Moda

Koji je tvoj oblik lica? Ovo su idealne sunčane naočale za tebe

Sunčane naočale su jedini modni dodatak koji osim estetske, ima i medicinsku ulogu. Zato smo odabrali nekoliko popularnih modela sunčanih naočala idealnih za 4 osnovna tipa lica...

Nikad nije kasno krenuti u potragu za idealnim okvirom sunčanih naočala. S obzirom da je zdravlje najbitnije, poput papagaja ćemo još ponoviti - prvo funkcionalnost, a onda izgled. Sunčane naočale imaju glavnu funkciju zaštite. Bitno je odabrati dobra i kvalitetna tamna stakla. U današnjoj modnoj hiperprodukciji kvalitetni okviri više ne koštaju kao suho zlato nego ih već možeš pronaći i za svega nekoliko stotina kuna.

I naravno, bitno je da ti dobro pristaju na nosu i ušima jer se nitko nije usrećio s premalim ili prevelikim sunčanim naočalama. Malene će vjerojatno žuljati, dok će prevelike padati s nosa, a samim time zaštita je skroz umanjena. No, vrijeme je da se ostavimo medicinskih savjeta koje rado prepuštamo oftalmolozima, i krenemo u potragu za idealnim okvirima za svaki od 4 ključna oblika lica.

OKRUGLO LICE

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Celebrity predstavnice: Jennifer Lawrence, Chrissy Teigen, Kirsten Dunst

Tvoje lice je otprilike iste širine i dužine, baš kao i čelo i čeljust. Brada ti je zaobljena, čeljust okrugla, a čelo široko? Da, imaš okruglo lice koje je najšire u blizini obraza. Za okruglo lice idealni su okviri koji su u potpunosti suprotni od tvog lica. Biraju se radije oštri okviri, ravnih crta, metalizirani, koji će dati čvrstinu tvome licu. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: Mango, 129 kn; Ray Ban, 1200 kn; H&M, 299 kn

SRCOLIKO LICE

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Celebrity predstavnice: Reese Witherspoon, Miranda Kerr, Kourtney Kardashian

Srcolikom licu najbolje odgovaraju okviri naočala koji imaju razigranije detalje na dnu naočala. Srcolik oblik lica karakteriziraju visoko postavljene jagodice, a iznad i oko obraza je lice najšire. Također, ovaj oblik lica je poznat po šiljastoj bradi. Kako bi se cijelo lice dovelo u balans sunčane naočale bi trebale imati donji dio okvira u nekoj ludoj boji.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: Freda Banana, 1880 kn; Fendi 1770 kn; Jimmy Choo, 1770 kn

ČETVRTASTO LICE

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Celebrity predstavnice: Olivia Wilde, Angelina Jolie, Natalie Portman

Žene s četvrtastim oblikom lica imaju oštrije krajeve lica - bradu i čelo. Mogu se smatrati sretnicama zato što svi cool oblici naočala koji su inspirirani 60-im godinama prošlog stoljeća ovim ženama stoje. Ne mora to biti izričito okrugla leća na naočalama, već i neki zakrivljeni okviri će kockastom licu dati blaži izgled.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: Zara, 139 kn; Gucci, 1550 kn; Acne Studios, 1770 kn

Možda vas zanima Mitovi o sunčanim naočalama koji te mogu koštati zdravlja Rubrika Life&style Life&style

OVALNO LICE

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Celebrity predstavnice: Blake Lively, Megan Fox, Jessica Alba

Ovaj oblik lica karakteriziraju čelo i čeljust sliče širine, zaobljena brada bez oštrih linija, čelo je malo šire od vrha brade, a lice je najšire kod jagodica. Oblik lica poput ovala se smatra idealnim za sve ljubitelje naočala jer ponosni vlasnici ovog lica mogu nositi doslovno sve. Od smjelih okvira do ludih boja preko razigranih dodataka sunčanim naočalama, izbor je šarolik. No, da se svi ostali oblici lica ne bi osjećali zapostavljeno - osobe s ovalnim licem ponekad imaju toliko previše izbora. da na kraju možda ni ne znaju što odabrati.(Jesmo li ostale bar malo utješili?)

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp S lijeva na desno: Freda Banana, 1658 kn; Zara, 119 kn; H&M, 59 kn

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0