Moda

Leopard print itekako može izgledati elegantno! Ove hlače koje su skoro rasprodane to i dokazuju

Između adidas Samba tenisica u režiji Walesa Bonnera, Kate Middleton u zelenoj haljini leopard uzorka te cijelog prvog reda na modnoj reviji Michaela Korsa za proljeće 2024., izgleda da će ovo biti sjajna godina za leopard print. S ponovnim oživljavanjem “mob wife” modnog trenda, neizbježno je širenje ovog životinjskog uzorka kao jednog od njegovih zaštitnih znakova.

Freddy hlače Možda vas zanima Traperice ovog talijanskog brenda savršeno podižu guzu - nije čudo da su viralne. A neki su modeli sad na popustu! Rubrika Moda Moda

Ponovno oživljavanje leopard print trenda

Svaka generacija je barem jednom pomislila da je zaslužna za stvaranje nekog novog modnog trenda, ali to nije baš tako. Skoro svaki od tih trendova je već nekada bio viđen u barem jednoj od svojih verzija. Što je još zanimljivije, TikTok generacija doživljava izmjenu modnih trendova brže nego ijedna generacija prije nje. Tako nam svaki mjesec donosi neku novu estetiku u prvi plan. U skladu s tim se "clean girl" minimalistički trend vrlo brzo pretvorio u "mob wife" - beauty i modni trend koji je izrazito glamurozan i upečatljiv te u fokus stavlja figuru, tamne i velike sunčane naočale, kapute od umjetnog krzna, vješto istaknut dekolte i, naravno, leopard print.

“Mob wife” estetika kruži modnim svijetom već desetljećima, s femme fatale leopard printom kao najdosljednijim elementom trenda. Mnogo prije nego što je generacija Z na TikToku otkrivala svoju unutarnju Carmelu Soprano, Naomi Campbell nosila je leopard print od glave do pete na Alaïinoj reviji za sezonu jesen/zima 1991. godine, dok je Kate Moss izbjegavala paparazze u leopard kaputu. Leopard print su nosile i ikone kao što su Anita Pallenberg, Blondie i Kurt Cobain i dok neki leopard print doživljavaju kao iznimno hrabar uzorak, mnogi ga vide kao zvijezdu svog looka. Detalj leopard uzorka može čak i najjednostavniji outfit preobraziti u iznimno stylish odjevnu kombinaciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sézane (@sezane)

Možda vas zanima Vikend hlače novi su modni pojam: možda nisi sigurna što su, ali sigurno ti trebaju Rubrika Moda Moda

Misliš da leopard print ne može izgledati elegantno? Sézane je i nas uspio uvjeriti u suprotno

Leopard print je odvažan, kultni uzorak koji, čini se, nikad neće izaći iz mode, no neki se još uvijek pitaju može li doista izgledati elegantno. Pariški modni brend Sézane, koji oduvijek privlači našu pažnju svojim divnim komadima, uvjerio nas je da itekako može. Njihove Damon hlače s uzorkom leoparda, po cijeni od 125 eura, gotovo su rasprodane, što još jednom dokazuje da leopard print doista može biti moderan i šik, kada se dobro napravi.

 | Autor: Sézane Sézane Foto: Sézane

Dizajn Damon hlača je spoj praktičnosti i stila. Svojom duljinom do gležnja one dobro pristaju uz raznovrsnu obuću - od ravnih cipela do potpetica. Jedan značajan detalj dizajna su nabori sprijeda i straga koji dodaju strukturu i oblik hlačama te stvaraju efekt izduživanja. Sézane hlače dokazale su da leopard print može biti uistinu elegantan. Kombinacija odvažnog printa s detaljima elegantnog dizajna rezultira modnim komadom koji su brojne modne entuzijastice poželjele imati (dostupni su još samo brojevi od 32 do 36 putem linka).

 | Autor: Sézane Sézane Foto: Sézane

Ako si ikada oklijevala u isprobavanju modnih komada leopard printa, ove hlače će te uvjeriti u suprotno. Moda znači preuzimanje rizika i eksperimentiranje s različitim stilovima, a tko zna, možda baš u hlačama s leopard uzorkom pronađeš svoj novi omiljeni komad za proljetnu sezonu. Sada imaš potvrdu da one uistinu mogu izgledati elegantno i šik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marie Claro (@la__jeannette)

kratke kožne hlače Možda vas zanima Od Pamele Badžek do Kate Moss, ovaj model hlačica očito postaje sve popularniji Rubrika Moda Moda
Photo: Sézane

Komentari 0