Moda

Ne, nije šala! Za ovaj par popularnih Birkenstock natikača potrebno je izdvojiti pola milijuna kuna

  • Jesi li spremna za popularni par obuće izdvojiti i do pola milijuna kuna?
  • Upravo je to cijena Birkenstock natikača izrađenih od skupocjenih Hermsèovih Birkin torbi
  • Rad je to američkog modnog kolektiva MSCHF kojim su uspješno privukli i našu pažnju

Natikače njemačkog proizvođača anatomske obuće Birkenstock, popularno znane i kao 'Birke', za mnoge su već same po sebi kontroverzan modni predmet. No, čak je i obožavatelje ovog brenda zabezeknula vijest da je za jedan njihov model potrebno izdvojiti 76.000 dolara. U protuvrijednosti je to nešto manje od pola milijuna kuna (470.000 kuna približno), što je sasvim dovoljna svota za kupnju stana ili luksuznog automobila. No, po čemu su one tako specifične?

Možda vas zanima Čizme inspirirane Superstar i Samba adidas tenisicama? Ovo se doista ne viđa svaki dan Rubrika Moda Moda

Posebnost ovih natikača krije se u tome što su izvedene od skupocjenih Birkinica, kultnih torbi francuske modne kuće Hermès, čija cijena doseže i milijunske iznose. Nekih od najvrjednijih torbi s potpisom ovog luksuznog brend možeš se prisjetiti upravo ovdje.

No, Birke koje su izazvale toliku pažnju nisu nastale kao rezultat suradnje njemačkog i francuskog brenda, već je za njih zaslužan kolektiv MSCHF iz Brooklyna. Kreirali su četiri Arizona modela tako da su remenčiće izradili od usitnjenih Birkinica i ušili ga na postojeće Birkenstock gazište. Iz ove kombinacije proizlazi i njihove službeno ime - Birkinstock.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MSCHF (@mschf)

Možda vas zanima Je li ovo moguće? Moschino ima torbice u obliku 'francuza' i kroasana za koje treba izdvojiti 2800 kuna Rubrika Moda Moda

Ove uistinu nesvakidašnje natikače dostupne su u četiri inačice: nojevoj koži, dvije vrste krokodilske kože i za francuski brend karakterističnoj Clemence koži. Kako bi ih uopće izradila, grupa dizajnera je prvotno kupila nekoliko Birkin torbi u vrijednosti od 122.500 dolara, odnosno nešto više od 700.000 kuna. Doista skup materijal!

Natikače se rade po mjeri, a početna cijena za njihovu izradu iznosi 36.000 dolara. Poznato je kako su dosad prodana tri modela, a zainteresiranih kupaca sve je više. U ovom slučaju doista vrijedi dobro poznata izreka "Sto ljudi, sto ćudi".

Photo: Instagram@ tihanaharapinzalepugin

Komentari 0