Moda
Ni dugi ni kratko: Hit sezone su midi kaputi Ni dugi ni kratko: Hit sezone su midi kaputi Ni dugi ni kratko: Hit sezone su midi kaputi Ni dugi ni kratko: Hit sezone su midi kaputi Ni dugi ni kratko: Hit sezone su midi kaputi Ni dugi ni kratko: Hit sezone su midi kaputi Ni dugi ni kratko: Hit sezone su midi kaputi 1/7

Ni dugo ni kratko: Hit sezone su midi kaputi

Midi kaputi pretekli su duge u borbi za trona najpoželjnijeg, zahvaljujući dizajnerima i street styleu

Ni dugo ni kratko, sve je u posljednje vrijeme - midi ili, točnije, srednje dužine. Sve je počelo sa suknjama, a sada se nose midi kaputi. Midi kapute obožavamo ne samo jer izgledaju tako chic, njima je toplo, ne skrivaju omiljene čizmice koje želimo pokazati svima, a i odgovaraju svakoj figuri.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Za razliku od dugih kaputa, midi dužinu mogu nositi i visoke i niske cure, mršave i cure s oblinama, posebno ako su strukirani. Široki ili ravni modeli idealni su za opuštene stylinge, a oni strukirani savršeni za djevojke koje imaju građu tijela poput pješčanog sata jer će tako istaknuti figuru. Ovakvi modeli i izgledaju nešto ozbiljnije pa su idealni za formalne prilike. S omiljenim kaputom možete izgledati kako god želite, romantično, casual, ozbiljno, retro... Kako se ispod njih jedino vide cipele i malo odjeće, onda je najbolje da njima prepustite glavnu riječ kad se sakrijete ispod kaputa.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Midi kaputi nose se na tenisice i izgledaju odlično, a ove sezone s renesansom tenisica trendseterice su uspjele postići da to više ne izgleda kao modni “faux pas”. Ispod otkopčanog midi kaputa vidjet će se divne visoke čizme koje jednostavno ne možete izbjeći u dućanima, a o gležnjačama ne moramo ni govoriti.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Što se tiče modela, boja i trendova kaputa općenito, ove sezone najčešće se nose pastelne boje, boja devine dlake i karirani kaputi koji ne izlaze iz mode već godinama. Poznati brendovi poput Zare u svojim su novim kolekcijama izdvojili mjesto za klasične kapute u “neklasičnim” bojama poput - baby ružičaste i plave, a oni će biti odlična protuteža tmurnoj jeseni i zimi. U dućane je stigla i dugoočekivana kolekcija Kenza u suradnji s H&M-om, a tamo će kaputić za sebe sigurno naći djevojeko koje vole nešto upečatljviiji stil. Efektan uzorak i čupava kragnica formula su za zajamčeno okretanje glava na cesti, a ako zimu mislite provesti u jednom kaputu, odaberite klasičan model. 

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

No jednostavni kaputići u neutralnim bojama uvijek su u modi, pa predlažemo da nabavite barem jedan takav. Niste li još primijetili (a to je nemoguće), ove zime vlada - baršun. Baršunasti kaputi toliko su teatralni, dramatični i efektni da vam u njemu neće nedostajati samopouzdanja, pa isprobajte i takve midi modele. Ako vam u ormaru i dalje stoji onaj omiljeni midi kaputić kojeg se ne želite riješiti, možete mu podariti dašak života počnete li ga ove zime nositi, na primjer, s remenom oko struka. Posebno ako remen krasi velika metalik kopča.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Ova dužina kaputa idealna je i za skorašnja druženja na otvorenom. Uskoro će gradove obasjati lampice i adventsko raspoloženje, a duge jakne i kaputi neće potpuno sakriti vašu kombinaciju pa slobodno na jednobojni midi kaputić obujte šljokičaste gležnjače ili metalik cipele s visokom potpeticom u koje će se svi zaljubiti. Upotpunite kapute i krznenim stolama, a ne moramo ni govoriti koliko je uloga “statement” torbice važna u ovakvom stylingu.

U galeriji potražite odlične shopping prijedloge.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0