Moda

Kratke hlače u uredu? Može, ali po ovim pravilima!

Vruće hlačice ostavite za večernje šetnje uz more, a na posao odjenite nešto elegantniju varijantu...

Iako mnoge tvrtke još uvijek pribjegavaju strogim pravilima kad je oblačenje u pitanju, sve je više onih koje su ih donekle prilagodili. 

Odijevanje za ured za mnoge je fashionistice posebno izazovno upravo tijekom ljeta kada moraju zaboraviti na sve one preslatke haljine i suknje ili pak elegantne kratke hlače koje olakšavaju boravak na visokim ljetnim temperaturama.

Upravo zato, pojedini poslodavci odlučili su dopustiti nošenje kratkih hlača. Ipak, još uvijek postoje pravila kojih se morate pridržavati.

1. Decentne boje

 | Autor: arhiva arhiva

Ako i vi pripadate skupini sretnika koji smiju na posao doći u nešto opuštenijem izdanju, ne zaboravite na granice koje i dalje postoje. Kratke hlače u žutoj, ljubičastoj ili nekoj drugoj jarkoj boji sasvim sigurno nisu dobar odabir za poslovni sastanak, zar ne?

2. Primjerena dužina

 | Autor: arhiva arhiva

Da bi vam bilo ugodno ne morate odjenuti najkraće hlačice koje pronađete u svom ormaru (a posljednji put ste ih nosili u srednjoj školi). Isti efekt možete postići i u hlačama koje sežu tek nešto više iznad koljena.

3. Temelj stila

 | Autor: arhiva arhiva

Baš kao i duge hlače od odijela, i njihova kratka inačica može izgledati jednako elegantno. Neka upravo one postanu temelj na kojem ćete graditi svoj stil. Kombinirajte ih uz primjerene košulje i bluzice, a ne zaboravite ni decentne modne dodatke te primjerenu obuću ( u tu skupinu sasvim sigurno ne pripadaju japanke).

 

Photo: arhiva

Komentari 0