Moda

Louis Vuitton x Nike Air Force 1 tenisica prodane su na aukciji za 25,3 milijuna dolara

  • Nakon dva tjedna na aukciji, 200 pari tenisica prodano je za ukupno 25,3 milijuna američkih dolara
  • Aukcija je srušila rekorde, uključujući najvrjednije aukcije tenisica i mode ikad održane
  • Sav prihod bit će namijenjen fondu za stipendiranje crnih studenata mode

Nakon što su posljednja dva tjedna bile na aukciji na Sotheby'su, službeno je zatvoreno nadmetanje za  Louis Vuitton x Nike Air Force 1 Lows. Dvjesto pari luksuznih tenisica prodavalo se na aukciji koja je trajala od 26. siječnja do 8. veljače. Najviša cijena po kojoj su se tenisice prodavale bila je 352.800 dolara za mušku veličinu 5, a prema aukcijskoj kući, ovo je i jedina veličina cipele koja se proizvodi. Na suprotnom kraju spektra, najniža cijena tenisica na aukciji bila je 75.600 dolara.

Možda vas zanima Skupocjena LV torba s rupama?! Voli je i naša poznata manekenka Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Pr/Louis Vuitton Pr/Louis Vuitton

Na temelju izračuna, 200 pari Louis Vuitton x Nike Air Force 1 Lows prodano je za ukupno 25,3 milijuna ameičkih dolara, što je brojka koju je potvrdila aukcijska kuća ubrzo nakon što su svi lotovi zatvoreni. Ova brojka je osam puta veća od ukupne ukupne procjene od 3 milijuna američkih dolara. Aukcija je srušila rekorde, uključujući najviši poznati javni rekord za najvrjednije aukcije tenisica i mode ikad održane, te najvrjedniju dobrotvornu aukciju u Sotheby'su u gotovo deset godina.

Muška moda sa zagrebačke špice: i dečki vole Louis Vuitton torbice

 | Autor: Pr/Louis Vuitton Pr/Louis Vuitton

Louis Vuitton x Nike Air Force 1s konceptualizirao je pokojni dizajner muške odjeće francuske modne kuće, Virgil Abloh, koji je preminuo od rijetkog oblika raka u studenom. Osim stila koji je prodan na Sotheby's aukciji, postoji još iteracija suradnje koje je stvorio Abloh, uključujući osam boja  "Friends & Family" kao i dodatnu seriju boja koje će biti predstavljene u maloprodaji kasnije. Nakon aukcije, dodatni parovi bit će dostupni u maloprodaji isključivo u Louis Vuitton trgovinama diljem svijeta. 

Možda vas zanima Hrvatice obožavaju Louis Vuitton torbice, no kako razlikovati pravu od fejka? Rubrika Moda Moda

 | Autor: Pr/Louis Vuitton Pr/Louis Vuitton

Sav prihod će biti namijenjen Ablohovom fondu za stipendiranje crnih studenata mode. Svaki par prodan na aukciji, u američkim veličinama od 5 do 18, dolazi s narančastim reljefnim kovčežićem koji sadrži 3D kožnu oznaku LV. Iako je dizajner izvorno bio uključen u rane faze organizacije nadolazeće aukcije, sada je ona napravljena u suradnji s Ablohovom obitelji. Charles F Stewart, glavni izvršni direktor Sotheby'sa, nazvao je aukciju "svjedočanstvom ostavštine Virgila Abloha kao jednog od najvećih vizopnara među umjetnicima i dizajnerima svoje generacije čiji je širok utjecaj i utjecaj još uvijek opipljiv".

Photo: Pr/Louis Vuitton

Komentari 0