat moga rada. Ne uspoređivati se, ni na koji način i ni sa kim jest stečeno životno i poslovno iskustvo, a mislim da je ta osobina bila ključna kada smo ove godine odlučili predstaviti tri kolekcije odjednom, govori Ivan. 

 | Autor: Sanja Jagatić Sanja Jagatić Objašnjava i kako je svoje kolekcije razlomio na manje komade, odnosno manje kolekcije kako bi ih njegovi klijenti jasnije pojmili i bolje istražili na webu alduk.hr te u Alduk showroomu. 

ALDUK ATELIER `24 je druga kolekcija visoke mode s potpisom ovog dizajnera, koja donosi 12 raskošnih toaleta koje sadržavaju prepoznatljive elemente Aldukovog dizajna, a to su ženstvene siluete koje ističu ono najbolje na tijelu. Ivan je ispričao kako je ova kolekcija nastala bez imalo osluškivanja tržišta te da su ju on i njegov tim radili za vlastitu dušu te da smatraju da tako nastaju najbolji modeli. 

ALDUK SS`24 (prvi dio) je redovna proljetno/ljetna kolekcija koja ove godine donosi pročišćene modele bez čipke i  šljokica. Modeli prate liniju tijela, poigravaju se s detaljima predimenzioniranih cvjetova i mašni, a često su ukrašeni naramenicama s cirkonima. Boje su bogate, efektne, a cjelokupan je dojam moderan, pročišćen i urban. 

 | Autor: Sanja Jagatić Sanja Jagatić

"Kolekciju sam namijenio mlađoj generaciji, milenijalcima i generaciji Z koja će lako pronaći svoje favorite jer svaki model dolazi u kratkoj, koktel i dugoj verziji, a pritom se može naručiti još u nekoliko boja. Na taj način sam htio pružiti mogućnost izbora i stvaranja vlastite posebne haljinu koju će naš atelier majstorski izraditi za svaku klijenticu", objašnjava Ivan.

ALDUK SS`24 (drugi dio) je mini kolekcija tamnijeg kolorita, umjerenijeg dizajna i elegantnijeg prizvuka namijenjena nešto starijim i klijenticama. Svi modeli haljina i kombinezona imaju rukave, a prevladavaju boje akvamarina, fuksije, ciklame, plave i zelene. 

"Gospodine Alduk, ali ova odjeća je samo za mlade i zgodne, mršave - tu sam rečenicu nebrojeno mnogo puta čuo u svom showroomu i doista shvatio da nam nedostaju modeli koji će strateški pokriti neke dijelove tijela, a da imaju moj rukopis i dizajnersku vrijednost", objašnjava Ivan. 

 | Autor: Sanja Jagatić Sanja Jagatić Dodaje i kako smatra da moda ne smije poznavati granice godina i tjelesne građe pa se upravo zato odlučio na jednu takvu kolekciju koja, kako je navedeno, dolazi u nekoliko boja i varijanti. Ivan naglašava i kako je neizmjerno zahvalan na svojim klijenticama od kojih mu se neke već godinama vraćaju te na svom timu i obitelji koji vjeruju u njega. 

"Kada spoznate takvo što onda vam stvaranje tri ili pet kolekcija odjednom doista ne predstavlja nikakva teret već isključivo gušt. Mislim da je to pogonsko gorivo iza moje ideje da odjednom 'zatrpam' javnost s tri nove kolekcije s mojim imenom", zaključio je Ivan Alduk. 

Photo: Sanja Jagatić

Komentari 0