Moda

Modne dvojbe s kojima se susrećete gotovo svaki dan

Skroman budžet ne mora biti problem, a ako volite tajice i ne znate kako ih kombinirati a da ne izgledate kao tinejdžerica, pročitajte savjete u nastavku...

1. Imate skroman budžet

Kako osvježiti garderobu koju već imate u svom ormaru? Dovoljno je da pratite trendove jer će vam oni dati jasnu sliku o tome što je to što se trenutno nosi i inspirirat će vas kako da kombinirate odjevne predmete. Vrlo je važna inovativnost. Čak i maksi T­shirt ili košulja koju ste posudili od dečka može se sjajno uklopiti uz nekoliko ljetnih ogrlica, dobar stari remen i hlačice od trapera.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

2. Kako kombinirati tajice i ne izgledati ko tinejdžerica

Ako nije u pitanju sportski styling, tajice najbolje izgledaju ako 'sklopite' slojeviti styling. Ovaj način uklapanja odjeće u trendu je i ove sezone, a vrlo je praktičan, jer vam omogućava da se osjećate 'ušuškano' dok ste vani na niskim temperaturama, dok u zagrijanim prostorijama, na primjer u uredu, možete skinuti 'sloj' koji vam je višak. Pri ovakvom odijevanju dozvoljeno je kombiniranje različitih materijala (na primjer, vuna, pamuk i muslin), a preporučuje se i poigravanje uzorcima, kao i dužinama.

3. Što nositi ako sam za oblije figuru

Haljina je vaša najbolja prijateljica, osobito ako je zagasitog tona i s remenom u kontrastnoj boji. Lijepo će vam pristajati bolero ili kraći strukirani sako s istaknutim strukom. Ravni geometrijski krojevi prikrivaju vaše kritične točke. Jednobojne hlače ravnih nogavica možete odjenuti u gotovo svakoj prilici i kombinaciji. Svakako nosite elegantnu obuću s visokom petom koja će izduljiti vašu figuru i dati vam lijepo držanje. Pun pogodak će biti haljina grčkog stila, nabrana u donjem dijelu. Osim ovog modela, ženama s oblinama odlično pristaju i haljine A­kroja i s tričetvrt rukavima dužine do koljena, koje vizualno sužavaju. XXL potpetice će vizualno izduljiti vaše noge, što odlično izgleda u kombinaciji sa suknjama. Za svoj poslovni look slobodno birajte i ženstvena odijela, kraće sakoe i kaputiće.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

4. Što ako imam naglašene bokove

Gornji dio uvijek mora biti naglašeniji od bokova krojem i dezenom. Zahvaljujući cipelama na visoku petu, noge će vam izgledati dulje, a figura vitkija. Haljina ravnog A­kroja prikrit će široke bokove. Obavezne su cipele na visoku petu. Apsolutni must have: majica ili tunika koja prekriva bokove. U stilu 50tih: široka suknja i uski top. Ovom tipu tijela odlično pristaje 'retro look', ali ukoliko želite moderniji izgled, odaberite hlače. Neka to bude model tamnije nijanse koji ćete nositi na štikle, čime ćete vizualno izduljiti noge. Šarenim printom naglasite gornji dio tijela. Pažnju sa bokova lako ćete odvratiti majicom s nekim simpatičnim printom ili zanimljivim uzorkom u veseloj boji. Tunike i dulje košulje također su odličan izbor, moderne su, a savršeno pristaju ženama ovakve građe.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0