Moda
zara korzet

Korzet je superpoželjan komad, a mi smo savršeni model pronašli u Zari

  • Korzet je kroz modnu povijest doživio iznimno puno transformacija
  • Od donjeg rublja postao je avangardni komad zahvaljujući Jean Paul Gaultieru
  • Danas vladaju volumenizirani floralni modeli, a najbolji smo pronašli u Zari

Postoje odjevni predmeti koji uđu u povijest, a to se dogodilo i s korzetom. Ali ovdje ne pričamo o korzetima koji su bili osnova mode prije 150 godina, već o nešto suvremenijem izdanju. Naravno, u pitanju je francuski enfant terrible, Jean Paul Gaultier koji je promijenio modni svijet svojom vizijom korzeta.

Kako stilizirati crno-bijeli outfit u 5 minuta? Možda vas zanima 7 odličnih crno-bijelih stajlinga koje možeš složiti u 7 sekundi Rubrika Moda Moda

Predmet koji je služio kao donje rublje, njegovom je intervencijom postao ekstravagantni komad koji potpuni fokus stavlja na grudi. Kontroverzni špicasti oblik grudnjaka napravljen je za Madonninu turneju Blond Ambition 1990. godine koja je ušla u anale pop kulture. Od tada korzet postaje mainstream, a iako se još rijetke dame usude isfurati Gaultierov stil, brojni brendovi prigrlili su dramatičan naglasak na prsima.

korzet | Autor: Instagram@gaultier_forever Instagram@gaultier_forever

Kako bi se prilagodili svakodnevnim mogućnostima stiliziranja ovakvih korzeta, umjesto asimetrije i špicastih grudnjaka, smirenost su pružili predimenzioniranim 3D floralnim ukrasima. Također, nema više žičane konstrukcije i udobnost je na prvom mjestu.

Među njima je i regionalni brend Mihano Momosa koji svoje kolekcije obožava krasiti predimenzioniranim cvijećem, usklađenim uz čiste boje i minimalistički ostatak stylinga. Među vjenčanicama i haljinama, tako se pronašao i top koji je savršena kombinacija elegancije i provokativnosti.

mihano momosa | Autor: Instagram@mihanomomosa Instagram@mihanomomosa

A posljednji u nizu brendova koji su ponovno naglasak stavili na statement komad jest Zara. Limitirana kolekcija donosi korzet koji podsjeća na pravo umjetničko djelo. Boja pijeska omogućava lako kombiniranje, a srcoliki izrez i otvorena ramena ostavljaju pažnju na voluminoznom cvjetnom detalju. I upravo ta voluminoznost pretvaraju običan top u pomalo drski komad s kojim ne možeš proći nezapaženo.

zara korzet | Autor: Instagram@naylidiana Instagram@naylidiana

S obzirom na to da je korzet u boji pijeska, najbolje će izgledati kombiniran s hlačama strogog ravnog kroja ili maksi suknjom u zemljanim tonovima ili trendovskoj boji čokolade.

Nose ga već i influencerice iz ovih krajeva. Matea Ibanez...

Matea Ibanez | Autor: Instagram@mateaibanez Instagram@mateaibanez

... i srpska influencerica Ena Luna.

Ena Luna | Autor: Instagram@kaneliajakardemummaa Instagram@kaneliajakardemummaa

Jednostavne sandale, podignuta kosa i styling koji pokazuje stav je spreman! Najbolje od svega jest što je sada modna avangarda dostupna svima jer ovaj korzet možeš pronaći u Zari za 299,90 kuna. Ali požuri, kolekcija je ograničena!

Zara tirkizne sandale Možda vas zanima Doslovno smo se zaljubile u ove sjajne Zarine cipelice. Imamo li zvijezdu sezone? Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@naylidiana

Komentari 0