Moda

Levi's pokrenuo web shop s rabljenim jaknama i trapericama, cijene kreću od 160 kuna

  • Pripadnice malo zrelijih generacija u svom životu vjerojatno su imale barem jedan par Levisica koje su nosile godinama
  • Kako bi svojoj odjeći omogućio cjeloviti ‘’životni ciklus’’ Levi’s je odlučio otvoriti web shop s rabljenom robom
  • Raspon cijena je ustinu različit, a najpovoljniji komadi prodaju se po cijeni od 25 dolara (oko 160,00 kuna)

Prije nego što su nas preplavili high street dućani, u kupnji traperica nismo imale previše izbora. Mnoge se sigurno sjećaju kako je izgledala potraga za savršenim parom Levisica, a nije ni isključivala nekoliko posjeta krojaču. Bio je to za neke poseban modni ritual, dok je za druge to bilo samo 'previše posla'. Međutim, kako piše Vogue, Levi’s je poklonicima brenda odlučio olakšati proces kupnje i pokrenuo web stranicu Levi’s SecondHand na kojoj se mogu ugrabiti i rabljeni vintage kultni komadi trapera

Možda vas zanima 6 modnih pravila uz koja će žene s oblinama izgledati sjajno u uskim trapericama Rubrika Moda Moda

Većina robe koja je ponuđena na stranici birat će se direktno od Levisovih kupaca, a oni čiji komadi budu odabrani dobit će poklon bon koji mogu iskoristiti prilikom sljedeće kupnje. 

Iako s radi o rabljenoj robi raspon cijena seže do i 137 dolara (oko 900 kuna), a najpovoljniji par traperica iznosi 25 dolara (oko 160,00 kuna).

 | Autor: Levi's Levi's

Najjeftinije traper jakne mogu se naći po cijeni od 35 dolara (oko 230,00 kuna) dok će za one skuplje zainteresirani morati izdvojiti i do 150 dolara (oko 970 kuna). 

Možda vas zanima O, da, i ženama bujnijih oblina super pristaju uske traperice - 3 savjeta kako će još bolje pristajati Rubrika Moda Moda

 | Autor: Levi's Levi's

Ovakav način prodaje odjeće predstavlja svojevrsni iskorak za modnu industriju. Brendovi na ovaj način preuzimaju odgovornost za potpuni životni ciklus odjeće, a mnogi koji se brinu o tome što će napraviti sa svojom odjećom nakon što im dosadi imaju odgovor na svoje pitanje. No, kako pišu strani mediji, ako se nastavi kretati trenutnom brzinom, globalna modna industrija do 2030. godine narast će 81%. Iako bi ta brojka mogla biti manja zbog pandemije, ipak se radi o brojci koja nije nezanemariva posebno ako se stavi u kontekst globalnog zatopljenja.  

Možda vas zanima Prepoznaješ li se? Ove misli ima većina žena dok kupuje traperice Rubrika Life&style Life&style

‘’Kupnja rabljene odjeće umjesto nove odjeće može pomoći smanjiti negativan utjecaj na okoliš. Naši podaci pokazuju da kupnja para rabljenih Levi's traperica umjesto novih smanjuje ugljični otisak do 80% i preusmjerava 700 g otpada’’, naveo je Levi’s na svojim web stranicama. 

Na žalost mnogih, rabljene Levi’s traperice i jakne za sada mogu kupiti samo stanovnici SAD-a, međutim, Levi’s ne isključuje  i mogućnost prodaje i u drugim zemljama u budnoćnosti. 

Photo: Instagam

Komentari 0