Moda

Modni komadi koje možemo nositi na više načina - znaš li kako ih kombinirati?

  • Održivost kao i prirodni materijali postali su novi modni imperativ
  • Isto tako obožavamo krpice koje se mogu iskoristiti na više načina jer tako lako postaju dio naše garderobe
  • Inspiraciju za takve kombinacije kao i prednosti višenamjenske odjeće, otkrij u nastavku

 

Jedan od trendova koji se posebno ističe u svim modnim sferama je održivost, a to znači da nam u fokus dolaze trendovi poput odjeće koje se može nositi na više načina te ga prati i tako popularno triftanje odnosno kupovanje second hand odjeće.

Odjeća koju nosimo direktan je odraz naše osobnosti, a nije niti čudno da zato često tragamo za unikatnim komadima koji će nas istaknuti od ostalih. Upravo takvi, unikatni komadi, najčešće se pronalaze u second handovima. U modi su detalji koji imaju povijest i dušu oni koji oduševljavaju činjenicom da se mogu kombinirati na različite načine i uklopiti u svaku svakodnevnu, ali i poneku svečanu kombinaciju.

 | Autor: Dupe Dupe

Na primjer, umjesto nekog topa s potpisom modne kuće, uz vruće hlačice i tenisice, vrhunski se može uklopiti obična široka marama sa zanimljivim printom koju možeš povezati ukoso, sa čvorom na jednom ramenu, tako da izgleda kao asimetrična majica. Od kvalitetne marame većih dimenzija vrlo je lako napraviti i suknju na preklop, ali i ukras za ljetni šešir.

Od marame i suknje ćeš jednostavno napraviti i haljinu otvorenih leđa, a spajanjem dvije marame čak i modni hit kakav je svojedobno promovirala medijska modna kuća Man Repeller. Na koncu, čak i da ju samo zavežeš oko struka, umjesto klasičnog remena, efektna marama itekako može podići odjevnu kombinaciju. Spojiti možeš i dvije košulje tako da povežeš gumbe jedne s drugom i dobiti odličnu suknju ili oversized košulju. 

 | Autor:

Ako nemaš takvih marama ili košulja u svom ili možda maminom ormaru, pravo je vrijeme za potragu preko Njuškala, prve destinacije za kupce koji žele pametno i održivo upravljati svojim budžetom i modnom kolekcijom, a pri tome izgledati odlično. I ne samo to, uz malo truda, na Njuškalu možeš pronaći sve što ti je potrebno za izlazak u kojem ćeš ostaviti dojam: Od spomenutih marama, torbica zanimljivog oblika i stila, pa do haljina i bluza koje se mogu kombinirati na neki novi način i tako učiniti posebnom baš svaku odjevnu kombinaciju. Nečija stara bluza može poslužiti kao inspiracija za stvaranje posve novog odjevnog stila - porubiš li joj ramena ili leđa, može postati posve novi komad odjeće koji ćeš nositi na originalan način.

Važno je osvijestiti da kupovinom na Njuškalu nećeš samo sačuvati budžet, nego potičeš smanjenje količine tekstilnog otpada koji se svake godine proizvede. Naime, globalna proizvodnja tekstila gotovo se udvostručila u proteklih desetak godina, a vijek uporabe odjeće smanjio se za 36 posto, najčešće ne zato što je odjeća iznošena, nego je odbačena zbog nedostatka ideje kako ju iskoristiti.

 | Autor: Dupe Dupe

Platforma njuškalo.hr je oglasnik s više od 500.000 posjeta dnevno i više od 10.000 novih oglasa svaki dan, a na Njuškalo Marketplaceu, uz siguran način plaćanja, ističe se rubrika Od glave do pete, u sklopu koje je vrlo lako pretraživati mušku, žensku i dječju modu, odjeću i obuću i detalje.

Oglasi najčešće imaju i barem jednu fotografiju odjevnog predmeta, a nerijetko je riječ i o novim komadima koji još imaju etiketu, što je također dobar razlog za to da potrošite malo svog vremena na pretraživanje. Jer, svakako je mudrije kupiti novi komad odjeće preko Njuškala po sniženoj cijeni, nego plaćati punu cijenu u trgovini. Jer, svakako je mudrije kupiti novi komad odjeće preko Njuškala po sniženoj cijeni, nego plaćati punu cijenu u trgovini. Uz sve ovo u tijeku je i promotivna akcija besplatne dostave. 

Photo: Dupe

Komentari 0