Moda

Macaroons šeširi beogradskog brenda Ercegovac slatki su kao i kolačići koji su im inspiriracija

  • Šeširi danas možda nisu popularni u onoj mjeri u kojoj su bili u drugoj polovici prošlog stoljeća kada ih se obavezno nosilo prilikom društvenih događanja, ali su još uvijek sjajan način kako zaokružiti modnu priču
  • Beogradski brend Ercegovac koji ovih dana slavi 95. rođendan uspješno i danas intrigira mlade žene svojim suvremenim interpretacijama šeširskih klasika
  • Model Macaroons inspiriran poznatim francuskim kolačićima koji nas je osvojio na prvi pogled najslađi je modni dodatak svakoj kombinaciji koju ćemo nositi s prvim hladnim danima jeseni

Iako su šeširi kroz posljednja desetljeća prestali biti obavezan i otmjen modni dodatak i značajno su izgubili na popularnosti koja ih je pratila kada su ih inspirirane pillbox šeširom Jacqueline Kennedy dizajnera Roya Halstona Frowicka te kasnije princezom Dianom nosile žene diljem svijeta, oni su i danas rado viđen modni dodatak koji je u stanju i najbazičniju odjevnu kombinaciju učiniti posebnom i zaokruženom modnom pričom pa ne čudi da i danas postoje brendovi koji, iako ih je, nećemo lagati, sve manje, odolijevaju vremenu i na suvremen način vraćaju glamur i sofisticiranost minulih vremena.

 | Autor: Ercegovac Ercegovac

Jedan takav koji svakako zasluženo prednjači među konkurencijom beogradski je brend Ercegovac koji je prošloga tjedna proslavio 95. rođendan i koji, šešir po šešir, uvijek iznova uspijeva zaintrigirati mlade žene da njihovi primjerci postanu rado viđeni dio svakodnevnih modnih kombinacija. A ako si ikada zaključila da su šeširi nešto što je demode, dosadno, viđeno već milijun puta i rezervirano za žene koje su mladost proživljavale u vrijeme kada su šeširi bili na vrhuncu popularnosti, njihovi će te modeli u trenu lišiti ovakvih ideja i uvjeriti da šeširi i danas mogu izgledati itekako svježe, suvremeno, mladenački i chic. 

Melania Trump prodaje kultni šešir na dražbi - pronašli smo slične u našim trgovinama

 | Autor: Ercegovac Ercegovac

Na istoj adresi na beogradskim Terazijama, obitelj Ercegovac posluje još od 1927. godine kada su cijelu priču pokrenuli Vojislav i Jelena Ercegovac, u idućoj je generaciji nastavile pisati Jelisaveta i Jelena, a punom brzinom u svjetlu budućnost odlučile lansirati Isidora i njezina mama. 

Možda vas zanima 7 modnih dodataka koji će svakom outfitu dati instant dozu luksuza Rubrika Moda Moda

Tim od svega desetak ljudi tako iz dana u dan marljivo stvara prava mala umjetnička djela izrađena od isključivo prirodnih materijala najviše kvalitete poput pletene ili tkane slame, prešane zečje dlake i vune, a nerijetko će se zaigrati i kombiniranjem zimskih i ljetnih materijala u istom komadu.

 | Autor: Ercegovac Ercegovac

U njihovoj se ponudi redovito mogu naći klasici poput trilby, žirado i panama šešira, odjeveni dakako u moderno ruho i ekspresivne boje, ali i turbani, fascinatori i tokice uz koje je dosadan outfit nemoguća misija, a posebno je šarmantna njihova Macaroons kolekcija u nježnim pastelnim nijansama inspirirana poznatim francuskim kolačićima.

 | Autor: Ercegovac Ercegovac

Izrađene od prešane zečje dlake, Macaroons tokice dolaze u 4 neodoljive nijanse - boji lososa, svjetlo plavoj, ljubičastoj i bijeloj. Svaki je model ručno rađen i oblikovan na drvenom kalupu, nakon čega prolazi kroz nekoliko faza izrade prije nego što nakon 2-3 dana postane spreman za nošenje. Zahvaljujući malenoj 'peteljčici' na vrhu napravljenoj od istog materijala, Macaroonsi definitivno mirišu i na beretke, a bilo da tebe više asociraju na poznate kolačiće ili pak jednako poznate kapice, jedno je sigurno - onaj dobro poznati francuski chic utkan je u svaki milimetar ovih beskrajno šarmantnih komada. 

 | Autor: Ercegovac Ercegovac

Svaka je od ovih tokica univerzalne veličine, dizajnirana kako bi lijepo legla na glavi, a budući da ima tanku gumicu koja se provuče ispod kose i ne vidi se, možeš ju nositi bez brige hoće li skliznuti s glave.

Kao i svaki njihov šešir, i Macaroonsi su brendirani ušivenim 'E' znakom, a ako slučajno misliš da bi ovaj savršeni model još savršeniji bio da postoji u nekoj drugoj boji, zasigurno će te razveseliti vijest da će ga Isidora uz pomoć svojih vrijednih čarobnjaka rado izraditi u nijansi po tvom izboru. 

Neodoljivi model koji je nastao i u ljetnoj, slamnatoj varijanti, savršen je odabir za dodavanje boje sivim jesenskim danima, a pronaći ga možeš na njihovom webshopu, kao i u beogradskoj poslovnici. 

 | Autor: Ercegovac Ercegovac

Macaroon šešir, 800,05 Kn

 | Autor: Ercegovac Ercegovac

Macaroon šešir, 800,05 Kn

 

Photo: Ercegovac

Komentari 0