Moda

Nosi se traper na traper, a nova održiva kolekcija iz Manga ima odlične komade

  • Traper na traper trend doživio je veliki povratak, a Mango ima idealnu kolekciju s kojom ga možemo postići 
  • Nova Mango kolekcija sastoji se od odličnih traper komada izrađenih od recikliranog materijala
  • Traperice širokih nogavica i niskog struka, mini suknje i kratke traper jakne vraćaju nas u modne 2000-e

High street brend Mango nastavlja s posvećenosti održivoj modi novom traper kolekcijom. Njihova prva traper kolekcija sastoji se od komada od recikliranog trapera te s procesom cirkularnosti na umu. 

Naime, modeli suknji različitih silueta, kratkih i dužih jakni, traperica i slatkih prsluka izrađeni su od recikliranih materijala, u kojima se većinom koristi jedna vrsta vlakna te je potrebno minimalno krojenje i skraćivanje, što omogućava lakše recikliranje. 

Mango kolekcija od recikliranog trapera | Autor: Mango outlet Mango outlet Mango kolekcija od recikliranog trapera

Cirkularni proces dizajna sastoji se od četiri dijela, koji uključuju 3D dizajn i stvaranje uzoraka pomoću posebnog softver programa, čiji detaljni prikaz smanjuje potrebu za proizvodnjom probnih komada. Nadalje, barem 20% recikliranog pamuka kombinirano je s novim pamučnim vlaknima da bi se postigao jednoličan sastav materijala i olakšalo recikliranje. Već spomenuto minimalno krojenje odnosi se na smanjeno zarubljivanje i skraćivanje, a maknuta je i ušivena Mango etiketa koja je krasila vanjski gornji rub hlača. Zadnji dio je smanjenje upotrebe vode u procesu izrade.

Margot Robbie Možda vas zanima Izgledaju kao traperice, ali to nisu: Margot Robbie za putovanje je odabrala zanimljiv komad Rubrika Moda Moda

Nova kolekcija svojim je siluetama u potpunosti u duhu 2000-ih, a dolazi u vrijeme i kad je veliki trend kombiniranja trapera s traperom ponovno jako popularan. 

Mango kolekcija od recikliranog trapera | Autor: Instagram @mango Instagram @mango Mango kolekcija od recikliranog trapera

Cargo traperice, široke nogavice, kratki prsluci te cropped traper jakne dio su kolekcije koja neodoljivo podsjeća na modno razdoblje iz 2000-ih i ne sumnjamo da će vrlo brzo postati jako tražena. 

U nastavku izdvajamo neke od najboljih komada iz kolekcije!

Mango kolekcija od recikliranog trapera | Autor: Mango outlet Mango outlet mini traper suknja, (39,99 eur); traper jakna s džepovima, (69,99 eur) Mango kolekcija od recikliranog trapera | Autor: Mango outlet Mango outlet traperice širokih nogavica, (59,99 eur) Mango kolekcija od recikliranog trapera | Autor: Mango outlet Mango outlet traperice širokih nogavica, (49,99 eur) Mango kolekcija od recikliranog trapera | Autor: Mango outlet Mango outlet traper jakna pohabanog ruba, (49,99 eur); traperice visokog struka i širokih nogavica, (49,99 eur) Mango kolekcija od recikliranog trapera | Autor: Mango outlet Mango outlet traper jakna s džepovima, (49,99 eur); cargo traperice s džepovima, (49,99 eur) Mango kolekcija od recikliranog trapera | Autor: Mango outlet Mango outlet traper kombinezon, (69,99 eur) Mango kolekcija od recikliranog trapera | Autor: Mango outlet Mango outlet traper prsluk s džepovima, (39,99 eur); maksi traper suknja, (49,99 eur)

maksi suknja Možda vas zanima Maksi suknja odjevni je komad za sva godišnja doba, izdvajamo 11 odličnih modela Rubrika Moda Moda
Photo: Mango outlet

Komentari 0