Moda

Nose se i sportske balerinke: križanci balerinki i tenisica pristigli su na police dućana

  • Koliko su ove godine balerinke popularne, možda najbolje svjedoči to što su se počeli rađati mikro-trendovi unutar njihovog svijeta 
  • Uz najdoslovnije modele nadahnute baletom izrađene od svilenkastih tkanina i vrpci na vezanje, imamo i one klasične kakve kao model imaju vojsku svojih vjernih obožavatelja još od sredine prošlog stoljeća kada su prvi put ušle u modu
  • No, tu su i križanci koji nekoliko popularnih modela spajaju u jedan, poput križanaca balerinki i slingback cipela o kojima smo nedavno pisali, ili pak sportskijih varijanti - križanaca balerinki i tenisica

Balletcore je već neko vrijeme među najvećim trendovima. Njegova geneza, kao i kod većine trenutnih trendova, bila je Miu Miu pista kojom su modeli šetali odjeveni u baletanske suknjice sa satenskim baletnim papučicama i debelim čarapama, a nedugo nakon toga, balerinke su se našle i na revijama Sandy Liang, Chanela i Simone Roche. Izvan pista prve su ih krenule nosiiti it djevojke poput Belle Hadid i Devon Lee Carlson, a danas se ne može proći gradskim ulicama bez da se vidi na desetke različitih balerinki. 

 | Autor: Instagram @withjean Instagram @withjean

Koliko su ove godine popularne, možda najbolje svjedoči to što su se počeli rađati mikro-trendovi unutar svijeta balerinki. S jedne strane imamo najdoslovnije modele nadahnute baletom izrađene od svilenkastih tkanina i vrpci na vezanje, zatim one klasične balerinke kakve kao model imaju vojsku svojih vjernih obožavatelja još od sredine prošlog stoljeća kada su prvi put ušle u modu, nešto neobičnije mrežaste modele, ali i križance koji nekoliko popularnih modela spajaju u jedan, poput križanaca balerinki i slingback cipela o kojima smo nedavno pisali, ili pak sportskijih varijanti - križanaca balerinki i tenisica. 

Možda vas zanima Balerinke ili slingback cipele? Ili oboje? Imamo nekoliko odličnih 'križanaca' koji su spoj oba modela Rubrika Moda Moda

Malo se što što je danas silno moderno može smatrati novitetom u modi, pa se tako ovakvih hibridnih modela dobro sjećamo još ih 90-ih i ranih 00-ih kada su najpopularniji bili oni s potpisom Prade Sport i Pume, a gomilu ih je nudio i Mustang. Nešto je teže točno odrediti gdje je točno počela iteracija trenda u 2024., no čini se da je ovo jedna od onih modnih situacija u kojima brendovi kopiraju vintage ili ortopedske parove koje cool djevojke nose na TikToku.

@k_wesss My new ballet style sneakers #nike #ballet #fyp ♬ dźwięk oryginalny -

Sandy Laing koja postavlja trendove jednako kao i Miu Miu niz svoju je pistu za jesen/zimu 2024. poslala modele u cipelama  inspiriranima baletom koje je stvorila u suradnji sa sportskim brendom Solomon, a iako partnerstvo nije službeno objavljeno, Sandy Laing x Solomon modeli mogu se uočiti na fotografijama iza pozornice, a što komotno možemo protumačiti kao sljedeći veliki trend. 

srebrne balerinke Možda vas zanima Ni crvene ni crne: zabljesnule su nas balerinke u novoj trendy boji pa donosimo 9 efektnih modela Rubrika Moda Moda

High street brendovi ovaj su trend shvatili krajnje ozbiljno pa su kolekcije počeli upotpunjavati upravo ovakvim modelima. Mango je upravo izbacio par kao dio svoje Heritage kolekcije inspirirane 90-ima koja neodoljivo podsjeća upravo na model Prada Sporta, Zara nudi tanki satenski par koji dolazi u klasičnoj balerina ružičastoj i nešto sportskijoj crnoj boji, a nekoliko zanimljivih opcija nudi i  Skechers.

 | Autor: PR PR Foto: Mango, sportske balerinke (59,99 eura)  | Autor: PR PR Foto: Zara, satenske balerinke (22,95 eura)  | Autor: PR PR Foto: Zalando, Skechers balerinke (68,88 eura)

Ljepota ovakvih modela je u tome što ih je jednako jednostavno stilizirati kao i omiljeni par tenisica. Dodaju dozu ženstvenosti kombinacijama poput klasičnih traperica i majici, a jednako dobro izgledaju i u kombinacijama s haljinama s volanima, ali i u nešto sportskijim izdanjima, kao i nešto hrabrijima sastavljenima s debelim čarapama i plisiranim suknjama ili pak midi suknjama s uzorcima. Mogućnosti su doista beskrajne, a najbolji dio je što dolaze u paketu s maknimalnom udobnošću. 

 | Autor: PR PR Foto: Zalando, Skechers balerinke (59,59 eura)
 | Autor: PR PR Foto: Zalando, Jana balerinke (49,95 eura)  | Autor: Pr Pr Foto: Zalando, Camper balerinke (144,54 eura)  | Autor: pr pr Foto: Zalando, Ecco balerinke (159,13 eura)  | Autor: pr pr Foto: Zalando, Lascana balerinke (29,99 eura)  | Autor: Farfetch Farfetch Foto: Farfetch, Simone Rocha balerinke (939 eura)  | Autor: Farfetch Farfetch Foto: Marni, balerinke (588 eura)

Photo: Zara

Komentari 0