Moda

Lady Dior obožavamo već 3 desetljeća: Sve što treba znati o dizajnerskoj torbici za vječnost

  • Francuska modna kuća Dior oduvijek nas je impresionirala najljepšim kreacijama torbica i dodataka za žene
  • Prava ikona stila i lijep pratilac bez sumnje je Lady Dior torbica
  • Otkrit ćemo ti brojne zanimljivosti o trendi Lady Dior torbi, kako je kombinirati te kako je nabaviti 

Jedna od najpoznatijih i najprodavanijih torbi francuskog brenda Dior zasigurno je Lady Dior torbica. Ova torbica svoje ime duguje pravoj princezi - ni manje ni više nego pokojnoj britanskoj princezi Diani. Donosimo ti još neke zanimljivosti o kultnoj Lady Dior torbi dizajnera Christiana Diora.

Ovo su najzgodniji modeli Lady Dior torbice

Ženska torbica Lady Dior sastavljena je od 144 pojedinačna dijela u raznim ateljeima u Firenci i stoga je doista ručno izrađena. Samo dodaci (na remenu, zatvarač, kopče i sl.) torbe sastoje se od 43 metalna dijela. Od sredine 90-ih, Lady Dior je dostupan u raznim veličinama, bojama, materijalima te također u posebnim sezonskim izdanjima.

Torba luksuznog brenda dolazi u četiri različite veličine – mini, small/MyLady ABC, medium i large. Postoje i posebne veličine, za koje je Dior već izdao XXL verziju. Osobito je popularan Lady Dior model od janjeće kože sa svojim kultnim „cannage“ prošivenim uzorkom, kakav je nosila i princeza Diana. Šavovi su inspirirani stolcima Napoleona III. i Luja XV. na kojima su gosti sjedili tijekom predstavljanja Christiana Diora na pisti u Maisonu. Osim poznate prošivene janjeće kože, Lady Dior dostupan je i u lakiranoj koži, platnu, satenu ili s vezom. Diorov privjesak za sreću koji je Christian Dior uvijek nosio sa sobom nepogrešiv je na svakoj torbi i daje joj karakter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Shrew (@theshrewshop)

Inspiracije za stajling s Lady Dior torbicom

Jednobojno s Lady Dior Mini

Svijetle i upečatljive boje vrlo su popularne. Stoga je savršeno da Lady Dior također dolazi u svijetlim bojama. Ružičasta je boja ljeta, stoga je savršeno što je Dior ove godine izbacio Lady Dior Micro u ružičastoj boji. Mini format nudi prostor za male predmete kao što su ključ i ruž za usne za posebne prilike i izgleda iznimno trendi. Odlučiš li se za potpuno ružičasti look uz sako i hlače, bit ćeš savršeno stilizirana. A i otkvačeni šareni stil je dobrodošao. 

Morsko za plažu

Kao što smo već spomenuli, francuska modna kuća svake sezone reinterpretira Lady Dior. Zato, kada kreneš u šoping za sljedeći odmor na plaži, razmisli o Dioru, jer Lady Dior nije samo večernja torbica. Torba dolazi i kao pleteni model srednje veličine sa sjajnim plavim detaljima, kao što su tamno plavi natpisi i kožne naramenice iste boje. Dodaj k tome bijelu haljinu za plažu i slatke sandale – savršeno! 

Možda vas zanima Od memea rajčice do stvarnosti: Jonathan Anderson predstavio je Loewe torbicu inspiriranu viralnom objavom Rubrika Moda Moda

Chic u svakodnevnom životu

Lady Dior od klasične prošivene kože u crnoj, bež ili bijeloj boji najprikladniji je za šetnju gradom ili za ured. Torba ovog luksuznog brenda odmah oplemenjuje svaki outfit i daje ti modernu eleganciju. U kombinaciji s balonerom ili bež kaputom integrirat ćeš francuski chic u svoju svakodnevicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ann-kathrin (@annkathrin)

Koliko košta Lady Dior torbica?

Želiš li nabaviti ovaj bezvremenski modni dodatak, morat ćeš malo dublje zavući ruku u džep. Cijena mikro verzije kultne Lady Dior od cannage janjeće kože kreće se od 3400 eura, a veći model može stajati od 4700 do 6000 eura. Ali, postoje i odlične platforme rabljene robe poput Farfetcha ili Vestiaire Collectivea na kojima uz malo sreće možeš za manje novca doći do dobro očuvanog Lady Diora.

Povijest Lady Dior torbice

Uz Lady Dior dobit ćeš pravi komadić kraljevske povijesti u svom ormaru. Kako smo već otkrili, torbica je dobila ime prema jednoj posebnoj osobi, a to je bila, ni manje ni više, nego princeza Diana.

 | Autor: Dior Dior Foto: Dior

Torbica koja će kasnije postati poznata pod imenom Lady Dior stvorena je 1995. pod imenom Chouchou, što na francuskom znači "omiljena". Te iste godine Bernadette Chirac, tadašnja prva dama Francuske, torbicu koja još nije bile u prodaji poklonila je princezi od Walesa na otvaranju u Grand Palaisa u Parizu - i tad počinje zaluđenost brojnih dama diljem svijeta ovom torbicom.

Torba je postala izuzetno poznata nedugo nakon toga - iste godine, kada je Diana nosila Lady Dior izlazeći iz  aviona u Buenos Airesu tijekom posjeta Argentini. Fotografije princeze s torbicom obišle su svijet i od tada su svi željeli ono što nosi princeza od Walesa. Prekrasna torba bila je omiljeni modni detalj princeze Diane, nosila ju je i uz biciklističke hlačice, i uz poznatu "osvetničku haljinu" nakon objave Charesove nevjere i vrlo brzo su svi zaboravii ime Chouchou, preimenovana je u Lady Dior. 

Možda vas zanima Ne samo da ima mašnice nego i oblik korzeta! Ova torba skočila je na vrh naše liste želja Rubrika Moda Moda
Photo: dior.com

Komentari 0