Moda

Koje ćemo modele Isabel Marant tenisica s petom nositi ove zime? Evo 'in' modela

  • Žene diljem svijeta i dalje rado nose tenisice na petu, premda su proglašene "ružnim tenisicama"
  • Isabel Marant tenisice na petu, koje je proslavila Beyoncé, vratile su se u novom dizajnu - i visoke su 10 centimetara
  • Peta i udobnost, sve je to umotano u dizajn jedinstvenih marantica, a evo koje nove modele možeš izabrati ove jeseni

Prije desetak godina, francuska modna dizajnerica Isabel Marant debitirala je sa svojom prvom tenisicom, visokim gornjim dijelom obrubljenim antilopom s retro čičak trakama i tajnim oružjem: skrivenom potpeticom koja je podigla sportsku cipelu na novu razinu, a nama izdužila noge i popravila posturu. Bio je to trenutni hit - i započeo eru marantica. Isabel Marant tenisice s petom sve do danas, desetljeće kasnije, nisu izašle i mode i često ih možeš vidjeti na našim ulicama - Hrvatice ih obožavaju.

Ulična moda, Zagreb Možda vas zanima Modni stručnjaci su ih poslali u mirovinu, ali domaće dame i dalje rado nose nekoć popularan model tenisica Rubrika Moda Moda

Popularnost ovih tenisica među Hrvaticama ne jenjava već godinama. Imaš li ih i ti u ormaru?

Ova cipela djelovala je kao most između visokih platformi i ugodne obuće. Tenisice su prvi put stekle slavu ranih 2010-ih zahvaljujući Beyoncé i njezinom glazbenom spotu "Love On Top", u kojem je nosila par Bekett cipela. Tenisice na petu ubrzo su napravile eksploziju u modnom svijetu i nosile su ih slavne osobe poput Rihanne, Gisele Bündchen, Marion Cotillard i Kendall Jenner, što ih je učinilo jednim od bestselera kuće u samo nekoliko sezona. Isabel Marant prodala je više od 200.000 primjeraka Bekettsa od prvog lansiranja.

 | Autor: Pr/Isabel Marant Pr/Isabel Marant

Tenisice s isabel.marant.com stranice: sive tenisice (3.088 kn); bež/peach tenisice (2.937 kn); crne tenisice (3.088 kn)

"Nikada ih nisam prestala nositi. Najudobnije stvari su stvari koje ćete uvijek nositi i kojih vam nikad nije dosta", rekla je sama dizajnerica. Isabel Marant ove je godine lansirala i nove modele legendarnih tenisica na petu. Nove tenisice Isabel Marant dodat će dodatnih 10 centimetara visine, od čega je polovica u zdepastom, teksturiranom potplatu za potporu koja ne nalikuje na tvoju prosječnu petu od deset centimetara.

 | Autor: Pr/Isabel Marant Pr/Isabel Marant

Tenisice s isabel.marant.com stranice: crvene tenisice (3.728 kn); bijelo-bež tenisice (3.728 kn); crne tenisice (3.728 kn)

S zdepastim, teksturiranim potplatom koji je u znaku ulične odjeće za kolekcionare cool djevojačkih tenisica i teksturiranom prešivenom kožom, Isabel Marant ostaje vjerna izvornom dizajnu voljenog Beketta. Dostupne boje upotpunjene su s više tonova (crna, prljavo bijela, žuta, zelena i crvena) umjesto izvorno dostupnih prigušenih nijansi maslinastozelene/taupe i ekru. Koje bi ti izabrala?

Stradivarius visoke čizme Možda vas zanima Bijele, smeđe ili crne: zaljubili smo se u nove Stradivarius visoke čizme (po OK cijeni) Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@vladamua

Komentari 0