Moda
Kako nositi crnu odjeću ljeti

Nositi crnu odjeću ljeti? Zašto ne, uz ova 3 savjeta i 3 pogreške koje treba izbjeći

  • Crna odjeća itekako se može nositi ljeti - ako znaš na što moraš paziti kod stiliziranja
  • Uostalom, crna odjeća je bezvremenska, elegantna i svestrana
  • Otkrit ćemo ti sve modne tajne za nošenje crne odjeće u toplim danima

Crna odjeća ima reputaciju da se nosi u jesen i zimu. Kaže se da nam je ljeti samo vruće u njoj… Ali, otkrit ćemo ti zašto mi u redakciji i dalje nosimo male crne haljine i sl. za vrijeme toplih dana te koje stilske savjete treba imati na umu želimo li ljeti nositi tamne kombinacije.

Kakva se crna odjeća može nositi ljeti?

Ljeti možeš nositi crnu odjeću pod uvjetom da odabereš lagane materijale poput pamuka, lana ili svile. Ovi materijali osiguravaju da 'ostaneš hladna' čak i pri visokim temperaturama te da se odjeća ugodno osjeća na koži.

Prozračne maksi haljine, čipkasti topovi, kratke hlače ili prozirni crni topovi popularne su opcije u crnoj boji. U kombinaciji sa šarenim dodacima ili akcentima, kao i igranjem s teksturama i različitim materijalima, crna može dati stilski i moderan dojam čak i ljeti. 

 | Autor: Unsplash/Rafaella Mendes Diniz Unsplash/Rafaella Mendes Diniz Foto: Unsplash/Rafaella Mendes Diniz

Savjeti za stiliziranje crne odjeće ljeti

Ljeto je doba žarkih boja i veselih uzoraka. Ali, tko kaže da se u to vrijeme ne može nositi i crno? Uostalom, crna je bezvremenska, elegantna i svestrana. Evo nekoliko vrijednih stilskih savjeta o tome kako možeš stilski nositi crno čak i ljeti.

Igraj se s teksturama

Crno nije samo crno. Eksperimentiraj s različitim teksturama kako bi svom izgledu dodala dubinu i dimenziju. Na primjer, kombiniraj lagani, prozirni top s crnim trapericama ili odjeni čipkastu haljinu. Poigravanje različitim materijalima učinit će tvoj outfit zanimljivijim i dati mu dimenziju. Odluči se za crni čipkasti top bez rukava i kombiniraj ga s crnim trapericama i laganim kardiganom za ležeran šik ljetni izgled.

U kombinaciji s bojama

Kako bi svom crnom outfitu dala svjež i ljetni štih, možeš ga kombinirati sa šarenim elementima. Na primjer, odaberi šarene cipele, upečatljivu torbicu ili upečatljiv nakit. Ove male „mrlje“ boje daju razigran kontrast i čine da tvoja odjeća zablista. Odjeni crnu haljinu bez rukava i kombiniraj je sa svijetlim sandalama i šarenom torbom preko ramena za trendi ljetni look!

Slojevi i prozirni materijali

Također koristi prozirnost crnih tkanina za stvaranje zanimljivih efekata slojevitosti. Na primjer, lagani prozirni top odjeni preko bikinija ili kombiniraj prozračnu čipkastu haljinu s tankim kardiganom. To stvara laganu i ljetnu estetiku!

 | Autor: PR PR Foto: PR, Amazon

Nošenje crnog ljeti: 3 pogreške

1. Preteški materijali: Stilska pogreška kada se nosi crno ljeti je odabir teških materijala poput kože ili baršuna. Ti materijali mogu biti neudobni i nezgodni na vrućini. Važno je preferirati lagane i prozračne materijale.

Možda vas zanima Umjesto vjenčanog buketa mladenka je nosila svog ljubljenog psića. Nova moda za vjenčanja? Rubrika Life&style Life&style

2. Potpuno crno: Još jedna stilska pogreška je nošenje potpuno crne odjeće bez dodavanja akcenta u boji ili kontrasta. To se brzo može činiti monotonim i preplaviti ljetni look. Kako bi osvježila odjeću, poigraj se sa šarenim dodacima ili svijetlim elementima kako bi dodala živost izgledu.

3. Nedostatak zaštitnih mjera: premda se crno može nositi ljeti, ne treba zaboraviti poduzeti odgovarajuće mjere zaštite. Nemoj zaboraviti uvijek nanijeti kremu za sunčanje, nositi sunčane naočale i pokriti glavu šeširom kako bi se zaštitila od UV zraka.

Crni outfiti za ljeto

Mala crna haljina

Ako postoji jedna haljina koja uvijek odgovara, onda je to poznata mala crna haljina. U kombinaciji s prozirnim salonkama i crnom, elegantnom torbicom, ovaj je outfit savršen za promatranje svakog ljetnog zalaska sunca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Sokele (@juliasokele)

Crna haljina s izrezima

Može li biti elegantnije? Ova haljina s prekrasnim izrezom ima manje beach vibre, a više boss vibre. Dodaj chic sunčane naočale i elegantni večernji look je spreman!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katelle M. (@ktlaime)

Crna suknja

Čak ni suknja u tamnom tonu nije naodmet ljeti. Osobito je elegantna kada je kombiniraš sa svijetlim topom i laganom torbom. 

Crna bluza

Crna bluza može stvoriti nevjerojatno elegantan izgled ljeti. Dokazuje to i ovaj outfit za koji je stilizirana crna bluza uz bež kratke hlačice i crne male štikle. Lajkamo!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANDY CSINGER (@andicsinger)

Možda vas zanima Maja je osmislila aplikaciju koja je kombinacija Instagrama i webshopa, a služi za second hand kupovinu - mi smo oduševljeni! Rubrika Moda Moda

Privlači li crna odjeća sunce?

Da, crna odjeća zapravo može privući više sunčevih zraka i apsorbirati toplinu. Tamne boje, uključujući crnu, apsorbiraju više svjetlosne energije nego svijetle boje. Stoga se može dogoditi da crna odjeća postane toplija na suncu od svijetle ili odjeće pastelnih boja. Ali, to ne znači nužno da ljeti ne možeš nositi crno.

Puno je važnije obratiti pažnju na lagane materijale koji su prozračni i omogućuju dobru cirkulaciju zraka. Sa širokim krojevima također možeš osigurati da se crna odjeća ne zagrije previše. 

Photo: Instagram @juliasokele

Komentari 0