Moda

Muška kolekcija Christiana Louboutina: kakve cipele će nositi moderan muškarac?

  • Na Tjednu mode u Parizu, Christian Louboutin predstavio je mušku kolekciju za proljeće/ljeto 2023. 
  • Stil je repoznatljiv, a kolekcija se fokusira na današnjeg modernog čovjeka - i rodnu fluidnost
  • Od party cipela na platformu s visokom petom do planinarskih čizama - ima ponešto od svega i ponešto za svakoga

Od 2019. godine Christian Louboutin vodi jednu od glavnih riječi kada je u pitanju definiranje muškosti u muškoj modi. Ono što je započelo kao serija skromnih čizama i čizama s potpeticom u muškoj kolekciji brenda za jesen/zimu 2020., napreduje postupno svake sezone, fokusirajući se na rodnu fluidnost i kako moda na nju reagira - kako na pistama tako i u stvarnom životu.

Ranije ove godine, dizajner je predstavio “Our Angels”, kolekciju rodno neutralnih cipela na potpeticu izrađenih u proširenom rasponu veličina od 36 do 46. Sada je Louboutin dao još jedan pogled na muškarce u štiklama s proljetno-ljetnom muškom kolekcijom za 2023. na Tjednu muške mode u Parizu. Pogledaj dijelić atmosfere!

Ipak, nije sve u šarenim party cipelama na potpeticu, iako je kolekcija, naravno, imala i njih. Par čizama na plexi platformi sa složenom petom i još jedna, izrađena u živopisnom uzorku pailleta, isticale su se poput trofeja na predstavljanju kolekcije brenda u Parizu u Le Centre Georges Pompidou 23. lipnja.

 | Autor: Christian Loubotin Christian Loubotin

 | Autor: Instagram @louboutinworld Instagram @louboutinworld

No, bilo je i drugih stilova, a kolekcija je u cijelosti sugerirala dobro zaokruženu garderobu za novu generaciju muškaraca. Navedene večernje potpetice bile su ublažene nizom grafičkih crno-crvenih čizama s potplatom pod nazivom "Dune".

 | Autor: Christian Louboutin Christian Louboutin

Konciznu kolekciju zaokružila je serija planinarskih čizama s napuhanim gornjim dijelom nalik na čizme za snijeg i torbe marke Techno CL, izrađene od perforirane kože.

 | Autor: Instagram @louboutinworld Instagram @louboutinworld

Bila je to kolekcija koja nije imala samo ponešto za svakoga - već možda i ponešto od svega za modernog čovjeka.

 

Photo: Instagram @louboutinworld

Komentari 0