Moda

Neka vam omiljene štikle budu što udobnije

Kamo sreće da su visoke potpetice makar upola udobne kao tenisice. Ali, ni i uz sve bolove i žuljeve koje nam uzrokuju, ipak ih se ne odričemo.

Najslavnija ljubiteljica vrtoglavo visokih potpetica, Victoria Beckham, čak tvrdi da se ne može uopće koncentrati bez njih. Ukoliko se i vi slično osjećate, poslušajte nekoliko naših savjeta koji će vam pomoći da vam omiljene štikle budu makar malo udobnije.

Položaj potpetice

Obratite pažnju da potpetica na vašim cipelama nije previše prema natrag jer u tom slučaju neće pravilno pridržavati težinu vašeg tijela. Središnja linija potpetice trebala bi biti točno u središtu vaše pete. Cipele s debljom petom puno su udobnije, stabilnije i bolje podupiru tijelo, pa su puno bolji izbor, osobito ako puno vremena provodite na visokim potpeticama.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Pad stopala

Povedite računa o tome da vaše štikle imaju blagi pad. Platforme su vrlo dobar izbor. Ipak, ukoliko više volite klasične štikle, kako biste ublažili pad, dobro bi bilo da dodate gelirani uložak koji će ublažiti položaj noge.

Platforme

Izbjegavajte cipele čiji je potplat izrađen od drveta ili tvrde plastike. Kožni i gumeni potplati puno su bolji izbor jer su udobniji i omogućit će vam bolju pokretljivost.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Debljina potpetice

Što je peta šira, to su cipele stabilnije, a samim time i udobnije.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0