Moda
mininalizam

Ljubiteljice minimalizma ovoga ljeta biraju ova četiri trenda u haljinama

  • Jednostavne linije i kvalitetni materijali klasici su ljetnog minimalizma
  • Od lana preko pamuka, ovakve duge lepršave haljine ne traže dodatne ukrase
  • Bezvremenska elegancija idealna je za poslovne kombinacije i prilike koje traže decentnije odijevanje

Ljetne haljine često se povezuju sa ženstvenim izgledom, ali moguće je kako čipka, velike mašne i upadljivi uzorci nisu za svakoga. Ljubiteljice minimalizma i jednostavnih haljina stoga češće biraju jednostavne modele koji također mogu izgledati kao da su sišli s modnih pista. Stoga ti predstavljamo najbolji minimalistički look ljetnih haljina!

Crne lanene haljine

minimalizam | Autor: Instagram@salome.mory Instagram@salome.mory

Lan je zasigurno omiljeni materijal za toplo godišnje doba, jer su ova prirodna vlakna prozračna i hlade kožu. Ovo je i pravi izbor za minimaliste, jer u vidu dugih midi haljina i crne boje, lan poprima vrlo elegantan karakter. Kratka haljina bez rukava ili sa širokim, dugim (slojevitim) donjim dijelom i tankim naramenicama sjajno izgledaju s ravnim crnim kožnim sandalama. U prohladnim danima možeš ih nositi i uz kardigan i tenisice.

lanene haljine | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design S lijeva na desno: H&M (149,90 kn), SIR (319, eura), Mango (249,90 kn)

Slip haljina

minimalizam | Autor: Instagram@ dzenisapecotic Instagram@ dzenisapecotic

Slip haljina već je niz godina u trendu, a slip haljina od svile i satena je čaroban izbor za ljubitelje minimalca. Slip haljina je jednostavna, ali svakako nije dosadna. Budući da sama tkanina pruža uzbudljivu, nježno svjetlucavu teksturu, a haljine inspirirane donjim rubljem ionako odišu senzualnim šarmom, ovog ljeta nose se u prigušenim nijansama kao što su krem, bež, crni ili zagasitiji tonovi. Idealne su za večernje kombinacije uz jednostavne sandale i oversized sako u sličnom tonu haljine.

Pletene ljetne haljine

minimalizam | Autor: Instagram@fannyamandanilsson Instagram@fannyamandanilsson

Pletivo ljeti? Da, naravno! Jer kada su u pitanju novi modni trendovi sezone, pletene haljine ne bi smjele nedostajati u ormaru 2022. godine. Ljetne pletene haljine mogu se kombinirati ovisno o izgledu – tenisice se izvrsno slažu s primjerice opuštenim haljinama, no styling postaje nešto elegantniji uz visoku potpeticu i pojedinačne akcente na nakitu.

minimalizam | Autor: H&M H&M H&M (149,90 kn)

laneno odijelo Možda vas zanima Laneno odijelo savršena je kombinacija za ljeto, a ovaj model je hit među ljubiteljicama mode Rubrika Moda Moda

Predimenzionirane košulje haljine

minimalizam | Autor: Instagram@fannyamandanilsson Instagram@fannyamandanilsson Košulje haljine u bijeloj boji apsolutni su klasik u ormaru. Međutim, ovog ljeta dolaze uz široke oversized siluete koje pružaju modernu estetiku kakvu minimalistice obožavaju. U svakom slučaju, bez problema možeš kombinirati ovakve košulje haljine uz bijele tenisice na platformu, ljetne čizme ili popularne ribičke sandale! Jer ponekada je manje zaista više.

minimalizam | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Joseph (2.750,00 kn), H&M (149,90 kn), Maison Margiela (330 eura)

Zara je upravo objavila bijelu verziju viralne ružičaste slip haljine - savršena je i za mladenke Možda vas zanima Zarina megapopularna slip haljina sad dolazi u novoj boji. P.S. savršena je i za mladenke Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@posse

Komentari 0