Moda

Kriju se na dnu naših ormara, a preplavile su i trgovine: retro sportske majice vrući su trend

  • Retro sportske pamučne majice ponovno proživljavaju svojih 5 minuta slave, mahom zahvaljujući zvijezdama i svjetski poznatim  influencericama koje su ih počele dodavati u svoje odjevne kombinacije
  • U vremenu u kojem je sve manje prilika u kojima se inzistira na određenom kodeksu odijevanja nauštrb udobnosti, isplivale su kao savršeni komadi za stvaranje stylinga koji su istovremeno moderni, chic i ležerni
  • Autentične vintage komade moguće je pronaći u second hand shopovima i na buvljacima, dok je mnoštvo jednako šarmantnih retro modela stiglo u ponudu naših omiljenih high street brendova

Pamučne majice sportskog izgleda, nerijetko ukrašene retro dizajnima i logotipima brendova, činile su ogroman dio naše garderobe u (srednjo)školskim danima. Za toplijih mjeseci najčešće smo ih nosili uz traperice, cargo hlače i modele super širokih nogavica, u nešto hladnijim danima nosili smo ih ispod traper i kožnih jakni, a vjerujemo da nismo jedini koji se još uvijek dobro sjećaju perioda kada smo ih nosili preko uskih pamučnih majica dugih rukava.

@superdry This 90s tee haul is giving us ✨LIFE✨ #Superdry #SummerFashion #OutfitInspo #90stees ♬ Living In A Haze - Milky Chance

Upravo retro sportske pamučne majice ponovno proživljavaju svojih 5 minuta slave, mahom zahvaljujući zvijezdama poput Rihanne, Justina i Hailey Bieber, ali i svjetski poznatih ifluencerica koje su ih počele dodavati u svoje odjevne kombinacije. 

Možda vas zanima Jedan komad kojeg baš svi žele: bez bijele duge suknje ljeto ne može proći Rubrika Moda Moda

Ovi komadi koji nisu samo odjeća, već i djelić povijesti i pop kulture, iz dana su u dan sve popularniji, a što nas nimalo ne iznenađuje budući da se svojom individualnošću i ležernim izgledom savršeno uklapaju u gotovo svaki stil odijevanja. U vremenu u kojem je sve manje prilika u kojima se inzistira na određenom kodeksu odijevanja nauštrb udobnosti, retro sportske majice isplivale su kao savršeni komadi za stvaranje stylinga koji su istovremeno moderni, chic i ležerni. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber Foto: Instagram @haileybieber

Baš kao što je to slučaj sa svim komadima koji su u nekom periodu već bili na vrhuncu popularnosti, autentične vintage komade moguće je pronaći u second hand shopovima, vintage buticima i na buvljacima te, vrlo lako moguće, u nekom skrivenom zaboravljenom kutku naših garderoba, dok je mnoštvo jednako šarmantnih retro modela stiglo u ponudu naših omiljenih high street brendova. 

 | Autor: Instagram @svedae Instagram @svedae Foto: Instagram @svedae

Kako ih stilizirati? Odlično će izgledati uz hlače visokog struka za laskavu siluetu, dok će u slojevitim kombinacijama s jaknama, sakoima ili kardiganima naši stylinzi dobiti na dubini, a kombinirati se mogu i sa statement komadima nakita te raznim stilovima obuće. Tenisice, a pogotovo retro modeli, provjerena su i pomalo ziheraška kombinacija s kojom se ne može pogriješiti, no još će zanimljivije izgledati uparene s mokasinama, čizmicama ili cipelama s visokim petama. Imamo Instagram prepun odličnih stylinga kao dokaz!

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara, pamučna majica (6,95 eura)  | Autor: Zara Zara Foto: Zara, pamučna majica (15,95 eura)  | Autor: Mango Mango Foto: Mango, pamučna majica (15,99 eura)  | Autor: Siedrés x Mango Siedrés x Mango Foto: Siedrés x Mango, pamučna majica (25,99 eura)

 | Autor: H&M H&M Foto: H&M, pamučna majica (7,99 eura)  | Autor: H&M H&M Foto: H&M, pamučna majica (5,99 eura)  | Autor: Stradivarius Stradivarius Foto: Stradivarius, pamučna majica (15,99 eura)  | Autor: Stradivarius Stradivarius Foto: Stradivarius, pamučna majica (9,99 eura)  | Autor: Stradivarius Stradivarius Foto: Stradivarius, pamučna majica (12,99 eura)

Možda vas zanima Platforme su se ovog ljeta ponovno vratile u modu! Imamo najljepše modele Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @yana.koroed

Komentari 0