Moda
Krie Design x DD

Krie x DD kolekcija sviđa nam se ne samo zbog dobrih kaputa, haljina, vesti nego i modne održivosti

  • Kristina Burja i Dina Dragija, žene istih stavova i svjetonazora, djeluju u međunarodnim projektima pod pokroviteljstvom UN-a
  • Kroz kolekciju Krie x DD na kreativan način progovaraju o svojim inicijativama koje čine promjenu u svijetu
  • Otkrit ćemo ti o čemu je točno riječ u ovoj hvale vrijednoj inicijativi 

Modna dizajnerica Kristina Burja pobornica je održive mode i već sedam godina na svjetskoj platformi u sklopu internacionalnog modnog događaja Green Fashion Weeka, kroz svoj brend Krie Design progovara o utjecaju tekstilne industrije na okoliš. Cilj je potaknuti industriju, ali i konzumente da razmišljaju o modi na drugačiji način. Nova kolekcija Krie x DD kroz atraktivnu kampanju nosi duboku poruku i otkriva zanimljivu suradnju.

Možda vas zanima Trenirka u kojoj bismo rado proveli jesen: pronašli smo je u kolekciji Little Fashion Paradise Ane Bacinger Rubrika Moda Moda

 | Autor: PR Krie x DD PR Krie x DD  | Autor: PR Krie x DD PR Krie x DD

U novoj kolekciji Krie x DD, Kristina surađuje s uistinu posebnom Dinom Dragijom, prvostupnicom međunarodnih odnosa i diplomacije te magistrom znanosti antropologije kriminala i nasilja, koja s Kristinom, osim prijateljstva, dijeli i strast prema održivom razvoju unutar modne industrije, a i šire. Dina je koordinator za Hrvatsku inicijative STOP EKOCIDE, nevladine organizacije sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu i Nizozemskoj, putem koje njezini zagovornici žele uništenje okoliša definirati zločinom za koji bi se odgovaralo pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu.

Također, koordinatorica je projekta Human Security 4 All (Ljudska sigurnost za sve) pod pokroviteljstvom Svjetske akademije znanosti i umjetnosti, koji za cilj ima staviti naglasak na važnost svih aspekata ljudske sigurnosti, u koju ulazi i zaštita okoliša te održivi razvoj. Projekti na kojima Dina radi pod pokroviteljstvom UN-a su baš kao i Green Fashion Week na kojem Krie Design predstavlja svoje kolekcije diljem svijeta. Ta povezanost projekata ovih prijateljica rezultirala je novom Krie Design kolekcijom za koju je kampanja snimana na atraktivnim lokacijama u Italiji, Španjolskoj i Francuskoj.

 | Autor: PR Krie x DD PR Krie x DD  | Autor: PR Krie x DD PR Krie x DD

„Kao i pokret za održivu modu, pokret za klimatske promjene star je tek nekoliko desetljeća, premda je povezan s još starijim pokretom za zaštitu okoliša. Bila mi je želja u kolekciji Krie x DD spojiti Dininu mladenačku energiju lidera sa svojom stručnošću i iskustvom. Rezultat je moćna kolekcija s porukom da je bolje sutra, ljepši, zdraviji svijet te održiv način života moguć i na dohvat ruke. Samo trebamo htjeti“, izjavila je Kristina povodom predstavljanja kolekcije. 

Krie x DD kolekcija | Autor: PR Krie x DD PR Krie x DD Krie x DD kolekcija

 | Autor: PR Krie x DD PR Krie x DD

Kolekcija nudi must have komade ove sezone, poput mantila od eko certificirane kože koji se kombinira sa ženstvenim hlačama i statement topom. Tu su i upečatljive haljine, veste, kaputi. Svi artikli nastali su u skladu s načelima održivosti i imaju certificirano porijeklo tkanine. 

 | Autor: PR Krie x DD PR Krie x DD  | Autor: PR Krie x DD PR Krie x DD

Ulična moda Možda vas zanima Ove dvije prolaznice dijele gen za modu - kladimo se da su u srodstvu! Rubrika Moda Moda
Photo: Pr

Komentari 0