Moda

Mali vodič za kupnju savršenog badića: 12 pogrešaka koje lako možeš izbjeći

  • Kupaći kostim koji ti savršeno pristaje i ističe ono najljepše na tebi nije lako pronaći
  • Često nas od pobjedničkog ulova dijele neke greške koje radimo dok isprobavamo badiće
  • Znaju nas voditi neke predrasude, ne znamo koji smo točno broj ni koji model bi nam zapravo pristajao, bojimo se određenih boja, previše želimo uštedjeti...

Kupnja badića nije vrsta šopinga kojoj se veselimo. Treba li spomenuti neonska svjetla u kabini i ono veliko ogledalo? Osim toga, iscrpljujuća je jer tako je teško pronaći model koji nam pristaje kao saliven. No, kad se već u tu avanturu upustimo, bolje je vrijeme i energiju iskoristiti optimalno i iz dućana izaći s pobjedničkim komadom. Evo koje pogrešaka koje treba izbjeći i zbog kojih ćeš možda odabrati krivi komad, badić s kojim u konačnici nećeš biti zadovoljna.

Možda vas zanima Kad kupuješ odjeću biraj neutralne boje - evo zašto Rubrika Life&style Life&style

1. Kupuješ badić na Internetu

Nije ti valjda palo na pamet? Znaš kolike su šanse da ti badić koji stigne doista dobro stoji? Minimalne. Čak i ako imaš savršene proporcije, brojevi, krojevi razlikuju se od modela do modela, od proizvođača do proizvođača.

2. Ne kupuješ badić na Internetu

Nismo poludjeli. Ovo vrijedi ako imaš neke "posebne zajtjeve", nosiš XXS broj ili trebaš ekstra velike košarice. To ćeš lakše pronaći pupujući na Internetu - u trgovinama uglavnom nemaju cijeli raspon brojeva

3. Biraš modele bez dovoljno potpore

Gornji dijelovi bez naramenica ili trokutići bikinija super izgledaju u teoriji. Ili na reklami. No ako imaš veće grudi, neće ti dobro pristajati. Dobro neće izgledati ni ako grudi sapneš u badić premalog broja. Izaberi broj koji ne stišće grudi i model koji ih dobro drži, na primjer onaj sa žicom ili korzet stila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Everyday uniform nowadays 🧜🏼‍♀️

A post shared by Marron Esmée (@marronesmee) on

4. Uvijek igraš na sigurno

Nije uvijek očigledno koji će ti od svih onih kupaćih na vješalicama dobro pristajati. Probaj najrazličitije modele, čak i one koji ti na prvu ne legnu, možda se iznenadiš. Budi otvorena uma, nemoj nešto apriori odbaciti jer „nije za tebe“. Možda pronađeš novi najdraži kroj.

5. Fokusiraš se samo na prikrivanje nedostataka

Naravno da želimo da badić sakrije ponešto, no kupnja će biti puno pozitivnije i produktivnije iskustvo ako se fokusiramo na stvari koje volimo na svom tijelu i želimo ih istaknuti. Na primjer, ženstvena ramena ili snažne noge. Možda ti se sviđa tvoje poprsje, a bokovi ne. To ne znači da donji dio mora biti u crnoj boji. Odaberi mornarsko plavu ili ljubičastu, a gornji dio neka privuće pogled šrenim bojama ili upadljivim uzorkom.

6. Misliš da su jednodjelni badići samo za starije žene

Jedan od najvrućih trendova je jednodjelni badić. Moderniji je i više stajliš nego ikad. I trend nije nastao da ugodi tvojoj baki. Jednodjeli badići su seksi, funkcionalni i sve samo ne bapski.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beachwear collection #zarawoman

A post shared by ZARA Official (@zara) on

7. Strogo se držiš svoj veličine

Ljudi misle da veličina kupaćeg kostima odgovara veličini odjeće koji inače nose pa se uzrujaju kad im njihov uobičajeni broj ne pristaje. Još i gore, na silu se utrpavaju u premale brojeve. Uprosjeku, badić se kupuje broj ili dva veći. Zato, umjesto da kažeš „Nema šanse da kupim broj 42!“ lijepo ga probaj – i kupi ako ti pristaje. U svijetu kupaćih kostima vrijede sasvim druga pravila.

8. Ne kombiniraš različite veličine i modele

Otkad postoje dvodjelni kupaći, ovo je najgenijalniji izum: možeš odabrati gornji i donji dio različite veličine. Mnoge žene nemaju isti broj na guzi i na grudima. Usto, ne boj se tako iskombinirati i različite modele, na primjer jednobojne gaćice i šareni grudnjak. Dapače, to je čak i trend!

9. Zavara te loša rasvjeta

Loše svjetlo u kabinama smo već spomenuli. Zbog njega ćeš si možda u kupaćem kostimu izgledati lošije nego što realno izgledaš. Ako ti se kostim sviđa, kupi ga i isprobaj na dnevnom svjetlu – samo provjeri možeš li ga vratiti ako ti ne odgovara.

10. Želiš proći što jeftinije

Dobro je biti štedljiv, no kad govorimo o kupaćim kostimima vrijedi ona koliko para toliko muzike. Ako želiš dobar badić, morat ćeš više platiti, vrlo jeftini nisu neka sreća. Zato se u ovom slučaju više isplati investirati u jedan dobar komad nego u tri za 100 kuna. Dobit ćeš kvalitetniji materijal, čvršću potporu, trajnije uzice…

Možda vas zanima 5 modela kupaćih kostima koji su idealni za žene s naglašenijim oblinama Rubrika Moda Moda

11. Ne razmišljaš gdje ćeš ga nositi

Hoćeš li se sunčati pokraj bazena ili cijeli dan provesti na dasci za jedrenje? Izaberi kupaći koji odgovara tvojim aktivnostima, što god radila. Jednodjelni je bolji ako si sportski nastrojena, a pun volančića i tankih naramenica možeš nositi dok pijuckaš koktele u beach baru.

12. Badić u koji ćeš stati – jednog dana

Najbolji je badić onaj u koji staneš danas, a ne onaj koji će ti pristajati kad smršaviš 10 kiligrama/nabildaš gluteuse/povećaš grudi ili što god već smatraš svojim (budućim) idealnim tijelom. Naravno, radi i dalje na svom cilju, no promjene se ne događaju preko noći zato je bolje da se tvoje tijelo, tvoj badić i ti već danas dobro slažete.

Photo: Instagram@Marilyn Monroe

Komentari 0